Violenta in sport

Indiferenta sustine violenta

Daca nu vom intreprinde nici o actiune impotriva "Raului" si impotriva "Violentei", atunci acea viata luxoasa, la care majoritatea visau in 2011, intr-adevar va ramine un vis in 2031.Gindindu-ma la aceste lucruri, ma ingrijorez despre viitorul meu si al copiilor mei. Intr-adevar, doresc sa-i asigur familiei mele un viitor fara griji si un viitor fericit.

Insa, pentru a avea parte de un viitor fericit, trebuie sa cistigam lupta impotriva raului. In principiu, aceasta lupta poate sa dureze o vesnicie, dar putem scadea procentul influentei sale asupra omenirii. Ma bucura faptul, ca incetul cu incetul, raul dispare.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 2170
Materia: Romana

Agresivitatea si violenta

“Prin agresivitate, întelegem un comportament verbal sau actional ofensiv,
orientat spre umilirea si chiar suprimarea fizica a celorlalti”.
Comportamentul agresiv poate fi orientat:Contra propriei persoane (autoagresiune);Spre distrugerea obiectelor investite cu semnificatii sociale;Heteroagresivitate (împotriva celorlalti si a conducatorilor).

Alte referate despre: teoriile care explica agresivitatea si violenta in sport, agresivitate si violenta, agresivitatea si violenta

Despre violenta - violenta in familie si rolul familiei

În detrimentul unei (re)concilieri ce poate aminti «întoarcerea spre Dumnezeu» bazat pe duhul blândeţei, marile organizaţii militare mondiale confirmă răsturnarea ierarhică a valorilor instaurând pe Terra o stare de permanentă crispare şi nemulţumire.
Aşa cum apa mării separă nisipul de scoici şi de vegetaţiea existentă prin acţiunea flxului şi refluxului, înţelepciunea, dragostea şi blândeţea nu au nimic în comun şi se delimitează de ură, credulitate şi violenţă în special. Rezultă prin reducerea la unitate o interogaţie cu o întrebare dublă: Oare acţiunea necugetată are întotdeauna ca o rezolvare în a fi violent? Şi se poate găsi vreo justificare...?
Altfel tot ceea ce am încercat a creiona în puţine gânduri nu reprezintă decât un punct de vedere subiectiv. Dar nici nu sunt departe de literatura science-fiction deoarece se pot găsi corespondenţe palpabile ...

Alte referate despre: despre violenta - violenta in familie si rolul familiei, despre violenta violenta in familie si rolul familiei, familia moderna vs familia traditionala

Violenta domestica

Abuzul verbal reprezinta cuvintele jignitoare, aruncate la furie sau intentionat asupra victimei.
Abuzul psihic,emotional este abuzul ce se manifesta prin intimidarea emotionala etc.
In general, daca abuzul se face de parinte impotriva unui copil sau de sot impotriva sotiei,victima inceraca, de frica sau rusine , sa ascunda urmarile, cauzele abuzului.In aceste cazuri apare santajul sau amenntarea.

Alte referate despre: violenta domestica, violenta domestica referat, referat violenta domestica

Violenta si societatea

Violenta si societatea
Evoluţia societăţilor contemporane evidenţiază faptul că deşi s-au intensificat măsurile şi intervenţiile instituţiilor specializate de control social împotriva faptelor de delicvenţă şi criminalitate, în multe ţări se constată o recrudescenţă şi o multiplicare a delictelor comise cu violenţă şi agresivitate precum şi a celor din domeniul economic şi financiar-bancar, fraudă, şantaj, mită şi corupţie.
Violenta si societatea

Alte referate despre: violenta in societate, violenta si societatea, violenta in societate referat

Copilul si violenta

Si copiii reactioneaza in acelasi fel. Si este normal. Un copil furios este fara indoiala stapanit de violenta. La fel se intampla si in relatiile dintre indivizi sau grupuri sociale. Violenta este un prost mijloc de a rezolva conflictele intre oameni, fie ei sot si sotie, student si administratia universitatii, alb sau negru.

Alte referate despre: copilul si violenta infantila, copilul si violenta infantila prescolari, referat copilul si violenta infantila

Despre violenta

Totusi, am fost surprins acum citeva zile nu de unul, ci de doua ginduri concupiscente, ceea ce penAZtru mine e un pic prea mult, tinind seama mai ales de biAZzareria lor. Mi-am dorit din toate puterile mele: 1. sa plec din Bucuresti pentru totdeauna; 2. sa am o arma de foc pentru autoaparare.Asta dupa ce am fost martorul, pe strada, al unor sceAZne de o violenta animalica, asa cum credeam ca se-ntim-pla doar in filme, unde nimic nu te poate atinge si astfel esti scutit de valul otravitor de adrenalina care-ti curge in viscere.

Alte referate despre: violenta, violenta referat, violenta in familie

Teoria educatiei fizice si a sportului

Teoria educatiei fizice si a sportului - Etapa a2a – se aplica rezultatele cercetarilor: era cercetat sportul in special; antrenorul ii avea alaturi pe medici, psihologi, fiziologi; factorii care decideau performantele constituiau asa numita brigada complexa. Etapa a3a – studiul era efectuat de specialistii domeniuluil activitatea de EFS devine obiect de cercetare pentru ea insasi. Etapa a4a – etapa actuala – procesul constituirii EFS ca stiinta continuaTeoria educatiei fizice si a sportului

Alte referate despre: teoria educatiei fizice si a sportului, teoria educatiei fizice si a sportului referate, referate teoria educatiei fizice si a sportului

Indiferenta sustine violenta

Indiferenta sustine violenta
De exemplu mergem noaptea pe stradă,iar într-un colţ cineva loveşte,cu dispreţ,pe alt cineva.Atunci noi ce facem?Privim cu frică şi mergem mai departe ori o luom la fugă.Astfel se întîmplă cu mii de oameni în fiecare zi.

Alte referate despre: indiferenta sustine violenta, eseu indiferenta sustine violenta, indiferenta sustine violenta eseu

Reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa

Considerând ca fenomenul violenţei în România are o determinare multicauzală, lucrarea de faţă îşi propune o inventariere a principalelor aspecte teoretice, metodologice şi practice legate de specificul şi particularităţile acestui fenomen în condiţiile societăţii noastre.

Alte referate despre: reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa, reflectarea fenomenului de violenta in presa, fenomenul violenta in presa scrisa

Sport in our life

Sport in Our Life
Sport plays an important role in the life of many people. It makes people healthier and it’s a good way of spending free time.
Sport is good for health, but only if you are sport-lover. Professional sportsmen have a lot of injuries. A lot of people in Russia heard about the young Russian gymnast Masha Zasipkina who fell during coaching and injured her spine. It was a year ago. She was paralyzed, she had surgery and now she feels O.K. But she would never go to the gymnastic stage again.
One of the least dangerous kinds of sport is swimming. You can’t break your spine, leg, hand, etc. Of course, someone can say that you can sink in the swimming-pool, but I think it is less probable then breaking your nose in basketball.
In Russia is very long and cold, so people can’t afford to spend a lot of time in the fresh air. But if it is not very cold skiing and skating are a good way to stay fit.
If you ask anyone about health, practically all the people will say that ...

Alte referate despre: sport in our life, the importance of sport in our life, importance of sport in our life

Cercetare practica violenta domestica

Am ales sa vorbesc despre violenta domestica pentru ca este o problema sociala ce afecteaza viata cotidiana a societatii noastre, care ne ameninta direct sau indirect siguranta de fiecare zi, in mod dureros. Violenta intrafamiliala a cunoscut o amploare semnificativa dupa 1990, urmare a saraciei, a nivelului de trai scazut si a perioadei de tranzitie. Aceste elemente reprezinta factorii externi ai violentei conjugale.

Alte referate despre: cercetare practica violenta domestica, cercetare practica violenta domestica in rm, cercetare privind violenta domestica ca o problema de politica publica

Controlul si asistenta medicala in activitati de educatie fizica si sport sunt obligatorii

Asistenta medicala spitaliceasca a elevilor care invata in alta localitate decat cea in care domiciliaza se asigura pe baza biletului de trimitere eliberat de medicii cabinetelor medicale din scoli. Acelasi traseu il parcurg si elevii din localitate cu deosebirea ca, acestia vor merge la cabinetele medicale individuale din localitate in loc de cabinetele medicale din unitatile de invatamant.

Practicarea exercitiilor fizice in forme organizate (cum ar fi orele de educatie fizica) de catre elevi se realizeaza numai cu aviz medical.
In prezent in Romania, pentru avizarea medico-sportiva, este utilizat principiul apt-inapt.Toti elevii pentru a putea participa la activitatile de educatie fizica si sport, sunt obligati sa prezinte avizul medical.

Alte referate despre: control medical in activitatea de educatie fixica si sport, proiectarea activitatii de educatie fizica si sport adaptat, juridicitate si conducerea activitatilor de educatie fizica si sport

Sport dopping

-as for the age(14-65), those of 18 have the bigest tendency of doping, then those of 21, 20, followed by sportsmen of 23, 22, 17 and 26 to 30 .
-sportsmen that have good financial resources because the best doping substsnces that can’t be easely traced out are very expensive;
-sportsmen that can not afford expensive products which are easely detected.

Alte referate despre: sport dopping, dopping in sport, combaterea doppingului in sport

Violenta in familie

Functiile parentale nu mai pot fi împlinite. O mama victima a
violentei sotului este mai putin capabila sa asigure îngrijirile de
baza necesare copilului (hrana, casa, igiena, haine, sanatate fizica)
sau sa-l protejeze pe acesta de raniri, accidente, pericole fizice sau
sociale. Coplesita de rusine pentru ceea ce i se întâmpla, de
sentimentul esecului în cea mai importanta relatie interpersonala, de
teroare, de autoacuzatii (Polman,1994) femeia nu mai este capabila de
a juca nici unul din rolurile impuse de viata familiei.

Alte referate despre: referat violenta in familie, violenta in familie referat, referate violenta in familie

Violenta stradala

La violenta duce si proasta, gresita si rau inteleasa democratie castigate prin asa zisa Revolutie de la ’89, ineficienta si incalificabila activitate a organelor de ordine politienesti precum si de lipsa de educatie a tinerilor.

Alte referate despre: violenta stradala, referate violenta stradala, violenta stradala referat

Violenta in familie

Violenta in familie
Se numeste "violenta in familie" orice act vatamator, fizic sau emotional care are loc intre membrii unei familii. Abuzul in interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni si familie, amenintari si atacuri care in unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri. Desi pana de curand s-a presupus ca femeia este cel mai adesea victima violentei in familiei, in urma unor cercetari s-a descoperit ca de fapt numarul barbatilor agresati este destul de mare. Expertii care cerceteaza aceasta problema sunt de acord ca violenta este un fenomen larg raspandit, mult mai raspandit decat arata sondajele, pentru simplu fapt ca unele fapte nu sunt raportate politiei sau spitalelor. Desi s-au cautat factori specifici care sa explice comportamentul violent in familie nu s-au gasit altii decat cei de natura sociala: atunci cand sotii sunt foarte tineri, cand veniturile familiei sunt foarte ...

Alte referate despre: referat despre violenta in familie, violente in familie referat, despre violenta in familie
Referate afisate : 17
Medie note: 7.92 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK