Vitaminele cele mai importante

Vitaminele - rolul si importanta lor

Vitaminele - rolul si importanta lor
Vitaminele trebuie deci aduse prin alimentatie sau, in lipsa, prin medicamente. Toate sunt continute in laptele matern, dar nu intotdeauna in cantitati suficiente (vitamina K, in special, trebuie sa faca obiectul unei suplimentari medicamentoase sistemice la nastere). Structura chimica si rolul biologic al celor treisprezece vitamine cunoscute in zilele noastre (acid folic, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K si PP) sunt foarte diferite.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 25611
Materia: Chimie

Vitamine liposolubile

Vitamina K(antihemoragica)
Din punct de vedere chimic este alcatuita din mai multe substante cu character fiziologic analog.Vitaminele din grupa K(K1-K7) sunt foarte raspandite in produsele de origine vegetala(foile verzi de lucerna , spanac , varza) si animala(ficat , muschi etc.).Lipsa de vitamina K din organism determina un sindrom hemoragic grav , prin defect de coagulare , ca urmare a scaderii importante a concentratiei de protrombina(factor sanguine cu rol in coagularea sangelui).

Alte referate despre: vitamine liposolubile, vitaminele liposolubile, vitamine liposolubile referat

Vitaminele

Asigurarea subnormala a organismului cu vitamine are drept consecinta scaderea rezistentei organismului fata de infectii, sporirea actiunii substantelor toxice, stres si alti factori nocivi. Din aceste considerente se recomanda vitaminizarea suplimentara a populatiei cu polivitamine «Undevit», «Hexavit» etc.

Alte referate despre: vitaminele, vitamine, referat vitamine

Vitaminele si multivitaminele - vitaminele A, B , C

Vitamina B1 are un rol important în metabolismul glucidelor şi este absolut necesară pentru funcţionarea normală a musculaturii şi a sistemului nervos. În stare normală se găseşte în cereale şi drojdie. Este cunoscută şi sub denumirea de “vitamina performanţei intelectuale” , deoarece are efecte benefice asupra activităţii sistemului nervos şiu asigură creşterea randamentului intelectual. Are şi un uşor sfsct diuretic. Aportul crescut de glucide, sportul de performanţă, precum şi stresul cresc necesitatea de vitamină B1. Aduce o contribuţie importantă şi la menţinerea tonsului musculaturii netede. Carenţa duce la apariţia bolii beri-beri.

Alte referate despre: vitamine si multivitamine, vitamine liposolubile si vitamine hidrosolubile, vitamina a cu vitamina e

Importanta pregatirii unei negocieri

Importanta pregatirii unei negocieri
Simularea poate conduce la pregatirea din timp a unor variante distincte de negociere. Existenta acestora ajuta la pastrarea initiativei si prezinta avantajul de a pune la dispozitie formulari studiate din timp. Se pot utiliza si liste sau fise cu argumente si, respectiv, obiectii si contraargumente posibil a fi aduse în discutie de partener.

Alte referate despre: importanta pregatirii unei negocieri, importanta pregatiri unei negocieri, importanta pregatirii pentru negocieri

Importanta industriei agroalimentare

- fermentatia principala sau primara (unde are loc transformarea celei mai mari parti din zaharul fermentescibil in alcool si bioxid de carbon rezultand berea tanara) ;

Alte referate despre: importanta industriei chimice, importanta industriei alimentare, importanta industriei chimice in economia mondiala

Vitamine - doze fiziologice zilnice

Vitamina A si carotenul continuti in ficat , unt , galbenus de ou , lactate , spanac , morcovi , patrunjel , germeni de grau. Favorizeaza o buna vedere , sporesc rezistenta la infectii .

Alte referate despre: doze fiziologice vitamine, vitamina c necesar zilnic, vitamina c necesra zilnic

Vitaminele

E xcreţia vitaminei B1 se face pe rm cale renală în cantităţi de 50-250 micrograme. Valori mai mici de 40 de micrograme indică carenţa vitaminei B1. Vitamina B1 intervine în procesele metabolice de bază ale organismului, cu rol de coenzime. Participă la procese generale de oxireducere, reglează schimburile gazoase, joacă un rol important în funcţiile sistemului nervos central şi periferic şi a glandelor endocrine.

Alte referate despre: medicamente droguri vitamine, vitamina c, referat despre vitamine

Importanta jocului in viata si dezvoltarea individului

Importanta jocului in viata si dezvoltarea individului
Jocul este o activitate umană dominanta in copilarie, prin care copilul îşi satisface imediat, după posibilităţi, propriile dorinţe, acţionând conştient şi liber în lumea imaginară pe care şi-o creează singur. Această activitate nu este specifică doar copilului, ea întâlnindu-se şi la adolescenţi, la maturi, sau chiar la bunici.

Alte referate despre: importanta jocului in viata si dezvoltarea individulu, importanta jocului in viata individului, importanta jocului in viata omului

Cea mai importanta problema in Romania de azi

Unul dintre indicatorii de care vorbeam, si cel mai limAZpede la aceasta ora, este chestiunea manualelor alternaAZtive. Desi acum se stie cu certitudine ca la originea inAZtregii dispute a fost un tirg politic dintre cele mai odioase, desi se cunosc in detaliu ramificatiile politico-economi-ce care leaga partidul de guvernamint de clientii sai din lumea afacerilor cu cartea scolara, Ministerul Educatiei continua sa ascunda acest clientelism in spatele unui puAZeril joc cu computere impartiale.

Alte referate despre: protejarea mediului cea mai importanta problema, cea mai importanta problema a ue astazi, problema mea este cea mai importanta

Oameni din cele mai vechi timpuri

Supradimensionatul Ghilgames, doua treimi zeu si o treime muritor, se infrunta cu Enkidu, creatura zeilor care doresc sa-l inlature pe Ghilgames. Lupta celor doi se sfarseste cu o prietenie de nedespartit. Cei doi, uniti, pornesc impotriva monstrului Huwawa, din padurea de cedri. Acest episod este o parte a cuceririi imortalitatii, in poemul Ghilgames si tara celor vii. Confruntarea cu misterul mortii are loc atunci cand, din pricina blestemului proferat de zeul Enlil, moare temerarul prieten al lui Ghilgames, Enkidu. Dupa ce jeleste trupul mort al acestuia, Ghilgames are neasteptata revelatie ca va muri: ''Cand am sa mor, eu n-am sa fiu ca Enkidu?''. Aceasta revelatie il determina pe Ghilgames sa porneasca catre indepartatul si ipoteticul tinut al stramosului sau Utnapistim, care devenise nemuritor. Dupa ce se lupta cu leii si ii rapune, al ajunge la uriasul munte cosmic, Masu. Inspaimantatori oameni-scorpioni strajuiesc poarta Soarelui, dar acestia il lasa sa treaca pe Ghilghames, tinand ...

Alte referate despre: istoria oamenilor din cele mai vechi timpuri, oamenii din cele mai vechi timpuri pana azi, ocupatiile oamenilor din cele mai vechi timpuri pana azi

Vitaminele

Absorbtia si metabolismul. Riboflavina se descompune la nivelul intestinului sub forma libera, dupa care ajunge in ficat si rinichi. Nu se depoziteaza in organism. Eliberarea se face prin fecale si mai putin prin urina. Intervine in procesele de oxireducere, in metabolismul glucidelor, lipidelor in funtiile sistemului nervos, a aparatului vizual si are rol antitoxic (plumb, mercur).

Alte referate despre: vitamine referat, vitaminele referat, vitamine hidrosolubile

Vitaminele-clasificare

Vitaminele, in orice compus organic sunt necesare organismului nostru pentru metabolism, pentru a proteja sanatatea si pentru buna crestere la copii. Vitaminele, de asemenea, stau la baza formarii hormonilor, globulelor rosii si albe, chimicalelor necesare sistemului nervos si materialului genetic.

Alte referate despre: vitamine clasificare, vitaminele clasificare, vitamine clasificare in functie de solubilitate

Vitamina B12

Carenta vitaminica afecteaza tesuturile in care se produc multiplicari celulare rapide. Sunt afectate: maduva hematoformatoare (apare anemia megaloblastica), mucoasa bucala (glosita Hunter), mucoasa tubului digestiv, bolnavii prezentand inapetenta, senzatie de balonare, varsaturi, diaree. Cea mai buna sursa este ficatul, dar si pestele, ouale, laptele si derivatele lactate.

Alte referate despre: vitamina b12, vitamina b12 referat, referat vitamina b12

Bolile prin carente vitaminice

Vitaminele (lat, vita = viata si amina = acid aminat) sunt substante organice complexe, indispensabile cresterii si intretinerii organismului animal.Organismul uman, neputandu-le sintetiza (decat cu rare exceptii), isi asigura necesarul din alimentatie.
Vitaminele au rol de biocatalizatori intr-o multime de procese metabolice, grabind sau facand posibile o serie de reactii chimice.
De asemenea, ele mai constituie, direct sau indirect, enzime ale multor sisteme enzi-matice importante.

Alte referate despre: boli produse de carenta vitaminica, carente vitaminice, carenta vitaminica

Mai am un singur dor

Mai am un singur dor
Poezia este structurata in 4 strofe inegale ca lungime.
Poetul nu doreste decat sa moara ,,in linistea seri/Sa ma lasati sa mor”.El doreste sa moara la margine marii, iar somnul lui sa fie lin.
Marea (apa) este un element specific operei eminescene.Apa simbolizeaza viata sau inceputul si sfarsitul vietii.De asemenea, codrul, un element des intalnit in poeziile lui EMINESCU, apare si el, insotindul si la sfarsitul vietii, asa cum toata viata i-a fost prieten si l-a ascultat cu drag, poetul doreste sa-i fie aproape.

Vrea sa aiba un cer senin, ce simbolizeza viata linistita, in pace, pe care a dus-o poetul.
Nu doreste ca moartea lui sa provoace agitatie, nu vrea o mare pompa funerara ,,Nu voi sicriu bogat”.Vrea ca inmormantarea lui safie una simpla.Nu doreste sicriu bogat ci sa i se impletesca un pat din tinere ramuri.Tinerele ramuri reprezinta varsta frageda la care s-a stins poetul, varsta tanara la care a murit.

Alte referate despre: mai am un singur dor comentariu, mai am un singur dor, eminescu mai am un singur dor

Cei mai mari ghetari din lume

În jurul Antarctidei, gheaţa de pe continent se prelungeşte mult în apele Oceanului Planetar, formînd o platoşă relativ unitară, înaltă pînă la 90 m, numită banchiză, de la care se rup mari blocuri de gheaţă numite aisberguri, care, datorită curenţilor de apă oceanici, plutesc în largurile oceanului. Gheţarii din Groenlanda, Antarctica şi Antarctida transportă anual cantităţi imense de gheaţă în mări.

Alte referate despre: cei mai mari ghetari din lume, detalii despre cei mai mari ghetari din lume, cei mai mari ghetari din luma

Cei mai inalti munti de pe globul pamintesc

Masivul Kilimanjaro (Kilima Njaro = "Muntele alb", respectiv "Muntele cu zăpadă"), este un munte, un stratovulcan, situat în nord-estul Tanzaniei, Africa. In masivul Kilimanjaro se află cel mai înalt vârf al Africii, Kibo, cu 5.895 m, precum şi al doilea, Uhuru Peak cu 5.892 m.

Alte referate despre: cei mai inalti munti de pe glob, cei mai inalti munti, cei mai inalti munti din romania
Referate afisate : 18
Medie note: 7.91 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles