Vulpea si ariciul

Ariciul

Când este ameninţat, ariciul se strânge ca o minge prin acţiunea muşchilor săi puternici care pornesc de la cap şi gât pe ambele părţi ale corpului. Când este strâns, ţepii săi se îndreaptă în toate direcţiile. Ei stau ascunşi în timpul zilei şi pleacă la vânătoare noaptea. Aricii mănâncă insecte, viermi, broaşte, şerpi, şoareci şi ouă de păsări.

Ariciul european (Erinaceus Europaeus) hibernează în timpul iernii, dar starea lor de somnolenţă nu este profundă, astfel încît se trezesc uneori şi ies din ascunzătoarea lor de frunze uscate pentru a căuta hrană. În iulie sau august, ariciul european naşte patru – opt pui. Sunt înrudiţi cu acest arici aricii cu blană (Gymnuri). O specie, cunoscută sub numele de arici de lună locuieşte în zonele joase din Borneo, Sumatra.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 463kb
Downloads: 7678
Materia: Biologie

Ariciul

Spre sfarsitul erei urmatoare, Miocene, in urma cam cu cinci milioane de ani, aricii s-au raspandit si se gaseau in intreaga lume, cu exceptia Australiei, Americii de Sud, a Madagascarului si a regiunilor Arctice.

Alte referate despre: ariciul, ariciul si vulpea de petre ispirescu, ariciul referat

Nevertebrate libere- aricii de mare

Nevertebrate libere- aricii de mare - Clasa Echinoidea este reprezenta de aricii de mare. Corpul lor globulos si lipsit de brate este complet acoperit cu o carapace formata din placi calcaroase si de aceea este imobil. Orificiul bucal se afla pe partea inferioara iar anusul primitiv pe partea opusa, deci superioara. La aricii de mare actuali placile calcaroase sunt dispuse radiar, in 20 de siruri; intre acestea se gasesc de 5 ori cate doua randuri prevazute cu pedunculi ambulacrari alternand cu cate doua randuri lipsite de pedunculi. Toti aricii de mare au spini mobili, de la care provine si denumirea lor.

Alte referate despre: libera circulatie a persoanelor, libera circulatie a marfurilor, timpul liber

Vulpile

Vulpes rueppelli Aceasta vulpe este intilnita in Desertul Sahara in nordul Africii si in deserurile peninsulei Arabiei. Mai este intilnita in tari ca maroc, Afganistan, Pakistan, Egipt, Libia, Algeria, Tunisia, Arabia Saudita si Iran.

Alte referate despre: vulpea, ursul si vulpea de grigore alexandrescu, morala fabulei corbul si vulpea

Boli parazitare ale carnivorelor

Boli parazitare ale carnivorelor:Denumirea bolii:Linguatuloza.Agent etiologic:Linguatula Serrata (Caine, vulpe, lup).Ciclu evolutiv: -localizare : in cavitatile nazale, volute etmoidale, sinusuri (Linguatuloza viscerala produsa la ierbivore de larvele si nimfele parazitului).Boli parazitare ale carnivorelor

Alte referate despre: boli parazitare ale carnivorelor, boli parazitare la carnivore, boli parazitare la om

Marele rechin alb

Acest lucru este vital pentru rechin, deoarece el trebuie sa inoate continuu pentru a metine prin branhiile sale un flux de apa cu continut de oxigen. El trebuie sa se deplaseze continuu pentru a`si mentine nivelul in apa, care depinde exclusiv de portanta genrala de fluxul apei peste inotatoarele sale pectorale lungi. Daca rechinuls-ar opri din inotat, s-ar scufunda si s-ar ineca.

Alte referate despre: rechinul alb, marele rechin alb, rechinul alb referat

Vacanta in Italia - compunere

Capitol 2
Oameni de langa noi:
Bunica
Pentru relizarea acestei calatorii bunica m-a ajutat foarte mult.Ea m-a sprijinit financiar.De fiecare data cand se organizeaza o excursie la scoala, dansa se ofera sa ma ajute.Numele ei este Maria. Bunica este o femeie de statura medie, are ochii caprui si parul alb ca zapada.Are saizeci si patru de ani, dar in ciuda varstei poate munci aproape ca la tinerete, fiind o femeie vrednica si sanatoasa. Bunica mea este o persoana foarte darnica si generoasa deorece daruieste din putinul pe care il are.Insa are undefect.Mereu cand apare o probleme cat de mica intra in panica si ii este frica pentru cel ce a intrat in dificultate sa nu I se intample ceva rau. Imi place bunica foarte mult deoarece ea sare in ajutorul oricui si este foarte iubitoare.

Alte referate despre: compunere vacanta in italia, vacanta in italia compunere, vacanta in italia

Fauna - vegetatia municipiului Pitesti

La Pitesti predomina vegetatia caracteristica dealurilor din Piemontul Getic.Pe terenul urban si periurban se dezvolta vegetatia de padure colinara, vegetatia de silvostepa , iar ca tip azonal, vegetatia de lunca.Teritoriul Pitestiului si al comunelor suburbane este populat de animale specifice zonei de interferenta a faunei central-europene de padure,est europene de stepa si sudice.Majoritatea animalelor din fauna terestra apartine biotopului de padure colinara si, mai in mica masura, biotopului de silvostepa.

Alte referate despre: fauna - vegetatia municipiului bacua, vegetatia fauna solurile din municipiul pitesti, vegetatia fauna si solurile din municipiul pitesti

Mitogeneza romaneasca

Iniţiaţi(Mesterul Manole, solomonarii); suflete sacralizate (Blajini / Rohmani); monştri (Balauri, Zmeul, Dulful, Ghionoaia, Scorpia, Cãpcãuni, Strâmba-lemne, Sfarmã-piatrã, Ciutã-nevazutã, Statu-palmã-barbã-cot); animale sapiental-oraculare (Oaia Nãzdrãvanã / Miorita, Pasãrea Mãiastrã, Caul Nãzdrãvan, Ariciul, Albina ). Alaturi de acest panteon sunt clasificabile: elementele (apa vie, apa moartă, focul nou), diferite obiecte, plante şi unelte magice (roţile de foc, Buşteanul Ielelor, carul de foc, cãruţa cu caii de foc, Ceasornicul casei, cãciula fermecată, mãtrãguna, iarba fiarelor); coregrafia magica (Cãluşarii, Jocul fetelor de la Căpâlna); sarbatori, ritualuri, ceremonii cultuale (Alămor-Alimori, Hodăiţele, Arminden, Caloianul, Ziorile, Brezaia, Pastele Blajinilor); precum si o geografie mitica (Tărâmul Celălalt, ...

Alte referate despre: mitogeneza romaneasca, etnogeneza romaneasca, arome naturale folosite in bucataria romaneasca

Ecosistemul unei paduri de stejar

Numarul anual de ghinde al stejarului variaza -pot sa fie pana la
50.000, desi putine din cele care cad vor creste si se vor transforma
in arbori maturi. Ghindele se formeaza in timpul lunilor de vara si
cad in primele saptamani ale toamnei. Acestea atrag multimi de pasari
si de animale care se hranesc cu ele pe loc, sau le transporta pentru
a le stoca drept provizii de iarna. Printre colectori se afla gaitele
si veveritele care adesea isi transporta proviziile pe distante destul
de mari. Mai tarziu uita de o parte din ele -in acest fel stejarul se
raspandeste. Daca este tinuta la umezeala, ghinda va produce frunze
primavara; puietul poate sa creasca 15 cm in 6 luni, dar vor trece 100
de ani pana va fi considerat matur.

Alte referate despre: ecosistemul unei paduri de stejar, referat despre ecosistemul unei paduri de stejar, ecosistemul unei paduri e stejar

Stibiu sau antimoniu

Antimoniul este casant, asa ca poatc fi pulverizat in mojar. Conduce curentul electric slab, cam la fel ca arsenu1. Se topeste 1a 630Q si fierbe la 1645°.

Alte referate despre: stibiu sau antimoniu, antimoniu, stibiu

Cainele si catelul - Grigore Alexandrescu

Cainele si catelul:Fabula este o creaţie epică, în versuri sau în proză, în care autorul, prin intermediul animalelor, plantelor sau obiectelor personificate, satirează defecte sau moravuri omeneşti cu scopul de a le îndrepta.

Alte referate despre: cainele si catelul grigore alexandrescu, cainele si catelul grigore alexandrescu rezumat, cainele si catelul-grigore alexandrescu

Mediile reci, hazarde si degradarea mediu

-Zonale Soluri : spotsoluri
-NeZonale Soluri:plutoase de culoare albastrie
-din cauza inghez/dezghet(gelifractie) in tp veri se
form in soluri o struct cu : un strat (superior) care se
dezgheata numai vara, si devine mlastinos(noroios)(molisol)
si un alt strat a carui grosime poat fi de cca 100-600m(Siberia)
care ramane perm inghetat(pergelisol)
-Clima : temp rece, vant f put, precipit : zapada,
temp medie anuala sub -10C(vara 8C-iarna sub -30C)
minim abs pe glob -78C OimeaKon(MVarhoiansk?-Siberia)

Mediile Reci – Lat Polare
M.Subpolar
-se desf pe glob in extreme de N a contin (NAsiei,NEuropei,Islanda)
-in N Americii de N(Sua - Alaska,NCanadei)
-Clima:subpolara temp coboara sub -30C(medanuala)|-78min absolut
-Vegetatie:pajisti cu muschi,licheni,salcii pitice,mesteceni, pitici (tundra)
-Relief : pingo/maguri(de pam)
...

Alte referate despre: mediile reci, mediul rece, medii reci

Circulatia elitelor

Prin urmare, "societatea umana nu este omogena: oamenii sunt diferiti fizic, moral, intelectual." (p.1293). Mai apoi, clasele sociale nu sunt integral separate. Exista "numeroase moduri ale amestecului" claselor si grupurilor sociale. Toate acestea ne ingaduie sa vorbim despre o eterogenitate sociala si deci despre societati eterogene, nu omogene.
Eterogeneitatea sociala face posibila si reclama circulatia sociala a indivizilor si deci a reziduurilor de la un grup social la altul.

Alte referate despre: circulatia sangelui, circulatia la plante, circulatia

Pseudokynegetikos de Alexandru Odobescu

Tot in aceasta revista publica si ''Rasunete ale Pindului in Carpati''.
In 1870 este ales membru al ''Societatii academica'' iar in 1874 profesor de arheologie la Universitatea din Bucuresti.Tot in 1874 publica ''Pseudokynegetikos''.Intre 1882-1887 se afla la Paris ca secretar de legatie .La inapoierea in tara publica ''Scrieri literare si istorice''.

Alte referate despre: alexandru odobescu pseudokynegetikos referat, alexandru odobescu-doamna chiajna, alexandru odobescu - pseudokinegeticos

Norvegia ppt

Caracteristici hidrografice:- 7% din toata suprafata tarii o reprezinta apa. - Glomma este cel mai lung rau, izvorand din regiunea TrAndelag de Sud si varsandu-se in fiordul Oslo.Alte rauri sunt:-Otra;Lagen;Klar;Tana.Numeroase lacuri se afla in aceasta tara, dintre care cele mai mari sunt:- MiAsa in SE;Femunden; inclusiv cel mai adanc lac din Europa Hornindalsvatnet 515 m.

Alte referate despre: referat norvegia ppt, norvegia prezentare ppt, capitala norvegiei
Referate afisate : 16
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK