Vitamina b12

Vitamina B12

Vitamina B12 - Are o structura deosebit de complexa, continand 4,5% cobalt si radicalul cian, de unde si denumirea de ciancobalamina. Vitamina B12 are formula moleculara C68H90N14O14Pco si masa moleculara 1490±140.

Vitamina B12 - Este unul dintre cei mai puternici factori antianemici cunoscuti, prezentand o oarecare analogie structurala cu hemoglobina. Are o importanta deosebita in ce priveste cresterea, hematopoeza si functionarea celulei nervoase.

Denumirea de cianocobamida deriva din structura sa moleculara intrucat contine gruparea cian(-C≡N), un atom de Co si grupari amidice. Se mai numeste (pe langa cianocobalamina si cianocobamida) antianemica, vitamina antipernicioasa, corinoida, factor antipernicios, factor anemic extrinsec, factorul proteinelor la animale etc. .

Denumirea de corinoida provine de la inelul porfirinic modificat din molecula sa numit inel corinic. Numele de cianocobalamina nu este riguros stiintific deoarece nu contine grupare aminica libera sau ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 6kb
Downloads: 5133
Materia: Medicina

Vitaminele

Vitaminele sunt substante organice necesare cresterii si bunei
functionari a organismului, pe care organismul le fabrica in cantitate
insuficienta pentru a-si acoperi nevoile (vitaminele B6, B8, D, K) sau
pe care nu le poate sintetiza.

Vitaminele trebuie deci aduse prin alimentatie sau, in lipsa, prin
medicamente. Toate sunt continute in laptele matern, dar nu
intotdeauna in cantitati suficiente (vitamina K, in special, trebuie
sa faca obiectul unei suplimentari medicamentoase sistemice la
nastere).

Alte referate despre: vitaminele, vitamine, referat vitamine

Magneziul

In cazul persoanelor in virsta, carenta de magneziu poate genera excitabilitate neuromusculara, modificari ale metabolismului fosfocalcic sau deficit potasic. Literatura de specialitate specifica faptul ca deficitul de magneziu contribuie la procesul de imbatrinire si la vulnerabilitatea fata de maladiile legate de acest proces.

Alte referate despre: paralela intre pax magna si drama mesterul manole, ce este magna carta romana, magna charta libertatum

Dieta vegetariana la copii

Dieta vegetariană la noi-născuţi
Cele mai multe surse de proteine şi de nutrienţi pentru noii-născuţi sunt din lapte şi din formulele de lapte, în special pentru primele şase luni de viaţă. În timpul alăptării copilul beneficiază de multe lucruri; întăreşte sistemul imunitar şi este protejat împotriva infecţiei şi/sau alergiei.

Alte referate despre: dieta vegetariana, dieta vegetariana si sanatatea, alimentatia vegetariana la copii

Vitaminele si multivitaminele

VITAMINELE SI MULTIVITAMINELE
Vitaminele sunt compusi organici esentiali vietii, pe care organismul uman nu le produce in cantitati suficientesi care trebuie, deci, procurati din surse externe. Legumele, fructele, precum si multe alte produse alimentare sunt indispensabile alimentatiei omului contemporan. În procesul prepararii si conservarii se pierde, din pacate, o mare parte din valoarea nutritionala de baza si din continutul de vitamine si minerale. Organismul hranit corespunzator se dezvolta mai bine, acumuleaza mai mult si trateaza stressul cu mai multa usurinta. Bebelusii si copiii de scoala au o nevoie mai mare de suplimente si vitamine decât adultii. Este necesar sa subliniem faptul ca traim în vremuri în care conditiile de viata se deterioreaza constant, pline de influente nefastete, obiceiuri proaste privind alimentatia, activitatea fizica, fumatul ...

Alte referate despre: vitamine si multivitamine, medicamente droguri vitamine, vitamina c

Vitamine antihemoragice

Unele specii animale, ca si organismul uman, iau din mediul exterior, odata cu hrana, nu numai ,, vitamine'' ci si ,,provitamine'', care sunt precursori inactivi ce se transforma in organism in vitamine; exemplu : ergosterolul din piele este format cu ajutorul razelor ultraviolete in vitamina D2; de asemenea, provitamina denumita 7- dehidrocolesterol este transformata in vitamina D3; la fel si carotenii sufera transformari la nivelul intestinului, in vitamina A, datorita enzimei carotenaza.

De prezenta vitaminelor depinde insasi fiziologia organismelor ( existenta , cresterea, inmultirea tuturor speciilor).Vitaminele sunt factorii necesari( esentiali) nu numai omului si animalelor , ci si microorganismelor si vegetalelor. Capacitatea de biosinteza a vitaminelor este mai redusa la animale decat la plante. Principala sursa de vitamine pentru om si animale o formeaza plantele; organismul uman si unele mamifere, sintetizeaza partial unele vitamine : de exemplu, vitamine PP din ...

Alte referate despre: referat despre vitamine, vitamine referat, vitaminele referat

Vitaminele

Vitamina B- complexul vitaminic B
- Complexul vitaminic B cuprinde vitaminele: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12.
- Dintre ele, B3 şi B8 se mai numesc şi vitamina PP, respectiv vitamina H.
- Ştiinţa actuală a recunoscut că anumite vitamine coexistă în natură şi că, în cazul de faţă, fiecare vitamină din complexul B nu poate să aibă valoare decât dacă este administrată împreună cu semenele ei. Ele se completează unele pe altele în diversele lor funcţii.

Alte referate despre: vitamine hidrosolubile, vitamina b, vitaminele si rolul lor

Vitaminele si multivitaminele - vitaminele A, B , C

Pentru procesele biochimice care au loc în organism sunt esenţiale cantităţi determinate de vitamine şi minerale. Obţinerea acestora direct din hrana consumată s-ar putea să nu fie întotdeauna la îndemână, de aceea prezenţa lor în organism ar trebui asigurată sub formă de aşa-numite “multipreparate”. Din fericire astăzi avem acces la preparate din multivitamine şi multiminerale realizate din surse naturale. Ele sunt asimilate şi folosite mai bine de către organism decât preparatele sintetice. Importante nu sunt numai cantităţile ingredientelor, ci şi mai ales propăorţiile dintre ele.

Complexul vitaminic B
Complexul vitaminic B cuprinde toate vitaminele din grupa B, vita- mina H (biotină), paraaminobenzoic (PABA), colină şi inozitol. Toţi aceşti compuşi vitaminici îşi excercită efectele biochimice şi fiziologice în mod sinergic, într-o strânsă interdependenţă. Deoarece vitaminele complexului B sunt solubile în apă, preparatele ...

Alte referate despre: vitamine liposolubile si vitamine hidrosolubile, legume bogate in vitamina c si vitamina e, referat vitamine vitamina c si vitamina d3

Vitaminele - rolul si importanta lor

Vitaminele - rolul si importanta lor
Vitaminele trebuie deci aduse prin alimentatie sau, in lipsa, prin medicamente. Toate sunt continute in laptele matern, dar nu intotdeauna in cantitati suficiente (vitamina K, in special, trebuie sa faca obiectul unei suplimentari medicamentoase sistemice la nastere). Structura chimica si rolul biologic al celor treisprezece vitamine cunoscute in zilele noastre (acid folic, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K si PP) sunt foarte diferite.

Alte referate despre: vitaminele rolul si importanta lor, vitamina e rol importanta si structura, vitaminele cele mai importante

Vitaminele B

Vitaminele hidrosolubile
Grupa vitaminelor B
Termenul de vitamina B a fost folosit la începutul secolului nostru pentru a denumi factorul carenţial al bolii beri-beri ,extras din orezul nedecorticat. În prezent se ştie ca nu este vorba despre o vitamina B ci despre un complex de vitamine B substanţe ce au urmatoarele particularităţi comune:
-provenienţa (drojdia de bere)
-solubilitatea în apa
-rolul nutriţional fundamental în activitatea metabolismului celular

Alte referate despre: vitamine liposolubile, vitaminele b, importanta vitaminelor

Vitaminele

Asigurarea subnormala a organismului cu vitamine are drept consecinta scaderea rezistentei organismului fata de infectii, sporirea actiunii substantelor toxice, stres si alti factori nocivi. Din aceste considerente se recomanda vitaminizarea suplimentara a populatiei cu polivitamine «Undevit», «Hexavit» etc.

Alte referate despre: medicamente droguri si vitamine, vitamina a, referat vitamina a

Alimentatia vegetariana - moda

Principala diferenta dintre alimentele vegetale si cele non-vegetale o
constituie cantitatea si calitatea proteinelor furnizate, cum am mai
spus, alimentele vegetale pot furniza prin combinatii, proteinele
necesare. Un vegetarian care are nevoie de proteine trebuie sa-si
concentreze atentia cu precadere asupra legumelor de tip soia, fasole,
mazare, linte, asupra fructelor oleaginoase si a laptelui.

Alte referate despre: alimentatia vegetariana moda sau viata sanatoasa, alimentatia vegetariana, alimentatie vegetariana

Vitaminele

Surse: alimente de origine animala (lapte, oua, ficat, creier, splina), crustacee si unele vegetale (spanac, salata verde, rosii etc).
Vitamina B2 poate fi sintetizata de unele bacterii.Vitamina B3 (PP) cuprinde acidul nicotinic si amida acidului nicotinic cu proprietati aproape identice precum si o serie de derivati ai acidului nicotinic.

Alte referate despre: vitamina d, rolul vitaminelor in organism, referat vitamina c

Vitamine liposolubile

Vitamine liposolubile
Lipsa vitaminei A din alimentatie opreste cresterea , provoaca slabirea vederii si chiar orbirea , micsorand totodata rezistenta organismului la actiunea microbilor. Vitamina A s-a izolat din uleiul de ficat de peste.Se mai gaseste in morcov , in spanac , in lapte , in untul de vaca , in galbenusul de ou si in icrele de peste.In corpul animal , vitamina A se formeaza din ¦Â-carotina(izolata din pigmentii galbeni carotenoizi ai morcovului) , de aceea se numeste provitamina A.
Vitaminele D(antirahitica).

Alte referate despre: vitaminele liposolubile, vitamine liposolubile referat, vitamine liposolubile si hidrosolubile

Vitaminele

De asemenea, intervine în metabolismul apei si reglează funcţiile motorii, secretorii şi de absorbţie digestiva. Surse: în alimente de origine vegetală (cereale mai puţin legume) şi animală (carne, peste, lapte, oua etc). Cele mai mari cantităţi de vitamină B1 se gasesc în drojdia de bere, in coaja si germenii boabelor de grâu. Antivitamina B1 (piritiamina, neopiritiamina etc).

Alte referate despre: vitaminele si importanta lor, rolul vitaminelor, vitamina c referat

Vitamine si minerale

Vitamine si minerale
Vitaminele sunt un amestec sofisticat de substante chimice necesare organismu-lui,pe care acesta nu le poate produce. Mineralele sunt elemente chimice ce trebuie sa le inlocuiasca pe cele eliminate in mod natural prin transpiratie,urina sau sangerari. Daca o persoana ar consuma cantitati corecte de grasimi, carbohidrati, proteine si minerale,ar muri probabil in cateva luni. Vitaminele sunt esentiale organismului. Acestea ajuta la demararea si controlul vitezei reactiilor chimice din cellule,cum ar fi descompunerea substantelor nutritive pentru a elibera energie.

Alte referate despre: vitamine si minerale, vitamine si minerale referat, referate vitamine si minerale

Vitamina C

Vitamina A (retinol, caroten); vitaminele din grupul B complex: B1 (tiamina); B2 (riboflavina); B3 (niacina, nicotinamida); B6 (piridoxina); B10; B11 (factori de crestere); B12 (cobalamina, cianocobalamina); B13 (acid orotic); B15 (acid pangamic); B17 (amigdalina); Bc (acid folic); Bt (carnitidina); Bx sau APAB (acid para-aminobenzoic); colina; inozitol; vitamina C (acidul ascorbic); vitamina D (calciferol, viosterol); vitamina E (tocoferol); vitamina F (acizi grasi); vitamina G (riboflavina); vitamina H (biotina); vitamina K (menadiona); vitamina L (necesara pentru lactatie); vitamina M (acid folic); vitamina P(bioflavonoide); vitamina PP (nicotinamida); vitamina P4 (troxerutina); vitamina T (substante stimulatoare de crestere); vitamina U (extrasa din varza).

Alte referate despre: droguri medicamente vitamine, referat vitaminele, vitaminele hidrosolubile

About vitamins

About vitamins - For example:
• Vitamin D in milk helps your bones.
• Vitamin A in carrots helps you see at night.
• Vitamin C in oranges helps your body heal if you get a cut.
• B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein and energy.

Alte referate despre: vitamins, about vitamins, enleza vitamins

Vitamine - doze fiziologice zilnice

Vitamina – Nume dat unor compusi organici indispensabili vietii , care se gasesc in alimente sau se prepara sintetic , cu rol esential in mentinerea proceselor celulare vitale . (Din fr. vitamine , germ. vitamin .)

Alte referate despre: doze fiziologice vitamine, vitamina c necesar zilnic, site www e-referate ro vitaminele - rol fiziologic
Referate afisate : 19
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles