Virusul gripal referat

Virusul gripal

Virusul gripal - Primele mentionari ale gripei dateaza de mai multe secole. Descrierea unei boli cu simptomatologia gripei a fost facuta de Hipocrate inca din anul 412 i.Chr. De asemenea, accese caracteristice ale gripei au fost observate in 1173. Prima pandemie de gripa inregistrata a avut loc in anul 1580.Virusul gripal

Nivel: Facultate
Dimensiune: 33kb
Downloads: 7018
Materia: Medicina

Boala Parkinson

Vorbirea este monotona, fara modulatiuni,uneori tahifemie si palilalie. Sub influenta unui stress apare fenomenul de Kinezie paradoxala, in care bolnavul devine dinamic, se misca cu usurinta(descarcari de catecolamine)pentru o perioada de timp; akinezia paradoxal apare sub tratamentul cu L-Dopa,timp indelungat si cu doze necorespunzatoare; alta consecinta a a akineziei este acatisia in care bolnavul nu-si poate pastra mult timp o postura.

Alte referate despre: boala parkinson, boala parkinson referat, referat boala parkinson

Infectiile pulpare

Deschiderea camerei pulpare şi expunerea pulpei la factorii de mediu din cavitatea orală au indus răspuns inflamator minim al pulpei dentare. Când, însă, au fost introduse bacteriile în acest mediu, majoritatea animalelor au prezentat fenomene de pulpită şi necroză pulpară.

Alte referate despre: infectiile pulpare, infectii pulpare referat, boli infectioase

Tratamentul indisciplinar al parodontopatiilor

Boala parodontala continua sa reprezinte o provocare pentru medicul stomatolog deoarece tratamentul, care are ca scop final reabilitarea functiilor aparatului dento-maxilar (estetica, fonatia si masticatia ), este un tratament complex , interdisciplinar, apeland la toate specialitatile stomatologice. Articolul expune secventa logica a unui astfel de tratament, prin prezentarea unui caz clinic concret.

Alte referate despre: tratamentul antiiflamator in parodontopatii, tratamentul general al parodontopatiilor, tratament parodontopatii

Ingirijirea pacientului cu hipertensiune arteriala

Structura arterelor şi venelor
Tunica externă – adventicea este formată din ţesut conjunctiv, cu fibre de colagen şi elastice. În structura adventicei arterelor, ca şi la vene, există vase mici de sânge care hrănesc peretele vascular şi care pătrund în tunica medie. în adventice se găsesc şi fibre nervoase vegetative, cu rol vasomotor.

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala obiective, ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala, ingrijirea pacientilor cu hipertensiune arteriala

Boli de ochi

Conjunctivita
Una din cele mai frecvente îmbolnăviri ale foiţei care înveleşte ochiul este conjunctivita. Printre cauzele conjunctivitei se numără iritaţia locală a mucoasei conjunctivale prin praf, fum, curenţi de aer, vapori iritanţi, expunere excesivă la soare, sau prin infectare cu diferiţi agenţi microbieni. Afară de acestea guturaiul banal şi guturaiul alergic se pot însoţi de congestie conjunctivală.

Simptome: la prima vedere se constată înroşirea ochiului, secreţie lacrimală crescută; bolnavul acuză mîncărimi sau arsuri locale şi nu suportă lumina. Uneori se găseşte o secreţie purulentă care trebuie dată la analiză pentru a se determina ce fel de microbi se dezvoltă.

Tratamentul: în caz de usturimi şi mîncărimi pronunţate se aplică comprese calde care ameliorează repede simtomele. Pansamentele nu sunt ...

Alte referate despre: boli ale ochiului, boli de ochi, boli ale ochilor

Virusul gripal

Ca si virusul gripal A, virusul gripal B este capabil sa isi modifice structura antigenica. Gripa de tip B este prezenta numai la om si are manifestari epidemice moderate, cu o evolutie lenta.

Alte referate despre: virusul gripal, virusul gripal referat, referat virusul gripal

Influenta aviara

Patogenitatea tulpinilor de Influenza virus aviar este corelată cu structura antigenică, mai ales cu tipul de hemaglutinină şi cu situsul de clivaj al acesteia. Astfel, tulpinile de virus a căror hemaglutinină poate fi clivată de proteazele mai multor tipuri de celule sunt tulpini înalt patogene (highly pathogenic avian influenza HPAI), iar tulpinile de virus a căror hemaglutinină este clivată de proteazele unui număr limitat de celule sunt slab patogene (low pathogenic avian influenza LPAI). În focarele de influenţă aviară tulpinile LPAI suferă mutaţii şi se transformă în tulpini HPAI de influenza virus.

Alte referate despre: influenta aviara, oie influenta aviara, influenta aviara surse de virus

Virusi medicali

2. Reproducerea virusurilor este posibilă numai în interiorul celulelor vii, în organisme sau în medii de cultură care conţin astfel de celule.
Au rezistenţă mare la glicerină şi la solvenţii lipoidelor, faţă de care sunt sensibili majoritatea microbilor.

Alte referate despre: virusi medicali, virusii medicali, referat despre virusi medicali

Virusul HIV

Virusul se transmite si prin contact cu sange infectat. Înainte de introducerea screeningului sangelui pentru depistarea HIV a tehnicilor de distrugere a HIV din derivatele de sange prin încalzire, virusul se transmitea destul de frecvent prin transfuzii si injectarea de derivate din sange. Daca înainte de 1989 în Romania aceasta era o cale frecventa de transmitere, astazi ea s-a redus foarte mult.

Alte referate despre: virusul hiv, virusul hiv referat, referat virusul hiv

ADN, molecula ereditatii

Genetica molecu-lara s-a imbogatit rapid prin realizari remarcabile, cum sunt: biosinteza artifici-ala a lui ARN(M. Grunberg-Manago si S.Ochoa, 1955), descoperirea ribo-zomilor si a rolului acestora in proteosinteza(G.Palade, 1955), izolarea genei (J.Backwith si colaboratori,1969), sinteza artificiala a genei( G.Khorana, 1970), manipularea primei gene prin crearea unui virus hibrid intre virusul gripal si virusul SV-40 (A.M Levis, 1971), crearea unei bacterii producatoare de insulina prin transferul unei gene de la soarece.

Stim azi ca ADN este un polimer cu greutate moleculara formata din unitati repetate, numite nucleotide. Din punct de vedere functional ADN sufera replicarea, proces de copiere in urma careia, dintr-o molecula, rezulta doua molecule identice. Distribuite ...

Alte referate despre: adn molecula ereditatii pe scurt, adn molecula a ereditatii, adn molecula cruciala a ereditatii

Virusi programe antivirus

Aceste programe verifica intai memoria interna si apoi unitatea de
disc specifica, afisand pe monitor eventuali virusi depistati si
recunoscuti in versiunea respectiva. Dupa aceasta verificare,
utilizatorul va incerca aliminarea virusului depistat,prin intermediul
programelor CLEARxxx, prin specificarea numelui virusului; de remarcat
ca, folosind acest program, nu exista certitudinea curatirii
virusilor,datorita fie a nerecunoasterii acestora, fie a localizarii
acestora in locuri care nu pot fi intotdeauna reperate.

Alte referate despre: virusi programe antivirusi, virusi programe antivirus referat, virusi programe antivirus

Virusii de calculatoare

În general, cei care construiesc viruşi sunt programatori autentici, cu experienţă bogată si cu cunoştinţe avansate în limbajul de programare pe care îl folosesc. Elaborarea de viruşi este uneori si o activitate de grup, în care sunt selectaţi, antrenaţi si plătiţi cu sume uriaşe specialiştii de înaltă clasă.

Virusul informatic este, aşadar, un program rău intenţionat, introdus în memoria calculatorului, care la un moment dat devine activ, atacând prin distrugere sau alterare fişiere sau autocopiindu-se în fişiere aflate pe diferite suporturi magnetice. Fiecare program infectat poate la rândul său să infecteze alte programe.

Virusul este caracterizat de următoarele proprietăţi:
- poate modifica fişiere si programe ale utilizatorilor, prin inserarea în acestea a întregului cod sau numai a unei părţi speciale din codul său
- modificările pot fi provocate nu numai programelor, ci si unor grupuri de programe
- are nevoie si ...

Alte referate despre: virusi de calculatoare, virusi de calculator, virusii de calculator

Virus & Antivirus

DUPA 1990
Mark Washburn a analizat in 1990 virusul Viena si a creat pe baza lui primul virus polimorf . Ideea virusilor sai (numiti 1260, V2P1,V2P2,V2P6) era ca intreg virusul era criptat si ca exista un descriptor la inceputul sau . Dar descriptorul putea sa aiba o gama larga de forme si, in primi virusi, cel mai lung sir de cautare posibil era doar de doi octeti (V2P6 a caborat acest prag pana la octet ) . Pentru a detecta acest virus, era nevoie de scrierea unui algoritm care ar fi aplicat teste logice fisierului si ar fi decis daca octetii la care se uita erau unii dintre posibilii descriptori .
Au aparut virusii Dark Avenger care au introdus doua idei noi . Prima idee era acea de ‘infector rapid’ . In cazul acestora daca virusul era in memorie, atunci simpla deschidere a unui fisier pentru citire ducea la infectare . Hard disk-ul este infectat foarte repede . Cea de-a doua idee noua in acest virus a fost cea a efectelor sale subite : DarkAvenger . 1800 suprascrie ocazional ...

Alte referate despre: virusi antivirusi, referat virusi antivirusi, virusi antivirusi referat

Virusii informatici

•Camarazi – sunt avantajati de o particularitate a DOS-ului, care executa programele .com inaintea celor .exe. Acesti virusi se ataseaza de fisierele .exe,apoi le copiaza schimband extensia in .com. Fisierul original nu se modifica si poate trece de testul antivirusilor avansati. Odata lansat in executie fisierul respectiv,ceea ce se execua nu este fisierul .com, ci fisierul .exe infectat. Acest lucru determina propagarea virusilor si la alte aplicatii

Alte referate despre: virusi informatici, virusii informatici, virusi informatici referat

Virusii

Primul dintre macrovirusi a fost cel folosit in Word si Word Basic. In luna iulie 1996 a aparut si primul microvirus cunoscut sub numele ZM.Laroux care era destinat distrugerii produsului Microsoft Excel.

Alte referate despre: virusi si antivirusi, virusi, virusii

Virusi si anti-virusi

Dupa ce indeplineste anumite conditii de inmultire, virusul incepe sa scoata capul in lume. Efectele sale pot fi unele nedistructive: canta o melodie (Doodle) sau afiseaza mesaje pe ecran: "Apa depistata in microprocesor. Functionarea poate fi compromisa. Se recomanda oprirea calculatorului cateva ore pentru uscare" – Alexander; "Critical error 08/15: Too many fingers on keyboard [Prea multe degete pe tastatura]" – Fingers, sau poate avea efecte rauvoitoare si distructive: trimite e-mailuri cu documente confidentiale (SirCam), distruge informatiile de pe hard-disk, formateaza hard-disk-ul, suprascrie Flash-BIOS-ul etc.

Alte referate despre: virusi si anti virusi, virusi si anti-virusi, referat despre virusi si anti virusi

Virusi si antivirusi

1949 - Sunt puse pentru prima oara bazele teoriilor legate de programele care se autoreproduc.
1981 - Virusii Apple 1, 2, si 3 sunt printre primii virusi "in the wild". Descoperiti in sistemul de operare Apple II, virusii se raspandesc in Texas A&M prin intermediul jocurilor piratate.
1983 - In teza sa de doctorat, Fred Cohen defineste pentru prima oara formal un virus de calculator ca fiind "un program ce poate afecta alte programe de calculator, modificandu-le intr-un mod care presupune abordarea unor copii evoluate ale lor."
1986 - Doi programatori, Basit si Amjad, inlocuiesc codul executabil din sectorul boot al unui floppy-disk cu propriul lor cod, care infecta fiecare floppy de 360 Kb accesat pe orice drive. Floppy-urile infectate aveau "© Brain" ca eticheta de disc (volume label).
1988 - Scapa din lesa unul dintre cei mai cunoscuti virusi: Jerusalem. Activat in fiecare vineri 13, virusul afecteaza fisierele .exe si .com si sterge toate programele rulate in cursul acelei zile.
1990 ...

Alte referate despre: virusi si antivirusi referat, referat virusi si antivirusi, referat despre virusi si antivirusi

Virusii

* Ce pot face virusii? Asa cum am spus si mai devreme, unii virusi sunt enervanti, iar altii pot fi deosebit de periculosi. În cazul cel mai fericit, virusii cresc dimensiunea fisierelor si reduc viteza de raspuns, afectând performantele calculatorului dumneavoastra. Multi virusi cauta doar sa se raspândeasca, nu sa afecteze calculatorul, astfel încât nu produc daune în mod intentionat. Totusi, exista posibilitatea ca si virusi benigni sa interactioneze întâmplator cu alte programe sau chiar cu hardware-ul si sa încetineasca sau sa opreasca sistemul.

Alte referate despre: ce este un virus, virusul ebola, referat virusi
Referate afisate : 19
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles