Viitorul meu compunere

Indiferenta sustine violenta

Daca nu vom intreprinde nici o actiune impotriva "Raului" si impotriva "Violentei", atunci acea viata luxoasa, la care majoritatea visau in 2011, intr-adevar va ramine un vis in 2031.Gindindu-ma la aceste lucruri, ma ingrijorez despre viitorul meu si al copiilor mei. Intr-adevar, doresc sa-i asigur familiei mele un viitor fara griji si un viitor fericit.

Insa, pentru a avea parte de un viitor fericit, trebuie sa cistigam lupta impotriva raului. In principiu, aceasta lupta poate sa dureze o vesnicie, dar putem scadea procentul influentei sale asupra omenirii. Ma bucura faptul, ca incetul cu incetul, raul dispare.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 2174
Materia: Romana

Animalul meu preferat

Animalul meu preferat este cainele. Pot sa spun ca iubesc toti catelusii dar cel mai mult il iubesc pe Nero, catelul meu. El are 2 ani, iar parintii mei mi l-au facut cadou de ziua mea.

Alte referate despre: animalul meu preferat compunere, compunere animalul meu preferat, compunere despre animalul meu preferat

Intr-un oras al viitorului

-Cine eşti tu? Mă întreabă cel ce mă împiedicase să pornesc maşina. Ce cauţi în maşina mea?
-Mă scuzaţi domnule, răspund eu. Mă numesc Firculescu, Adrian Firculescu. Mă puteţi striga Adi.
-Cum ai ajuns în maşina mea? mă întreabă acel om.
-Păi domnule, ăăă, m-am trezit dintr-o dată în maşină.

Alte referate despre: intr-un oras al viitorului, compunere intr-un oras al viitorului, compunere-intr-un oras al viitorului

Marin Preda in sufletul meu - micromonografie

E mai maricel. A terminat clasa a VII-a si frumos imbracat, insotit de invatatorul Ionel Georgescu, de directorul scolii, Florea Gheorghe si de alti elevi, vin pe jos la scoala din Ciolanestii din Deal ca sa sustina "examenul pentru obtinerea certificatului de absolvire" (Marian Ciobanu - Marin Preda - Monografie sentimentala, pag. 72).Seful comisiei de examinare ,,care avea mania intrebarilor incuietoare" (M. Ciobanu) e unchiul meu, fratele bunicului, invatatorul Ionica Marasescu, supranumit Clandoiu,

Alte referate despre: marin preda-sufletul omenesc, morometii de marin preda, ora de istorie marin preda

Agresivitatea si violenta

Prin violenta întelegem utilizarea fortei si a constrângerii de catre un individ în scopul impunerii vointei asupra altora. Privarea de libertate favorizeaza aparitia si dezvoltarea unor comportamente agresive.

Alte referate despre: teoriile care explica agresivitatea si violenta in sport, agresivitate si violenta, agresivitatea si violenta

Despre violenta - violenta in familie si rolul familiei

Deplasându- mă cu ajutorul şi puterea imaginaţiei şi alcătuind o buclă în timpul uman măsurabil-cronos- sunt ferm convins că «urmaşii lui Cain» sunt cei ce promovează ideea unei societăţi bazate pe principiul violenţei şi a impunerii în orice modalitate sau mijloace. Sintagma lumii antice « Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte» este revalorizată. În această conjunctură ei apelează la o altă faţetă a fenomenului violenţei ce este promovată din epoci istorice la grad de...artă a ...dialogului, diplomaţiei. Mecanismul este uşor de sesizat: violenţa verbală, gestuală o vor precede pe cea comportamentală. Cu alte cuvinte, arta diplomaţiei se întrebuinţează de anumite stereotipii declanşând ura socială şi poate şi cea mai gravă formă ce alimentează factorii de risc în declanşarea unui conflinct – ura inter-etnică.

Alte referate despre: despre violenta - violenta in familie si rolul familiei, despre violenta violenta in familie si rolul familiei, familia moderna vs familia traditionala

Violenta domestica

-consumul de bauturi alcoolice
-problemele financiare
-problemele sentimentale
-cuvinte spuse cu sau fara intentie
-simplul caracter violent al “agresorului”.

Alte referate despre: violenta domestica, violenta domestica referat, referat violenta domestica

Violenta si societatea

Violenta si societatea
Evoluţia societăţilor contemporane evidenţiază faptul că deşi s-au intensificat măsurile şi intervenţiile instituţiilor specializate de control social împotriva faptelor de delicvenţă şi criminalitate, în multe ţări se constată o recrudescenţă şi o multiplicare a delictelor comise cu violenţă şi agresivitate precum şi a celor din domeniul economic şi financiar-bancar, fraudă, şantaj, mită şi corupţie.
Violenta si societatea

Alte referate despre: violenta in societate, violenta si societatea, violenta in societate referat

Copilul si violenta

Si copiii reactioneaza in acelasi fel. Si este normal. Un copil furios este fara indoiala stapanit de violenta. La fel se intampla si in relatiile dintre indivizi sau grupuri sociale. Violenta este un prost mijloc de a rezolva conflictele intre oameni, fie ei sot si sotie, student si administratia universitatii, alb sau negru.

Alte referate despre: copilul si violenta infantila, copilul si violenta infantila prescolari, referat copilul si violenta infantila

Despre violenta

Nu mi s-a parut ca am atins atunci punctul astral al vietii mele, asa cum mi se pare cind, uneori, scriu ceva care-mi place. Cit despre scriitorii bogati, marturisesc ca as vrea sa am banii lor, pentru ca am limpede in minte ce as face cu ei. in nici un caz nu as cina zilnic la World Trade Piaza.De ani de zile, intr-adevar, nu tin minte sa-mi fi dorit ceva cu intensitate, sa fiu avid dupa ceva, in afara banaAZlelor mele preocupari literare, pe care le rezolv si intr-o camaruta.

Alte referate despre: violenta, violenta referat, violenta in familie

Orasul Viitorului

Securitatea oamenilor va reprezenta totul pentru viitor. Casele vor fi
prev[zute cu un "panou al securit[ii", care verific[: retina,
amprenta =i timbrul vocii. Dac[ vine cineva =i nu este ]nregistrat ]n
baza de date, computerul va anuna singur poliia.

Alte referate despre: orasul viitorului, orasul viitorului compunere, compunere orasul viitorului

Impactul internetului asupra firmei viitorului

Prin intermediul reţelei Internet se accelerează trecerea de la vechea metodologie de lucru în asigurări, ce presupunea deţinerea întregului lanţ de distribuţie, la noua metodologie de lucru, ce presupune specializarea pe una sau mai multe dintre activităţile ce constituie verigi în lanţul de distribuţie. Pentru a avea succes pe piaţă, societăţile de asigurări vor fi nevoite să se concentreze asupra unei singure activităţi din lanţul de distribuţie pentru a putea obţine avantaje competitive şi economii la scară. Creşterea numărului de tranzacţii automate între diferitele verigi ale lanţului de distribuţie, precum şi creşterea eficienţei sistemului de distribuire în asigurări vor determina reducerea avantajelor integrării verticale. În plus, barierele scăzute la intrarea pe piaţă şi creşterea concurenţei vor fi factori ce vor stimula tendinţa spre specializare.

Alte referate despre: impactul internetului asupra firmei viitorului, impactul internetului asupra firmei marketing, impactul internetului asupra strategiei de marketing a firmei

Stiinta si viitorul omenirii

Încă de la inceputul lumii, omul, pentru a putea trăi, a fost nevoit să modifice mediul de viaţa după bunul plac, astfel ca acesta să-i poată oferi toate condiţiile necesare dezvoltării atat pe plan intelectual cat şi pe plan moral şi social.
Toate aceste modificări au fost necesare, deoarece fără ele omul nu şi-ar fi putut dezvolta inteligenţa, insă omul a acţionat, acţionează şi este foarte posibil să mai acţioneze nechibzuit asupra mediului şi în viitor. Aceasta creatură magnifică -omul- a văzut că aproape nimic nu-i poate sta în cale şi, ca o concluzie greşită a considerat natura ca pe învinsul său.
Unii cred că omul a evoluat extraordinar de mult într-un timp foarte scurt, însă şi astăzi trăieşte pe baza acelorlaşi constituenţi: oxigen, apă, sol, plante, animale, iar dacă analizăm daunele aduse naturii de către om, mai greu putem spune că acesta a progresat.
Exitenţa şi activitatea umană depind ...

Alte referate despre: viitorul omenirii, genetica moleculara stiinta a viitorului, viitorul omenirii eseu

Hidrogenul , combustibilul viitorului

Hidrogenul este incolor indoor neotravitor
Greutatea specifica este de 0.09g/l, de 14.4 ori mai usor decat aerul.
Hidrogenul se condenseaza la -252.77°C iar greutatea specifica a hidrogenului lichefiat este de 71 g/L, ceea ce ii confera cea mai mare densitate de energie pe unitatea de masa intre toti combustibilii si purtatorii de energie: 1 kg de hidrogen contine la fel de multa energie ca si 2.1 kg de gaze naturale sau 2.8 kg petrol.
Densitatea de energie pe unitatea de volum a hidrogenului lichefiat este un sfert din cea a petrolului si o treime din cea a gazelor naturale.

Alte referate despre: hidrogenul combustibilul viitorului, hidrogenul-combustibilul viitorului, hidrogen combustibilul viitorului

Studiul calitatii

Prin continutul si structura sa, curriculum-ul este astfel conceput încât sa asigure îndeplinirea celor doua functii de baza:
- transmiterea motivatiei care sa convinga cadrele didactice de necesitatea aplicarii unui învatamânt interactiv;
- corelarea competentelor generale si specifice cu continuturile si posibilitatea stabilirii unor criterii si metode de evaluare continua si finala a elevilor si a procesului didactic.

Alte referate despre: studiul calitatii, studiul calitatii produselor si serviciilor, studiul calitatii mediului

Conferinta din Estul Statelor Unite

Cultivarea nu ar trebui judecata dupa numarul persoanelor care practica. Am spus ca pentru mine nu conteaza cat de multi sau cat de putini oameni practica. Chiar daca numai 1% din oameni au practicat cultivare, ceea ce am facut nu a fost in zadar, ca sa nu mai mentionez faptul ca noi avem multi cultivatori. Voi toti practicati cultivare, si faceti imbunatatiri substantiale - voi toti sunteti in mijlocul imbunatatirii rapide, si eu vad ca sunteti deasemenea foarte silitori. Acum, mai multi oameni din intreaga lume au ajuns sa inteleaga Dafa din ce in ce mai bine, si vor exista din ce in ce mai multi oameni ce vor invata Dafa.

Alte referate despre: regiuni industriale din nord-estul statelor unite ale americii, obiective turistice in de nord estul statelor unite ale americii, statele unite ale americii de la est la vest si de la nord la sud

Satul romanesc - trecut, prezent si viitor

Obiceiul este, practic, rodul experientei de viata a întregii comunitati. Obiceiul este un model de conduita, el presupune o anumita constrângere în recunoasterea valorilor de grup si de respectare alor. Obiceiul apare ca un comportament pe care grupul social îl impune membrilor sai. El se concretizeaza, în general, pe formule orale, iar autoritatea lui se bazeaza, pentru aplicare, tocmai pe faptul ca este rezultatul unei practici vechi, incontestabile. Obiceiul formeaza un mecanism creator si pastrator de ordine, si mai mult decât atât, obiceiul este un mecanism pastrator de cultura .

Alte referate despre: satul romanesc trecut prezent si viitor, satul romanesc trecut prezent si viitor referat, satul romanesc - trecut prezent si viitor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles