Virusul gripal

Virusul gripal

In 1940, a fost facuta o descoperire importanta - virusul gripal putea fi cultivat pe embrioni de gaina. Acest fapt a condus la aparitia unor noi posibilitati de studiere a virusului gripal. In 1947 Tailor a izolat pentru prima data virusul gripal C.

In 1957-1958 a avut loc o pandemie care a capatat denumirea de "gripa asiatica", produsa de virusul H2N2. Pandemia a inceput in februarie 1957, in Orientul Indepartat si s-a raspandit rapid in intreaga lume. Numai in SUA, in timpul acestei pandemii, au murit peste 70.000 de oameni.

In 1968-1969 s-a produs gripa de tip "Hong Kong", medie din punct de vedere al severitatii, produsa de virusul H3N2. Pandemia s-a produs la Hong Kong la inceputul anului 1968. Aceasta a afectat in special oamenii in varsta de peste 65 de ani. S-au inregistrat peste 33.000 de decese.
In 1977-1978 a avut loc o pandemie relativ ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 33kb
Downloads: 7018
Materia: Medicina

Boala Parkinson

Boala Parkinson este o boala degenerativa,apare intre 40-50 ani, predominind pentru sexul masculin,prevalenta fiind estimata la 120/100000 locuitori. Astazi conceptia patogenica arata o degenerscenta a sistemelor dopaminergice centrale dar si a altor cai monaminergice(noradrenalina, serotonina) colinegic si peptidergic ;se descriu ,de asemenea si altineurotransmitatori alterati in aceasta boala cum ar fi :GABA,substanta P si metenkefalina.Boala Parkinson

Alte referate despre: boala parkinson, boala parkinson referat, referat boala parkinson

Infectiile pulpare

O altă posibilitate de acces direct al microorganismelor la pulpa dentară este reprezentată de colonizarea canaliculelor dentinare deschise, consecutivă tratării cariilor profunde.

Alte referate despre: infectiile pulpare, infectii pulpare referat, boli infectioase

Tratamentul indisciplinar al parodontopatiilor

Marginile puntii totale provizorii au fost readaptate la noul contur gingival la 8 saptamani de la interventia chirurgicala.Introducerea implantelor dentare s-a facut numai dupa examinarea clinica si radiologica (conventionala) completata de tomografia computerizata.

Alte referate despre: tratamentul antiiflamator in parodontopatii, tratamentul general al parodontopatiilor, tratament parodontopatii

Ingirijirea pacientului cu hipertensiune arteriala

Înţelegerea acestei noţiuni are o mare însemnătate practică, deoarece, de ea depinde succesul tratamentelor. Un bolnav suferind de o anumită boală are psihicul său, felul său de manifestare, de a reacţiona biologic la boală. Înţelegându-l în complexitatea manifestărilor sale, se realizează şi acea legătură sufletească între bolnav şi cei ce-i îngrijesc, premisă hotărâtoare pentru obţinerea unor rezultate pozitive când tratăm bolnavul.

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala obiective, ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala, ingrijirea pacientilor cu hipertensiune arteriala

Boli de ochi

Orice boală de ochi necesită un tratament de specialitate. Multe neglijenţe sau întîrzieri în tratament sînt plătite cu pierderea vederii! Boli ale ochilor: conjunctivita, ulciorul (hordeolum), cheratita, ulcerul corneean, irita, cataracta, glaucomul, dezlipirea de retină, viciile de refracţie

Alte referate despre: boli ale ochiului, boli de ochi, boli ale ochilor

Virusul gripal

O caracteristica importanta a virusului este specificitatea, ce consta in faptul ca virusul gripal nu poate avea 2 cauze diferite.

Alte referate despre: virusul gripal, virusul gripal referat, referat virusul gripal

Influenta aviara

Patogenitatea tulpinilor de Influenza virus aviar este corelată cu structura antigenică, mai ales cu tipul de hemaglutinină şi cu situsul de clivaj al acesteia. Astfel, tulpinile de virus a căror hemaglutinină poate fi clivată de proteazele mai multor tipuri de celule sunt tulpini înalt patogene (highly pathogenic avian influenza HPAI), iar tulpinile de virus a căror hemaglutinină este clivată de proteazele unui număr limitat de celule sunt slab patogene (low pathogenic avian influenza LPAI). În focarele de influenţă aviară tulpinile LPAI suferă mutaţii şi se transformă în tulpini HPAI de influenza virus.

Alte referate despre: influenta aviara, oie influenta aviara, influenta aviara surse de virus

Virusi medicali

1. Virusurile au dimensiuni foarte mici (de la 8 nm până la 500 nm, astfel că pot traversa filtrele poroase ce reţin bacteriile.

Alte referate despre: virusi medicali, virusii medicali, referat despre virusi medicali

Virusul EBOLA

Un alt mod de transmitere a virusului a fost prin acele şi seringile refolosite. Virusul Ebola poate să se răspândească şi prin contactul sexual.
Contactul cu o persoană bolnavă, dar care nu prezintă simptome de infecţie, nu duce neapărat la infecţie.

Alte referate despre: virusul ebola, virusul ebola referat, referat virusul ebola

Virusul HIV

În prezent exista în întreaga lume peste 30 milioane de persoane infectate cu HIV. La fiecare 6 secunde o noua persoana se infecteaza, si se estimeaza ca la finele anului 2000 vor exista pe plan mondial peste 50 milioane de infectati cu HIV. Cifrele reale este posibil sa fie însa mai mari, avand în vedere ca în multe tari sistemele de supraveghere lasa mult de dorit.

Alte referate despre: virusul hiv, virusul hiv referat, referat virusul hiv

Virusul HIV

Pierderea sistemului imunitar permite formarea unui sindrom clinic(adica aparitia unei serii de boli)care se dezvolta si apoi duce la moartea individului infectat. La inceputul anilor 80 au fost descoperite infectii norocoase aparute intai la homosexuali care erau aparent sanatosi.In 1983 oncologistul francez Luc Montagnier si oamenii de stinta de la Institutul Pasteur din Paris au izolat ceva care parea sa fie un ou retrovirus. Aproape in acelasi timp virusul a mai fost deascoperit de doua echipe de americani, toti reusind sa izoleze virusul cunoscut astazi ca Hiv.

Alte referate despre: referat despre virusul hiv, virusul hiv sida, despre virusul hiv

ADN, molecula ereditatii

S-a postulat si verificat astfel ca sursa de informatie, de care are nevoie celula pentru a-si indeplini functiile si a-si construi structurile necesare intr-o maniera ordonata si previzibila, trebuie sa se gaseasca intr-o forma, oarecum codificata, in succesiunea perechilor de nucleotide din fiecare molecula de ADN, care, in calitate de molecula cruciala a ereditatii, trebuie sa determine, intr-un fel sau altul, specifitatea proteinelor din celula.

De remarcat ca cele mai mule din aceste cunostinte au fost dobandite din studiile pe procariote si ca ele nu pot fi extrapolate in totalitate si in acelasi mod la eucariote, la care ADN este cantonat intr-un spatiu propriu, spatiu nuclear. Pe de alta parte celulele eucariote poseda o serie de organite, separate fizic de alte componente ale celulei prin membrane limitante. Diferentele profunde de complexitate structurala ce separa cele doua tipuri ...

Alte referate despre: adn molecula ereditatii pe scurt, adn molecula a ereditatii, adn molecula cruciala a ereditatii

Virusi programe antivirus

* la un prim contact cu un program,in care se recunoaste semnatura
virusului, se foloseste scanarea. Aceasta consta in cautarea in
cadrul programelor a unor secvente sau semnaturi caracateristice
virusilor din biblioteca programului de scanare;
* daca programele sunt deja cunoscute, nefiind la primul contact, se
folosesc sume de control. Aceste sume constituie o semnatura a
programului si orice modificare a lui va duce la o modificare a
sumei sale de control;
* in calculator exista o serie de programe care nu se modifica,
reprezentand zestrea se soft a calculatorului, care se protejeaza
pur si simplu la scriere.

Alte referate despre: virusi programe antivirusi, virusi programe antivirus referat, virusi programe antivirus

Istoria virusilor

Istoria viruşilor de calculatoare este lungă şi interesantă. Dar ea a devenit cu adevărat palpitantă abia din momentul în care a început să se dezvolte industria PC-urilor. Pe măsură ce dezvoltarea acestor calculatoare noi progresa, a devenit posibilă si accesarea a mai mult de un program într-un singur computer. În acelaşi timp, s-a manifestat şi o reacţie împotriva a tot ceea ce însemna computerul. Această tendinţă are rădăcini mai vechi, dar impactul computerelor de tip PC a fost aşa de mare, încât si reacţiile împotriva acestora au început să se facă mai evidente. În anul 1986, nişte programatori de la Basic&Amjad au descoperit că un anumit sector dintr-un floppy disk conţine un cod executabil care funcţiona de câte ori porneau computerul cu discheta montată în unitate. Acestora le-a venit ideea înlocuirii acestui cod executabil cu un program propriu. Acest program putea beneficia de memorie si putea fi astfel copiat în orice dischetă si lansat ...

Alte referate despre: istoria virusilor, istoric virusi, istoria virusului gripal

Virusii informatici

Virusii hardware sunt mai rar intalniti,acestia fiind de regula, livrati o data cu echipamentul. Majoritatea sunt virusi software,creati de specialisti in informatica foarte abili si buni cunoscatoari ai sistemelor de calcul,in special al modului cum lucreaza software-ul de baza si cel aplicativ. Din punct de vedere al capacitatii de multiplicare,virusii se impart in doua categorii:

Alte referate despre: virusi informatici, virusii informatici, virusi informatici referat

Virusii

In anul 1986, niste programatori de la Basic&Amjad au descoperit ca un anumit sector dintr-un floppy disk contine un cod executabil care functiona de cate ori porneau computerul cu discheta montata in unitate. Acestora le-a venit ideea inlocuirii acestui cod executabil cu un program propriu. Acest program putea beneficia de memorie si putea fi astfel copiat in orice discheta si lansat de pe orice calculator de tip PC. Ei au numit acest program virus, ocupand doar 360 KB dintr-un floppy disc.

Alte referate despre: virusi si antivirusi, virusi, virusii

Virusii informatici - descriere si consideratii personale

-Scanarea = citirea fisierelor si a memoriei si identificarea virusilor cunoscuti de programul antivirus respectiv
-Devirusare = extragerea virusului sau stergerea fisierului infectat
-Monitorizare = este operatia prin care un antivirus existent in memorie verifica si semnaleazã sistematic eventuala aparitie a unui virus

Alte referate despre: referat virusi informatici, tipuri de virusi informatici, virusi informatici si antivirusi

Virusi si antivirusi

Referat despre Virusi si antivirusi
In domeniul informatic se utilizeaza termenul virus din cauza asemanarilor functionale dintre aceste bucati de cod (programe) si vietuitoarele microbiologice. O definitie ceva mai academica, spune ca virusul este de fapt un acronim, provenit de la Vital Information Resources Under Siege.

Alte referate despre: virusi si antivirusi referat, referat virusi si antivirusi, referat despre virusi si antivirusi
Referate afisate : 19
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles