Virusul hiv

Virusul HIV

Pierderea sistemului imunitar permite formarea unui sindrom clinic(adica aparitia unei serii de boli)care se dezvolta si apoi duce la moartea individului infectat. La inceputul anilor 80 au fost descoperite infectii norocoase aparute intai la homosexuali care erau aparent sanatosi.In 1983 oncologistul francez Luc Montagnier si oamenii de stinta de la Institutul Pasteur din Paris au izolat ceva care parea sa fie un ou retrovirus. Aproape in acelasi timp virusul a mai fost deascoperit de doua echipe de americani, toti reusind sa izoleze virusul cunoscut astazi ca Hiv.

In 1995 se estima ca Hiv a infectat aproape 20 de milioane de persoane si mai multe milioane dintre acestea aveau si Sida. Boala Dezvoltarea de la infectarea cu Hiv pana la aparitia bolii clinice numita Sida poate lua de la 6 la 10 ani. Aceasta dezvoltare poate fi monitorizata folosind marcatoare surogate(date care corespund cu stadiul in care se afla boala) endopuncte clinice.Marcatoarele surogate cuprind numarul din ce ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 12267
Materia: Medicina

Virusul HIV

SIDA - Sindromul de Imunodeficienta Dobandita - a fost raportata pentru prima data în SUA în 1981 în Los Angeles si New York, la un grup de barbati la care s-a produs o epidemie de Pneumonie cu Pneumocystis Carinii si sarcom Kaposi în conditiile unei aparente stari de sanatate. Ulterior SIDA a luat proportiile unei epidemii mondiale majore. SIDA este provocata de virusul imunodeficientei umane (HIV).

Alte referate despre: virusul hiv, virusul hiv referat, referat virusul hiv

Hiv - Sida

SIDA se caracterizează prin alterări cantitative si funcţionale ale limfocitelor OK.T4 ajutătoare prin creşterea imunoglobulelor serice policlonale si prezenţa de autoanticorpi.

Alte referate despre: hiv sida referat, referat hiv sida, hiv sida

HIV- SIDA

Până în prezent nu s-a reuşit obţinerea unui vaccin corespunzător. În aceste condiţii, singura modalitate de a proteja populaţia de infecţia cu HIV este educarea acesteia.

Alte referate despre: totul despre hiv sida, referat despre hiv sida, virusul hiv sida

Virusul HIV

La inceputul anilor 80 au fost descoperite infectii norocoase aparute intai la homosexuali care erau aparent sanatosi.In 1983 oncologistul francez Luc Montagnier si oamenii de stinta de la Institutul Pasteur din Paris au izolat ceva care parea sa fie un ou retrovirus. Aproape in acelasi timp virusul a mai fost deascoperit de doua echipe de americani, toti reusind sa izoleze virusul cunoscut astazi ca Hiv. In 1995 se estima ca Hiv a infectat aproape 20 de milioane de persoane si mai multe milioane dintre acestea aveau si Sida.

Alte referate despre: referat despre virusul hiv, despre virusul hiv, aparitia virusului hiv

Sida

Cercetări asupra virusului HIV
Din când in când apar păreri conform cărora virusul HIV nu provoacă SIDA. Se spune ca virusul este prezent doar la persoanele care au SIDA si chiar ca unele cauze necunoscute declanşează atât HIV cat si SIDA. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor de ştiinţa si medicilor considera ca HIV este cauza SIDA.
Cercetările intensive începute in anii ’80 au făcut din HIV unul din cel mai studiat virus cunoscut pana in prezent. Cercetătorii au descoperit structura detaliata a acestuia si au trasat o harta a genelor sale. Ei au ajuns la concluzia ca exista mai multe tipuri de virus HIV, nu doar unul. Aceştia se modifica continuu, făcând dificila producerea de vaccinuri.

Alte referate despre: sida referat, sida, referat sida

Despre SIDA

Referat despre SIDA
SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Dobândite), este o afecţiune a sistemului imunitar, caracterizată prin infecţii oportuniste, neoplasme, disfuncţii neurologice şi o mare varietate de alte sindromuri. Pe plan mondial se mai foloseşte şi acronimul AIDS, provenit din limba engleză: Acquired Immune Deficiency Syndrome).

Alte referate despre: referat despre sida, totul despre sida, despre sida

Virusul gripal

Virusul gripal - O particularitate neobisnuita a gripei "spaniole" era faptul ca a afectat in special tinerii. Virusul gripal a fost descoperit de Richard Shope in 1931. Virusul gripal A a fost identificat prima oara de virusologii englezi Smith, Andrews si Laidlaw (National Institute for Medical Research, London) in 1933. Trei ani mai tarziu, Francis a izolat virusul gripal B.

Alte referate despre: virusul gripal, virusul gripal referat, referat virusul gripal

Virusi medicali

Referat despre Virusi medicali
Existenţa unor microorganisme invizibile la microscop a fost intuită de Pasteur după ce toate încercările de a pune în evidenţă agentul turbarii au părut a fi zadarnice. După unii precursori geniali (Edward Jenner, Pasteur), progresele în domeniul virologiei au rămas neînsemnate şi până la începutul secolului al XX-lea, s-a vorbit în continuare de acele "fiinţe imaginare", fără ca ele să fie cunoscute.

Alte referate despre: virusi medicali, virusii medicali, referat despre virusi medicali

Consiliere in infectia HIV-SIDA

Consilierea psihologică de susţinere (suportivă) poate avea loc în toate etapele pe care le parcurge individul până la acceptarea diagnosticului, în confruntarea cu agravarea bolii sau cu respingerea socială etc. Acest demers este mai puţin structurat, principalul său
scop fiind depăşirea situaţiilor dificile din momentul respectiv,oferirea de înţelegere, încurajare, susţinere, empatie, persoana găsind astfel propriile soluţii pentru situaţia prin care trece.

Aflarea statutului de seropozitivitate reprezintă un risc psihologic deosebit şi antrenează o serie de repercursiuni psihologice.Modul de expresie al acestor repercur- siuni depinde de mai mulţi factori, dintre care cei mai importanţi sunt: personalitatea subiectului,circumstanţele diagnosticării seropozitivităţii, anturajul său.

E. Kubler-Ross, psiholog american, a descris 5 etape prin care trec persoanele seropozitive şi familiile acestora la aflarea diagnosticului: negarea, ...

Alte referate despre: consiliere in infectia hiv sida, consiliere in infectia hiv-sida, profilaxia infectiei hiv sida

Virusul EBOLA

Ce ştim despre izbucnirea recentă a virusului Ebola?
Izbucnirea recentă a virusului Ebola este centrată în Kikwit, Zaire ( Kikwit este un oraş de 400 000 locuitori, localizat la 400 kilometri de capitala oraşului Zaire). Izbucnirea bolii pare să fi pornit de la o pacientă care a fost operată pe 10 aprilie 1995. Membrii echipei care au operat-o pe femeie au observat că li se manifestau simptome asemănătoare cu cele ale bolii de febră hemoragică. La cerere demnitarilor din Zaire, echipe medicale de la CDC, World Health Organization, din Franţa, Belgia şi Sudul Africii au colaborat pentru a controla şi investiga izbucnirea din Zaire.

Alte referate despre: virusul ebola, virusul ebola referat, referat virusul ebola

AIDS

The three main transmission routes of HIV are sexual contact, exposure to infected body fluids or tissues, and from mother to fetus or child during perinatal period. It is possible to find HIV in the saliva, tears, and urine of infected individuals, but there are no recorded cases of infection by these secretions, and the risk of infection is negligible.

Alte referate despre: aids, opinion about aids, conditii pentru testare aids

Virusi programe antivirus

Mecanismul de contaminare clasic consta in ramanerea rezidenta in
memoria interna a secventei purtatoare a virusului, ascunsa intr-un
program care se executa. Programul modificat prin actiunea
virusului,cu secventa de virus incorporata,este salvat pe discul care
a fost lansat, constituind la randul sau un nou purtator de virus.
Virusarea este relativ rapida, avand ca efect infectarea tuturor
programelo lansate in executie,atata timp cat virusul este rezident in
memoria interna.

Alte referate despre: virusi programe antivirusi, virusi programe antivirus referat, virusi programe antivirus

Istoria virusilor

Alte exemple de viruşi
Prezentăm mai jos pe scurt câţiva dintre cei mai cunoscuţi viruşi, mai vechi si mai noi: Brain - a apărut pentru prima dată la Universitatea din Maryland, fiind creat de doi fraţi din Lahore, Pakistan. După trei luni de la apariţie s-au numărat peste 100.000 de copii răspândite în întreaga lume. Într-una din variantele sale virusul înlocuieşte numele volumului de dischetă cu numele său. Cascade - produs în Germania. Charlie - creat în anul 1987 de Frany Swoboda, virus care făcea ca un program să se autocopieze de opt ori. Cyber-Tech-B - a fost programat să acţioneze numai pe data de 13.12.1993. Dark Avenger - fabricat în Bulgaria în anul 1990, care conţinea două noi idei: a) infestarea programelor foarte rapid, b) producerea pagubelor să se facă foarte subtil, pentru a nu putea fi detectat o perioadă de timp. Data Crime - introduce o semnătură de 1168 octeţi. Form - se instalează în sectorul de boot al discului infectat si cauzează ...

Alte referate despre: istoria virusilor, istoric virusi, tipuri de virusi istoric virusi

Virusii informatici

O data introdus pe disc, a doua faza a vieti unui virus este autoprogramarea. Virusi incearca sa infecteze cat mai multe programe, inainte de a ataca propriu-zis. Pentru a opera cat mai eficient virusi isi lasa semnatura in fiecare program infectat, pentru a nu-l contamina inca o data. Pe acest principiu lucreaza si antivirusi, adica pe reperarea unei intruziuni. Ei analizeaza unitatile de disc pentru a cauta semnaturile cunoscute. Aceasta tehnica prezinta insa un defect major: virusul trebuie identificat, deci tabela de semnaturi trebuie sa fie reactualizata.

Alte referate despre: virusi informatici, virusii informatici, virusi informatici referat

Proiect statistica HIV/SIDA

Epidemia HIV-SIDA este o criza globala care necesita in acelasi timp preventie si tratament printr-o politica clara de sanatate publica. Sunt in jur de 45 milioane de oameni infectati cu HIV/SIDA, majoritatea in tarile slab dezvoltate. Datorita evolutiei fatale a bolii, la persoanele infectate, seropozitive, s-a declansat o adevarata psihoza. Boala este privita diferit de la o tara la alta iar bolnavii sunt marginalizati. Persoanele infectate sunt stigmatizate, cauza fiind lipsa cunostintelor despre boala fie frica de moarte. Raspandirea bolii a inceput acum 26 de ani.

Alte referate despre: statistici hiv sida, referate virusul hiv sida, referate hiv sida

Virusii

1999
Virusul Melissa, W97M/Melissa, executa un macro dintr-un document atasat emailului, care transmite mai departe documentul la 50 de adrese existente in Outlook address book. Virusul infecteaza si documente Word pe care le trimite ca atasamente. Melissa se imprastie mult mai rapid decat alti virusi anteriori infectand cam 1 milion de calculatoare.
Bubble Boy este primul virus care nu mai depinde de deschiderea atasamentului pentru a se executa. De indata ce userul deschide email-ul, Bubble Boy se si pune pe treaba.

Alte referate despre: virusi si antivirusi, virusi, virusii

Virusii informatici - descriere si consideratii personale

- Netransportarea pe discheta a fisierelor, de la calculatoare straine
- Evitarea folosirii software-ului neinregistrat
- Realizarea periodica a operatiei de scanare

Alte referate despre: referat virusi informatici, tipuri de virusi informatici, virusi informatici si antivirusi
Referate afisate : 18
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles