William shakespeare romeo si julieta

William Shakespeare - Romeo si Julieta rezumat pe acte

William Shakespeare (1564-1616), dramaturg si poet englez, este unul dintre numele cele mai importante al literaturii universale. Actor, apoi proprietar asociat al teatrului Globe, Shakespeare a devenit celebru in epoca prin piesele sale si s-a retras in plina glorie, la Stratford-upon-Avon, orasul sau natal.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 24
Materia: Romana

Romeo si Julieta -rezumat

Romeo si Julieta - Toti acestia au fost convinsi sa renunte la conflict de catre copii celor doua familii.Apoi Lady Montague intreaba de Romeo ,iar Benvolio si Montague isi fac planuri pentru a-l face sa renunte la iubirea care-l mistuie.In scena a doua a actului 1,Paris ii spune lui Capulet ca vrea sa se insoare cu Julieta,dar acesta nu renunta usor.Romeo afla de la servitorul lui Capulet ca va avea loc o petrecere la palat si se hataraste sa participe la aceasta.Julieta este anuntata de mama sa ca Paris doreste sa o ia in casatorie,dar ea refuza.

La petrecerea organizata de Capulet,Romeo alaturi de Mercutio,Benvolio si Tybalt isi fac aparitia.Purtand insa masti Romeo reuseste sa vorbeasca cu aleasa inimii sale si chiar sa o sarute.Dupa acest moment,cei trei prieteni de care rea insotit Romeo ,afla ca acesta s-a strecurat in gradina Capuletilor pentru a vorbi cu Julieta.In urma acesteia,Romeo pleaca la parintele Lorenzo pentru a-l ruga sa-i cunune pe cei doi indragostiti. ...

Alte referate despre: romeo si julieta rezumat, romeo si julieta, rezumat romeo si julieta

Asemanari si deosebri intre Romeo si Julieta

Aceasta vina consta intr-o greseala savarsita fara intentie ori in sfidarea zeilor prin lipsa de masura . Suferintele eroului trezesc in sufletul nostru groaza , mila , dar si admiratie fata de taria morala a omului , fata de demnitatea lui . Capodopera a literaturii antice si universale , Edip Rege este o tragedie reprezentative pentru confruntarea dintre om si destin .

Edip Rege este o tragedie a cunoasterii , eroul sau fiind stapanit de patosul adevarului , pe care il va afla cu pretul propriei sale prabusiri . Intamplarile se petrec in timpul unei epidemii de ciuma , in cetetea straveche a Tebei , condusa de Regele Edip . Acesta , strain de cetate venise din Corint si , dupa ce a invins Sfinxul raspunzand la ghicitoarea acestuia , a fost incoronat in locul regelui Laios , mort de curand .Edip primeste rasplata tebanilor , fara a sti ca batranul pe care il omorase in drumul sau spre Teba era chiar regele Laios .

Dorind sa afle calea ...

Alte referate despre: asemanari si deosebri intre romeo si julieta, romeo si julieta rezumat pe acte, romeo si julieta caracterizarea personajelor

Romeo si Julieta

Monologul Julietei de la începutul scenei evidenţiază clar conflictul interior al eroinei, lupta datoriei cu pasiunea. Dragostea pentru Romeo este atât de intensă încât sentimentul datoriei păleşte în faţa ei. Curănd pasiunea Julietei câştigă teren şi iese învingătoare asupra datoriei.

Alte referate despre: caracterizarea personajelor principale din romeo si julieta, romeo si julieta de william shakespeare, william shakespeare romeo si julieta

Prezentarea cuplurilor

Odata ce o vede pe Julieta, aceasta devine centrul universului iar Rosalinda e uitata. Spre deosebire de pasivitatea fata de Rosalinda, cu Julieta Romeo este deosebit de activ. Incearca sa se faca remarcat si chiar sa-i smulga un sarut. Dupa ce Romeo si Julieta isi dau seama ca interesul lor este reciproc, Romeo ii cere juraminte de dragoste, iar apoi Romeo ii cere fratelui Lawrence sa-i casatoreasca. Fratele Lawrence este surprins dar Romeo ii explica ca a uitat-o pe Rosalinda. Observam ca desi abia s-au intilnit, Romeo incerca sa se asigure de legatura lor, comportament opus celui fata de Rosalinda.

Alte referate despre: cupluri celebre, cupluri celebre din literatura, cupluri celebre in literatura

Othello de William Shakespeare

Reclamatiile aduse lui Othello in fata ducelui de catre tatal Desdemonei nu au impactul asteptat, deoarece imaginea generalului este una buna. Othello explica faptul ca el nu a vrajit-o pe Desdemona pentru a-i fii sotie ci a impresionat-o prin vitejia si curajul sau. Ducele este convins de marturisirea generalului. Intre timp apare si Desdemona care isi apara alegerea facuta de a-i fii sotie lui Othello. Barbanzio este frustrat de aceasta scena. Ducele hotaraste ca Othello sa plece sa ajute in apararea insulei atacata de turci. Desdemona insista sa il acompanieze in aceasta calatorie si se pregatesc pentru plecare chiar in noaptea ce urma.

Alte referate despre: othello de william shakespeare, othello de william shakespeare rezumat, othello-de william shakespeare in engleza referat despre carte

Romeo si Julieta de WilliamShakespeare

Dupa casatorie relatia dintre Romeo si Julieta devine mult mai complexa si implica mai multi factori. Un moment important este cele in care Romeo il intilneste pe Tybalt, cu care este acum inrudit prin casatorie. Impulsivul Romeo incearca sa se stapineasca in fata lui dar pina la urma raspunde provocarii acestuia si il ucide in lupta. Pentru aceasta crima Romeo este exilat la Mantua si separat de mireasa lui. Cind primeste de veste ca Julieta a murit, este devastat si decide sa o urmeze. Gaseste trupul Julietei la mormint si se sinucide inghitind otrava. Acesta sinucidere este actul final, si dealtfel cel mai profund pe care il face Romeo pentru Julieta.

Alte referate despre: romeo si julieta caracterizare, romeo si julieta-rezumat, romeo si julieta referat

Romeo and Juliet

Mercutio is killed. To avenge the death of his friend, Romeo kills Tybalt, an act that will award him even more hatred from the Capulet family. The Prince of Verona banishes Romeo and he is forced to leave Juliet, who is devastated by the loss of her love. Juliet's father, not knowing of his daughter's marriage, decides to marry her to another young man named Paris.

Alte referate despre: romeo and juliet, romeo and julieta, romeo and juliet rezumat

Romeo si Julieta rezumat

Dupa ce Romeo si Julieta isi dau seama ca interesul lor este reciproc, Romeo ii cere juraminte de dragoste, iar apoi Romeo ii cere fratelui Lawrence sa-i casatoreasca. Fratele Lawrence este surprins dar Romeo ii explica ca a uitat-o pe Rosalinda. Observam ca desi abia s-au intilnit, Romeo incerca sa se asigure de legatura lor, comportament opus celui fata de Rosalinda.

Alte referate despre: referat romeo si julieta, rezumat romeo si julieta pe scurt, shakespeare romeo si julieta

Imparatul mustelor de William Golding - rezumat

Simon, un tanar din grupul lui Ralph este insarcinat cu investigarea muntelui. In drumul sau spre munte gaseste un cap de porc, infipt acolo de ceva vreme de catre Jack. La vedere acestuia, Simon incepe sa halucineze. El vede capul ca fiind „imparatul mustelor” , si crede ca acesta ii vorbeste spunandu-i ca de fapt ei au l-au creat si ca el traieste in interiorul fiecaruia dintre ei. La intorcere ajunge in mijlocul unui ritual din cadrul tribului lui Jack, si este prins chiar in punctul culminant al acestuia, relatarea lui nu este bagata in seama si este ucis.

Alte referate despre: imparatul mustelor de william golding, imparatul mustelor de william golding rezumat, rezumat imparatul mustelor de william golding

Romeo si Julieta - rezumat pe acte

In cel de-al doilea act Romeo, ignorand pericolul urca in camera Julietei, unde cei doi planuiesc sa se casatoreasca pe ascuns. Indragostitii au fost casatoriti in ziua urmatoare de catre Friar Laurence, unul dintre prietenii lui Romeo. In actul trei, in urma unui conflict Romeo il ucide pe Tybalt din familia Capulet, in urma acestui fapt, fiind expulzat din Verona de catre printul Escalus.

Alte referate despre: romeo si julieta povestire pe acte, romeo si julieta rezumat pe acte si scene, romeo si julieta- rezumat pe acte

William Shakespeare

Comediile sale prezinta o imbinare originala si contrastanta de elemente tregice si comice, de umor gras uneori triviam, de melancolie si de intelepciune contemplativa. Exemple: “Visul unei nopti de vara”. “Cei doi tineri din Verona”, etc.

Alte referate despre: william shakespeare, william shakespeare referat, hamlet william shakespeare

Romeo and Juliet

Romeo enters, appearing down-cast and distracted, but he nevertheless speaks in highly affected, figurative language about the brawl, using oxymorons like "loving hate," "heavy lightness," and "serious vanity." Romeo explains to Benvolio that he is madly in love with a woman named Rosaline (who never appears as a character in the play) who is sworn to chastity. Benvolio says that Romeo should "forget to think of her," and his friend/cousin replies that he will stop thinking about Rosaline if Benvolio can show him "a mistress that is passing fair"

Scene ii: The scene shifts to another street in Verona, where a young noble, County Paris, first speaks with Old Capulet about the Duke's threatened punishment and then states his desire to marry Capulet's daughter, Juliet. The head of the Capulet clan initially objects to this proposal, saying that Juliet is too young (not yet fourteen years old), but he then says that he will consent to the marriage if Paris can win his daughter's love.

Alte referate despre: romeo and juliet referat, romeo and juliet rezumat in engleza, referat romeo and juliet

Romeo und Julia aus dem Dorfe ( Reclam )

Der schwarze Geiger als Symbolfigur:
Durch die Figur des schwarzen Geigers zeigt Keller die sozialen Mißstände in der Schweiz zu dieser Zeit.Der schwarze Geiger zeigt die Ungerechtigkeit und Schlechtigkeit von Manz und Marti, denn wie schon erwähnt, ist er derjenige, dem sie das Unrecht zugegen.
An einer anderen Stelle in der Novelle tritt der schwarze Geiger als Symbol des Todes auf. Er sagt dem jungen Paar ein tragisches Ende voraus (S.41/17 "Es freut …").

Alte referate despre: romeo und julia auf dem dorfe reclam, charakterisierung reclam romeo und julia auf dem dorfe, romeo und julia auf dem dorfe symbole

Romeo et Juliette

Roméo, fils et héritier de la famille Montaigu est amoureux de la belle Rosaline et ne craint pas d'affronter à ce sujet les facéties de ses amis Benvolio et Mercutio.

Alte referate despre: romeo si julietta, romeo et juliette, romeo si julietta rezumat

The Life and Work of William Shakespeare

The Life and Work of William Shakespeare by 1568, John had risen through the ranks of town government and held the position of high bailiff, similar to mayor. William, the eldest son and the third of eight children, was born in 1564, probably on April 23, several days before his baptism on April 26 in Stratford-upon-Avon. The Life and Work of William Shakespeare

Alte referate despre: life and work of william shakespeare, the life and work of william shakespeare, life and work of william shakespear

William Shakespeare

William Shakespeare ( 1564-1616) is the world's greatest poet and greatest dramatist, but we know very little about him.Stratford-upon-Avon is Shakespeare's birth place. At the time of his life Stratford-upon-Avon was a flourishing market town of about 2000 people. His father, Jhon Shakespeare , was a businessman. His mother's name was Mary Arden. She came from a local family.

Alte referate despre: william shakespeare romeo si julieta rezumat, referat romeo si julieta de william shakespeare, rezumat romeo si julieta de william shakespeare

Shakespeare`s King Lear

Besides, the plot line, involving two older men and their respective family problems, is only a small part of the play. King Lear is about much, much more and undoubtedly reflects deeper concerns that Shakespeare had developed in his already considerable experience as a playwright.

By the time he wrote King Lear, this adventurous young man from Stratford had led a remarkable life, even for Elizabethan times, which we tend to think of as more exciting than our own. During the reign of Elizabeth I, England experienced a period of relative stability and, more important, prosperity. All the arts flourished, but the growth of drama was nothing short of phenomenal. At the zenith of Elizabeth’s power and influence, William Shakespeare came to London and wrote the 37 plays that have established him as the greatest playwright in the English language.

How did it all begin? What purpose drove him to produce this incredible body of work? Where did his inspiration come from? There are many ...

Alte referate despre: shakespeare s king lear characters, william shakespeare king lear, rezumat king lear de shakespeare in romana
Referate afisate : 18
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles