Virusul hiv referat

Virusul HIV

Pierderea sistemului imunitar permite formarea unui sindrom clinic(adica aparitia unei serii de boli)care se dezvolta si apoi duce la moartea individului infectat. La inceputul anilor 80 au fost descoperite infectii norocoase aparute intai la homosexuali care erau aparent sanatosi.In 1983 oncologistul francez Luc Montagnier si oamenii de stinta de la Institutul Pasteur din Paris au izolat ceva care parea sa fie un ou retrovirus. Aproape in acelasi timp virusul a mai fost deascoperit de doua echipe de americani, toti reusind sa izoleze virusul cunoscut astazi ca Hiv.

In 1995 se estima ca Hiv a infectat aproape 20 de milioane de persoane si mai multe milioane dintre acestea aveau si Sida. Boala Dezvoltarea de la infectarea cu Hiv pana la aparitia bolii clinice numita Sida poate lua de la 6 la 10 ani. Aceasta dezvoltare poate fi monitorizata folosind marcatoare surogate(date care corespund cu stadiul in care se afla boala) endopuncte clinice.Marcatoarele surogate cuprind numarul din ce ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 12267
Materia: Medicina

Virusul HIV

Virusul se transmite si prin contact cu sange infectat. Înainte de introducerea screeningului sangelui pentru depistarea HIV a tehnicilor de distrugere a HIV din derivatele de sange prin încalzire, virusul se transmitea destul de frecvent prin transfuzii si injectarea de derivate din sange. Daca înainte de 1989 în Romania aceasta era o cale frecventa de transmitere, astazi ea s-a redus foarte mult.

Alte referate despre: virusul hiv, virusul hiv referat, referat virusul hiv

Hiv - Sida

V. MOD DE TRANSMITERE SI GRUPURI DE POPULATIE CU RISC CRESCUT LA INFECŢII
Rezervorul de virus HIV il reprezintă omul infectat. Se consideră de aproape toţi autorii că omul odată infectat, devine purtător pentru toată viaţa ai acestei infectii virale, şi ca atare , sursa permanentă de contaminare pentru partenerii săi sexuali sau pentru cei care primesc sange contaminat, produsele din acest sânge sau prin inoculări accidentale cu ace de seringă ifectate şi nesterilizate.

Alte referate despre: hiv sida referat, referat hiv sida, hiv sida

HIV- SIDA

HIV- SIDA - HIV , virusul imunodeficienţei umane, face parte din clasa retrovirusurilor, familia Lentivirinae. El determină, în timp, deteriorarea gravă a imunităţii persoanelor pe care le infectează. Acest virus a fost descoperit în anul 1983 în Franţa de către doctorul Luc Montagnier de la Institutul Pasteur.HIV- SIDA

Alte referate despre: totul despre hiv sida, referat despre hiv sida, virusul hiv sida

Virusul HIV

Boala Dezvoltarea de la infectarea cu Hiv pana la aparitia bolii clinice numita Sida poate lua de la 6 la 10 ani.Aceasta dezvoltare poate fi monitorizata folosind marcatoare surogate(date care corespund cu stadiul in care se afla boala) endopuncte clinice.Marcatoarele surogate cuprind numarul din ce i ce mai mic de celule albe CD4 T-cells, numarul de virusi care circula pri sange e de asemenea folosit precum si raspunsul sistemului imunitar la prezenta Hivului.

Alte referate despre: referat despre virusul hiv, despre virusul hiv, aparitia virusului hiv

Sida

Cum se transmite virusul HIV?
HIV se poate transmite prin trei cai principale, fiecare implicând schimbul de sânge sau de lichide din organism. Oamenii pot contacta virusul atunci când sângele sau un lichid (de exemplu sperma) din corpul unei persoane infectate intra in contact cu propriul lor sânge sau lichide in interiorul organismelor lor. O cale de transmitere a virusului HIV este prin contact sexual. Acesta include relaţiile heterosexuale si homosexuale, precum si sexul oral si anal. Virusul este transmis de la un partener la celalalt prin intermediul lichidelor din corp.
A doua cale prin care se transmite HIV este de la mama infectata la copilul aflat inca in uter. Virusul poate pătrunde in sângele copilului înainte ca acesta sa se nască, când se dezvolta in uter, sau in timpul naşterii.
A treia cale de contactare a virusului este prin sânge sau prin lichidele corpului, de obicei prin injecţie. Înainte ca sângele ...

Alte referate despre: sida referat, sida, referat sida

Despre SIDA

Infecţia cu HIV este ireversibilă, dar se poate întârzia apariţia bolii prin administrarea unor medicamente. HIV reprezintă prescurtarea în limba engleză a Human Immunodeficiency Virus (Virusul Imunodeficienţei Umane). Boala SIDA, odată declanşată, evoluează continuu, putându-se doar întârzia şi trata medicamentos sau chirurgical o serie de boli apărute ca urmare a deficitului imun.

Alte referate despre: referat despre sida, totul despre sida, despre sida

Medicatia in infectia HIV

Alfa – interferonul acţionează asupra eliminării virusului. Asocierea unor medicamente antivirale, care acţioneazã asupra reverstranscriptazei pot acţiona după această secvenţă blocând producerea de virus sau protejând celulele neinfectate împotriva infectiei cu HIV.

Alte referate despre: medicatia in infectia hiv, infectare hiv, profilaxia infectiei hiv sida

Totul despre SIDA si infectia cu HIV

Imunodeficienţa care apare în SIDA se produce prin alterarea ambelor componente ale imunităţii. Spre deosebire de alte "imunodeficienţe" cu care omul se poate naşte sau prin care poate să treacă temporar, în cazul SIDA imunodeficienţă este dobândită prin infecţia cu HIV, care determină prăbuşirea imunităţii, în special prin distrugerea limfocitelor T4 . O persoană cu SIDA are imunitate compromisă , motiv pentru care pot apărea foarte uşor infecţii cu diverse virusuri, paraziţi, ciuperci, bacterii , care în mod obişnuit nu produc îmbolnăviri. Tot astfel se justifică şi apariţia unor cancere.

Alte referate despre: totul despre sida si infectia cu hiv, sida si infectia cu hiv, infectarea cu hiv sida

Virusi medicali

C
1. Caudovirus
2. Virusul Chikungunya
3. Circovirus
4. Virsul febrei caprine de Colorado
5. Coronavirus
6. Virus Coxsachial
7. Virusul bolii Creutzfeldt-Jakob

Alte referate despre: virusi medicali, virusii medicali, referat despre virusi medicali

Virusul gripal

Nucleoproteidul (denumit si antigen-S) are structura specifica de tip; determina tipul virusului (A, B sau C).Structurile superficiale (hemaglutinina si neuraminidaza) au specificitate de subtip si de tulpina; determina diferitele tulpini ale unui tip de virus. Exista 16 subtipuri antigenice ale hemaglutininei (H1-H16) si 9 ale neuraminidazei (N1-N9). Aceste antigene sunt supuse variatiei.

Alte referate despre: virusul gripal, virusul gripal referat, referat virusul gripal

AIDS

Acquired immune deficiency syndrome or acquired immunodeficiency syndrome (AIDS or Aids) is a collection of symptoms and infections resulting from the specific damage to the immune system caused by the human immunodeficiency virus (HIV). The late stage of the condition leaves individuals prone to opportunistic infections and tumors. Although treatments for AIDS and HIV exist to slow the virus's progression, there is no known cure. HIV is transmitted through direct contact of a mucous membrane or the bloodstream with a bodily fluid containing HIV, such as blood, semen, vaginal fluid, preseminal fluid, and breast milk.

Alte referate despre: aids, opinion about aids, conditii pentru testare aids

Virusii de calculatoare

Este cazul unui grup de programatori polonezi care au anunţat pe Internet, în urmă cu câţiva ani, că pot construi astfel de "arme" imbatabile. Programul lor, bine pus la punct, conţinea câteva idei interesante care, dacă ar fi fost duse la capăt, probabil că ar fi dat multă bătaie de cap utilizatorilor de servicii Internet. Supăraţi de faptul că lumea a exagerat atât de mult cu costurile pe care le-a provocat virusul cunoscut sub numele de "I Love You", aceşti programatori intenţionau să demonstreze întregii lumi că nu acest mult prea mediat virus este cel mai "tare".

Alte referate despre: virusi de calculatoare, virusi de calculator, virusii de calculator

Istoria virusilor

Viruşii informatici nu afectează numai buna funcţionare a calculatoarelor. Printr-o proiectare corespunzătoare a părţii distructive, cu ei pot fi realizate si delicte de spionaj sau fapte ilegale de şantaj si constrângere. Viruşii pot fi clasificaţi după diferite criterii: modul de acţiune, tipul de ameninţare, grade de distrugere, tipul de instalare, modul de declanşare etc. Există unele clasificări mai vechi care, desigur, nu mai corespund astăzi. Totuşi, o enumerare a acestora este benefică, deoarece ea reflectă diversitatea caracteristicilor si tipurilor de viruşi.
Iată o astfel de clasificare, oferind pentru câteva variante mai interesante si unele detalii (în această prezentare a fost preferată ordinea alfabetică, pentru a putea fi consultată ca pe un dicţionar): Bacteria - este programul care se înmulţeşte rapid si se localizează în sistemul gazdă, ocupând procesorul si memoria centrală a calculatorului, provocând paralizia completă ...

Alte referate despre: istoria virusilor, istoric virusi, tipuri de virusi istoric virusi

Virusii informatici

Uneori virusi atacau dupa o lunga perioada de somnolenta. De exemplu “Golden Gate” nu devine agresiv decat dupa ce a infectat 500 de programe, “Cyber Techb” nu a actionat decat pana in 1993. In manualul de utilizare al MS-DOS, Microsoft imparte virusi in trei categorii:
- Virusi care infecteaza sistemul de boot
- Virusi care infecteaza fisierele
- Virusi Cal Troian

Alte referate despre: virusi informatici, virusii informatici, virusi informatici referat

Virusii informatici

Pe acest principiu lucreaza si antivirusii,adica pe reperarea unei intruziuni. Ei analizeaza unitatiile de disc pentru a cauta semnaturile cunoscute. Aceasta tehnica prezinta insa un defect major: virusul trebuie indentificat,deci tabela de senaturi trebuie permanent reactualizata. Virusii au forme de manifestare cat se poate de diverse.Unii se multumesc sa afiseze mesaje de pace sau sa cante o melodie. Altii perturba lucrul utilizatorului,insa fara consecinte prea dramatice.

Alte referate despre: referat virusi informatici, tipuri de virusi informatici, virusi informatici si antivirusi

Virusi si antivirusi

Definitia virusilor:un virus este un program capabil de a se inmulti,strecurandu-se printer programele de pe un calculator sau dint-ro retea si provocand diverse efecte,de la unele inoffensive,pana la unele distructive.
In domeniul informatic se utilizeaza termenul virus din cauza asemanarilor functionale dintre aceste bucati de cod si vietuitoarele microbiologice.
O definitie ceva mai academica ,spune ca virusul este de fapt un acronym,provenit de la Vital Resources Under Siege.

Alte referate despre: virusi si antivirusi, virusi si antivirusi referat, referat virusi si antivirusi

Virusii

1998
StrangeBrew, actualmente inofensiv si totusi raportat, este primul virus care infecteaza fisierele Java. Virusul modifica fisierele CLASS adaugand la mijlocul acestora o copie a sa si incepand executarea programului din interiorul sectiunii virusate.
Virusul Cernobal se raspandeste rapid prin intermediul fisierelor ".exe". Dupa cum o sugereaza si notorietatea numelui sau, virusul este nemilos, atacand nu numai fisierele dar si un anumit cip din interiorul computerelor infectate.

Alte referate despre: virusi, virusii, ce este un virus
Referate afisate : 18
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles