Vizita la gradina zoologica compunere

Monaco

Venind dinspre orasul francez Nice,dupa ce parcurgem doar 18 km,ajungem in principat,exact in aria urbana Moneghetti,unde vom avea fercita ocazie de a vizita celebra Gradina Exotica(Jardin Exotique),unica in lume.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 1291
Materia: Geografie

Monaco

Fondat în 1215 ca o colonie a Genovei, Monaco a fost condus de familia
Grimaldi din anul 1297 când François Grimaldi, cunoscut ca "Malizia" a
cucerit fortareata Monaco ca raspuns al exilului impus în timpul
Guelf-ilor. Timp de 7 secole Familia Grimaldi a condus Principatul
Monaco, singura exceptie fiind din 1789 pâna în 1814, când Monaco a
fost sub control francez. Suveranitatea Principatului a fost
recunoscuta prin tratatul Franco-Monegasc din anul 1861.

Alte referate despre: monaco, referat monaco, principatul monaco

Marea Mediterana

Fluviul Nil are o lungime de 6.671 km si cu un debit mediu de 2.830 m³/s.Este singurul fluviu care la revarsare nu produce pagube. Nilul se varsa in mare printr- o delta in Alexandria, Egipt. Subdiviziunile Marii Mediterane sunt: marea Adriatica, Ionica, Egee si Tireniana. Intreaga coasta are o lungime de 46.000 km si strabate 22 de tari.

Alte referate despre: marea mediterana, marea mediterana referat, referat marea mediterana

Monaco

Sala tronului etc.În aceasta din urmă au loc, de peste 400 de ani, ceremoniile oficiale, inclusiv instalarea pe tron a unui nou prinţ ori căsătoriile din familila princiară, fiind deja legendară festivitatea care a unit destinele actualului prinţ, Ralnier al 3-lea, cu frumoasa şi bogata actriţă americană Grace Kellz.De asemenea, pot fi viyitate Capela Palatină, Turnul Sfânta Maria, din piatră albă, pe care flutură steagul ce anunţă prezenţa Prinţului în palat, Curtea de Onoare, pavată cu nu mai puţin de trei milioane de găleţi albi sau coloraţi, cu faimoasa scară din marmură de Carrera, pe care se desfăşuară deja intratele în tradiţie concerte de vară din Monaco.

Alte referate despre: monaco referat, referat despre monaco, principatul de monaco

Principatul Monaco

Turismul
Principatul este vizitat de c. 4 mil. persoane.
Principalele zone sau obiective :
Cazinoul din Monte-Carlo,Muzeul Oceanografic si alte muzee(antropologic,de timbre si monede vechi),catedrala,Gradina exotica.

Alte referate despre: principatul monaco referat, referat principatul monaco, statut principat monaco

Italia

Situata în partea meridionala a Europei, Italia este o tara continentala, peninsulara si insulara, ale carei "radacini" sunt înfite parca în arcul Alpilor din centrul continentului si se prelungeste pâna în apropierea Africii (tarmurile Siciliei se afla la numai 150 km de acest continent), astfel ca Neapole (Napoli) este mai aproape de Tunis decât de Milano.Între aceste limite naturale, respectiv între Alpi si mare (Insula Lampedusa), este o distanta, pe axa nord-sud, de aproape 1290 km.Acolo se afla regiunea geografica italiana, a carei suprafata (324.000 kmp), respectiv Italia, inclusiv Citta del Vaticano, Republica di San Marino, Principatul Monaco, Elvetia italiana, Venezia Giulia si Istria(fosta Zona 13), ca si insulele Nizzardo, Corsica, arhipelagul Malta.

Alte referate despre: italia, referat italia, unificarea italiei

Franta si Muntele Sfantului Mihail

Limbile
Limba oficiala este franceza, limba materna a majoritatii populatiei Frantei face parte din familia indo-europeana, ramura romanica, grupul galoromanic. A avut evolutia cea mai divergenta fata de latina dintre limbile romanice si totodata are cea mai mare proportie de imprumuturi vechi germanice dintre limbile romanice. Este atestata din 842 prin “Juramintele de la Strasbourg”. Limba literara s-a dezvoltat mai ales dupa sec. XIV, pe baza dialectului din jurul Parisului. In 1539, in toate actele publice si private a devenit obligatorie folosirea francezei in locul latinei . Sec. XVII este perioada fixarii structurilor lingvistice. Franceza se scrie cu alfabetul latin, cu numeroase consoane duble si grupuri de litere, accente si trema pe vocale, sedila.
Franceza a fost, timp de cateva secole, limba stiintei, culturii si diplomatiei internationale, precum si limba aristocratiei in majoritatea tarilor europene, fiind insa surclasata, in ultima jumatate de secol, de engleza. ...

Alte referate despre: muntele sfantul mihail, muntele sf mihail franta, sfantul mihail si gavril

Gradina Botanica

Gradina botanica clujeana sprijina invatamantul botanic superior de specialitate, este un laborator de cercetare a vietii plantelor, de ocrotire a plantelor rare si a ecosistemelor naturale, de conservare de germoplasma vegetala, dar in acelasi timp are nobila misiune de educare si sensibilizare a populatiei in spiritul respectului si atasamentului fata de natura.

Alte referate despre: referat adaptarea plantelor cultivate in sere sau gradini botanice, plante cultivate in sere si gradini botanice, compunere despre gradina botanica

Cartea de vizita a Republicii Moldova

Colectia dendrologica reprezinta circa 150 de specii de arbori, arbusti si liane, dintre care peste 100 de forme sunt exotice. Parcul conventional este impartit in partea superioara, unde se gaseste resedinta rurala a boierului Pommer, o retea deasa de alei cu compozitii floristice diferite, si partea de jos, care aminteste mai degraba o padure cu palcuri de arbori caracteristici diferitor zone geografice. Fiind cel mai mare din Moldova, parcul Taul are si o retea impresionanta de alei, cararui si drumuri de peste 12,5 km. Accesul vizitatorilor in parc este liber.

Alte referate despre: cartea de vizita a republicii moldova, cartea de vizita a republici moldova, carte de vizita a republicii moldova

Monaco

Celibatul Printului Albert ca si inapetenta sa pentru succesiunea la
prima pozitie in monarhia Constitutionala care este Monaco a dus la
amanarea hotararii de a-I ceda acestuia puterea. Boala printului din
1994, cand in urma unui puternic atac cardiac moartea a fost socotita
iminenta, si criza odata depasita au hotarat intreaga familie ca
dinastia Grimaldi avea sa aiba un nou print la conducerea statului
monegasc, in persoana lui Albert. Daca acesta nu va avea mostenitori
directi, urmatorul print mostenitor urmand sa fie Andrea, nepotul,
fiul lui Caroline, fiica cea mare a printului.

Alte referate despre: despre monaco, monaco ville, referat in franceza despre monaco

Cote dAzur

L'adjectif correspondant à Côte d'Azur est azuréen et ses habitants sont les Azuréens.
La Côte d'Azur est une appellation littéraire devenue une appellation touristique et n'a jamais vraiment été délimitée à l'ouest, et le sujet fait l'objet de controverses intéressées compte tenu des retombées touristiques. La création de la région Provence-Alpes-Côte d'Azur n'a apporté aucune précision nouvelle, au contraire. Certains voudraient voir la Côte d'Azur limitée à la seule frange côtière du département des Alpes-Maritimes de la frontière italienne à l'ouest de Mandelieu (commune de Mandelieu-la-Napoule), le bord de mer du département du Var étant la Côte varoise.

Alte referate despre: cote dazur, canness de cote dazur, cote dazur si traducere

Istoria artei gradinilor

Cele mai vechi gradini japoneze dateaza din perioada dinastiei Asuka ( 593 – 710 ) si Nara ( 710 – 794 ) . In Yamato arhitectii peisageri ai familiei imperiale au creat un ocean in miniatura cu mici insule si caluti de mare .

Alte referate despre: istoria artei gradinilor, istoria artei, istoria artei clasa xi

Metode alternative de abordare a serbarilor in gradinita

Metode alternative de abordare a serbarilor in gradinita.La ,,zestrea de comori”,care intruchipeaza munca dascalului,fiecare educatoare isi aduce nota sa distincta,unindu-le insa aceeasi chemare de perfectionare,de cunoastere a lumii mirifice a copilului. Prescolarii,ca si tinerii,au nevoie,dupa munca,de activitati de joc,de dans,de sport.Asadar,timpul liber al copiilor sta din ce in ce mai mult in atentia organizatorilor procesului de instruire si de educare in scopul folosirii mai eficiente a acestuia.Metode alternative de abordare a serbarilor in gradinita

Alte referate despre: metode alternative de abordare a serbarilor in gradinita, metode alternative de abordare a serbarilor la gradinita, metode de abordare a serbarilor in gradinita referat

Zoologia nevertebratelor-curs

Odată însă cu avansarea studierii unor zone mai pu(in cercetate sau chiar necercetate din anumite zone terestre şi mai ales a Oceanului Planetar, şi de dezvoltarea ecologiei din ultimele decenii, s-a ajuns la concluzia surprinzătoare în aparen(ă că suntem departe de a cunoa(te toate speciile de organisme de pe Păm(nt, cum se credea la un moment dat la mijlocul secolului XX (moment care a marcat un regres al cercetărilor de sistematică).

Alte referate despre: zoologia nevertebratelor-curs florin prunar, zoologia nevertebratelor-curs usabt, zoologia nevertebratelor-curs florin prunar usabt

Vizita si voiajul de presa

In consecinta, pasii parcursi in organizarea unei conferinte de presa se regasesc si in organizarea unor astfel de evenimente; pe langa acestia, vor mai aparea insa si unele elemente specifice.
In cele ce urmeaza, ma voi referi la voiajul de presa, pentru ca acesta este un eveniment mai complex, care, pe langa vizita propriu-zisa, mai include si deplasarea si cazarea jurnalistilor.

Alte referate despre: vizita si voiajul de presa, vizita, o vizita la muzeu-compunere

Zoologia nevertebratelor

Ca elemente componente ale unui ecosistem , speciile de animale reprezinta verigi ale lanturilor trofice , multe sunt " indicatori biologigi " servind la stabilirea gradului de poluare a mediului, participa in procesul de autopurificare a bazinelor , cele edafice in biologia solului , in procesul de humificare si fertilizare a acestuia . Prin scheletele lui ( foraminiferele , radiolarii , celenteratele ) iau parte la formarea scoartei Pamantului , iar casutele foraminiferelor sunt folosite " conducatoare " in detectarea zacamintelor petrolifere .

Alte referate despre: zoologia nevertebratelor, curs zoologie nevertebrate, referat zoologia nevertebratelor

Gradinile Extremului Orient

El era un admirator al simplitatii considerand vilele lui Marius exagerat de mari si de prost gust .In decursul timpului a avut loc separatia dintre Villa Rustica ( ferme ) si Villa Urbana ( casele nobililor ) .Varro si Columella au scris despre arta gradinaritului , amintind de importanta situarii gradinii langa locuinta si de necesitatea utilizarii sistemelor de irigatii . Cultivarea pomilor, viilor , vegetalelor se facea dupa un plan strict , bine stabilit .
Odata cu aparitia marilor proprietari care cumparau terenuri de la saraci , gradinile incep sa piarda din caracterul lor utilitar .

Alte referate despre: aparitia focarelor de razboi in extremul orient, aparitia focarului de razboi in extremul orient, extremul orient in perioada interbelica

Plan de afaceri - Infiintarea unei gradinite particulare

O parte din investitii trebuie sa fie orientate spre achizitia de jocuri,
carti, etc. Pentru a avea succes trebuie implementate si strategia de promovare si pret. Vom oferim conditii de exceptie, ne vom adresa clasei de top (manageri, experti contabili, ingineri IT, ingineri, medici, profesori etc.).Avantajele competitive vor fi:Raportul clitate / pret;
Amplasarea gradinitei;Competenta personalului;Diversitatea si calitatea serviciilor oferite diferentiaza gradinita "................" in
fata concurentei.

Alte referate despre: plan de afaceri infiintarea unei gradinite, plan de afaceri infiintarea unei farmacii, plan de afaceri-infiintare firme de transport

Cu ce calatorim - proiect gradinita grupa pregatitoare

Fiecare echipa primeste cate o sarcina de lucru - sa realizeze un mijloc de transport din figuri geometrice, sa rezolve fisa prin incercuirea mijloacelor de transport in functie de mediul in care circula si sa redea imaginea unui mijloc de transport prin unirea punctelor.

Alte referate despre: proiecte didactice gradinita grupa pregatitoare, proiecte didactice gradinita grupa pregatitoare mijloace de transport, fise gradinita grupa pregatitoare
Referate afisate : 19
Medie note: 8.60 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK