Viermi paraziti referat

Lanturi trofice

Producatorii,datorita fotosintezei ,produc substante organice din substante anorganice.Aceasta productie de substanta organica constituie elementul de baza in nutritia majoritatii organismelor;de aceea,plantele verzi se numesc producatori.

Producatorii sunt consumati direct sau ajung indirect in hrana animalelor(in hrana omului ajung direct prin consumul de cereale,fructe,legume si indirect,prin consumul de lapte,carne etc. care provin de la animale ce s-au hranit cu producatorii).

Consumatorii sunt animalele heterotrofe;acestia consuma substante organice produse de plante verzi pe care le transforma in substante proprii.

Consumatorii influenteaza producatorii in mod diferit.De exemplu,unii consumatori pot simula raspandirea anumitor plante,care sunt greu consummate(urzica,cactusii etc.) sau pot limita raspandirea altora,mergand uneori pana la distrugerea lor; de exemplu,in unele regiuni din Grecia si Africa,caprele sunt ,,responsabile" de distrugerea padurilor,respectiv ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 16
Materia: Biologie

Relatii trofice in ecosisteme

Producatorii,datorita fotosintezei ,produc substante organice din substante anorganice.Aceasta productie de substanta organica constituie elementul de baza in nutritia majoritatii organismelor;de aceea,plantele verzi se numesc producatori. Producatorii sunt consumati direct sau ajung indirect in hrana animalelor(in hrana omului ajung direct prin consumul de cereale,fructe,legume si indirect,prin consumul de lapte,carne etc. care provin de la animale ce s-au hranit cu producatorii).

Consumatorii sunt animalele heterotrofe;acestia consuma substante organice produse de plante verzi pe care le transforma in substante proprii. Consumatorii influenteaza producatorii in mod diferit.De exemplu,unii consumatori pot simula raspandirea anumitor plante,care sunt greu consummate(urzica,cactusii etc.) sau pot limita raspandirea altora,mergand uneori pana la distrugerea lor; de exemplu,in unele regiuni din Grecia si Africa ,caprele sunt ,,responsabile” de distrugerea padurilor,respectiv extinderea ...

Alte referate despre: relatii trofice in ecosisteme, relati trofice in ecosisteme, relatiile trofice in ecosisteme

Ecosistemul

Mediul de viata este reprezentat de totalitatea factorilor fara viata (abiotici) si inzestrati cu viata (biotici). Partea abiotica a mediului formeaza biotopul, care cuprinde substratul (elemente minerale si organice) si factorii climatici (lumina, temperatura, umiditate, vant), iar partea biotica formeaza biocenoza, fiind reprezentata de populatiile de plante si animale din specii diferite, care traiesc intr-un biotop.

Alte referate despre: ecosistemul, ecosistemul marii negre, ecosistemul unei paduri

Viermi

Viermi Lati (Plathelminthes)
Caractere generale
- Cuprinde specii libere, raspandite in apele marine, dulci, si in solul umed (planariile) si specii parazite (teniile si fasciolele).
- Au simetrie bilaterala.
- Corpul e puternic aplatizat , nesegmentat, in forma de panglica.
- Formele libere au la extremitatea cefalica organe de simt, iar cele parazite organe de fixare.

Alte referate despre: viermi, viermii plati, viermii

Viermi-Naegleria fowleri si Viermii cu carlig

Din punct de vedere al dezvoltarii si al complexitatii, parazitii se impart in trei mari categorii: protozoare, sporozoare si helmiti (viermi ). Protozoarele si sporozoarele sunt organisme unicelulare, acestea din urma fiind strict intracelulare, iar helmitii sunt organisme complexe , unii dintre ei chiar cu sexe separate.

Alte referate despre: naegleria fowleri, viermi cu carlig, viermi carlig

Viermii - clasificare

Clasa cestode – cuprinde grupul teniilor, exclusiv endoparazite in intestinul omului si in musculatura altor animale. - de exemplu, la Taenia solium, gazda intermediara e porcul; la Taenia Saginata, gazda intermediara e o specie de bovine, iar la Taenia echinococcus adultul paraziteaza intestinul cainelui.

Alte referate despre: clasificarea viermilor, clasificare viermi, clasificarea de baza a viermilor de retea

Artropodele

Arahnidele au mai mulţi ochi simpli şi sunt lipsite de antene. Sistemul nervos, la cele mai multe, este concentrat în partea anterioară a corpului. Tubul digestiv este adaptat să înmagazineze hrană de rezervă, având cecumuri (diverticule gastrice). Respiraţia este traheală şi pulmonară. Aparatul circulator este reprezentat printr-o inimă tubulară, aşezată dorsal, alcătuită din mai multe cămăruţe succesive (ventriculite), un sistem vascular deschis, slab dezvoltat şi un sistem lacunar.

Alte referate despre: artropodele, artropode, increngatura artropode

Etologie

Locomoţia : forme de deplasare
Modul de construcţie a adăposturilor : construcţii bizare din diverse materiale , dar necesare pentru fiecare specie.

Alte referate despre: etologie, etologie animala, elemente de etologie

Ecosistemele lacurilor alpine

Ecosistemele lacurilor alpine - Lacul constituie formaţiunea cea mai stabilã de ape stãtãtoare. Întinderea şi adâncimea lui îi conferã un oarecare grad de dezvoltare de sine stãtãtor. Sub raport biologic, în lac se disting cel puţin douã zone, şi anume: zona litoralã, acoperitã de vegetaţie de mal şi subacvaticã, denumitã şi zonã trofogenã sau foticã.

Alte referate despre: ecosistemele lacurilor alpine, lacuri alpine, lacurile alpine

Ecosisteme terestre

Prototipul structural si functional al ecosistemelor naturale îl constituie padurea, fiindca nici o alta unitate de lucru din ecosfera ( biosfera ) nu întruneste, în aceeasi masura, toate elementele alcatuitoare într-o stare de maxima stabilitate, în pofida extremei complexitati si diversitati.

Alte referate despre: ecosisteme terestre, poluarea si protectia ecosistemelor terestre acvatic si aerian, ecosisteme terestre antropizate

Productia secundara si hrana omenirii

Randamentul ecologic si randamentul economic al unor lanturi trofice

Randamentul ecologic al unui lant trofic reprezinta raportul dintre productivitatea a doua niveluri trofice.In cazul unui lant trofic format din doua inele(fitoplancton-hamsie), randamentul ecologicesete de 10:1, asadar pentru ca 1kg de hamsie sa-si dubleze greutatea,aceasta trebuie sa consume 10kg de fitoplancton.

Alte referate despre: productia secundara si hrana omenirii, evaluare productia secundara si hrana omenirii definitie, productia secundara si hrana omeniri

Relatiile trofice intr-o padure

O retea trofica dintr-o padure
In nodurile retelei trofice prezentate se gasesc urmatoarele animale: veverita, jderul, mierla, soarecele de padure, porcul mistret si pasari rapitoare.Daca analizam doua exemple de animale cu regimuri variate de hrana, vom intelege de ce intr-o padure de foioase acestea nu vor fi niciodata lipsite de hrana .Porcul mistret ,animal omnivore, poate fi active intr-un lant la nivelul consumatorilor primari(consuma ghinda si radacini), iar in alt lant la nivelul consumatorilor secundari(consuma soareci).Jderul ataca pasari , soareci si veverite.El poate consuma si fructe de padure. Impins de foame, consuma si cadavre.In raport cu hrana sa, jderul poate fi active in mai multe lanturi trofice.
Alt exemplu ar fi omida paroasa a stejarului care se hraneste cu frunze de stejar.In lipsa acestora, se poate hrani si cu frunzele altor arbori,arbusti si plante ierboase.Intr-o padure de foioase , aceasta omida va gasi intotdeauna hrana.Nu acelassi lucru ...

Alte referate despre: relatii trofice intr-o padure de foioase, relatiile trofice intr-o padure de conifere, relatiile trofice intr-o padure de foiose

Dezechilibre ecologice

Dezechilibre ecologice:Asa cum stiti, in materia vie este o continua miscare.Un oraganism preia din mediu materie si energie, construindu-se pe sine si in acelasi timp, cedeaza materie si energie mediului.Putem spune ca organismul este strabatut permanent de un flux material si energetic si cu toate acestea, el continua sa existe.Mai mult:el nici n-ar putea exista fara acest flux, iar intre ceea ce primeste si ceea ce elimina trebuie sa existe un echilibru.Dezechilibre ecologice

Alte referate despre: dezechilibre ecologice, cauzele dezechilibrelor ecologice, dezechilibrul ecologic

Frumosul atins de viermele uratului

Frumosul, noţiune estetică având grad maxim de generalitate, nu poate fi disociat, cel puţin din punct de vedere ideologic de antonimul său, de urât!Eminescu posedă capacitatea genial – filozofică „de a vedea în clipa de frumuseţe înfloritoare a oricărei făpturi viermele vieţii”. Aşadar, frumuseţea nu este inviolabilă, ci ea este perisabilă ca viaţa!
O statuie din Antichitate, considerată perfecţiune a artei, în timp se ciobeşte, se urâţeşte.

Alte referate despre: frumosul atins de viermele uratului, ce e frumosul si ce e uratul, compunere personaje fat frumos si ratusca cea urata

Tipuri de antene

Antenele tip cadru, denumite si cadre antiparazite sunt antene realizate sub forma unor cadre bobinate dispuse atat in exteriorul instalatiilor de emisie-receptie cat si in interiorul acestora. Prin constructia lor cadrele antiparazite au un character inductiv, nu sunt influentate de parazitii electrici.

Alte referate despre: tipuri de antene, referat tipuri de antene, tipuri de antene referat

Giardioza (Giardia duodenalis)

Giardia duodenalis este agentul etiologic al giardiozei o infectie larg raspandita la om. Din punct de vedere clinic prezinta aspect diverse; de la forme asimptomatice, la steatore si malnutritie. Prezinta doua forme: forma vegetative sau de trofozoit si forma clasica. Aceasta din urmaeste forma de rezistenta a parazitului in conditiile mediului extern, forma de inmultire si in acelasi timp, stadiu infectant.

Alte referate despre: giardia, referat despre giardia, giardia referat

Scabia

Pielea prezint numeroase solutii de continuitate ca urmare a gratajului intens, iar infectia secundara a leziunilor poate modifica aspectul eruptiei.Leziunile rosiatice liniare tipice, care urmeaza santurile sapate de acarieni în epiderm, pot fi destul de greu de depistat, mai ales daca pacientul se prezint târziu la medic. În acest caz, pe tegumente se observ mai degrab niste noduli de culoare brun-rosiatic. La pacientii imunocompromisi, acestia conflueaza în plagi mari erite-mato-scuamoase. În unele cazuri, poate exista o reactie de tip urticarian si eczematos.

Alte referate despre: scabie, scabie tratament, tratament scabie

Combaterea biologica a insectelor la mar

Folosindu-se viespi oofagi ca : Trichogramma embryophagum, prin lansari de cate 20.000 – 60.000 de viespi/ha, se obtine o reducere a stocului cu 35 – 65 %. Se foloseste feromonul sexual specific : Atrapom, Codlemone pentru stabilirea momentelor optime in avertizarea tratamentelor (prin atragerea mascululor in sursa de feromoni) sau pentru combaterea directa (prin dezorientarea masculilor). Amplasarea a 1 – 2 curse cu feromoni la ha permite stabilirea mai precisa a curbelor de zbor.

Alte referate despre: combaterea biologica a insectelor daunatoare, combaterea biologica a insectelor, combaterea biologica a insectelor la mar
Referate afisate : 18
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK