Wolfgang amadeus mozart referat

Wolfgang Amadeus Mozart

Într-o conversaţie cu J.J.Rousseau pe malurile Senei a spus că la impresionat opera scrisă de Gluck şi Catedrala Notre Dame. Prezenţa lui aici a fost imortalizată de pictorul Ollivier (“Mozart cântând în palatul prinţului de Conti”), gravura lui Carmontelle (“Familia Mozart”), statueta lui Gustav Landgrebe (“Micul Mozart”) şi o alta a lui Barrias (“Mozart copil”).

La 22 aprilie 1764 familia Mozart ajunge la Londra unde va rămâne un an şi jumătate. A concertat în faţa regelui George al III-lea al Angliei şi a reginei, uimind asistenţa cu uşurinţa cu care descifra partituri necunoscute de el, compuse de Bach, Haendel şi alţii. O întâmplare a rămas memorabilă când fiul lui Johann Sebastian Bach, Johann Christian Bach, el însuşi compozitor a executat prima parte a unei sonate proprii, după care s-a oprit şi a spus copilului care-l urmărea atent:”Poţi termina tu sonata aceasta a mea?” Spre uimirea întregii asistenţe Wolfgang ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 36kb
Downloads: 5033
Materia: Muzica

Simfoniile

La sfârsitul secolului XX numarul noilor simfonii a început sa scada,
odata cu aparitia noului curent avangardist. Printre cei mai
importanti compozitori postbelici se numara compozitorul polonez
Witold Lutoslaski (1913-1994). Acesta a compus patru simfonii care, cu
toate ca sunt extrem de moderne din punct de vedere al limbajului
armonic si inovative ca forma, continua sa fie considerate simfonii
datorita modului de utilizare si a apogeului materialului. Alti
compozitori postbelici sunt Robert Simpson (1921-1997), un breton care
a creat cu acuratete, respectând limbajul utilizat la sfârsitul
secolului al XIX-lea.

Alte referate despre: poemul simfonic, poem simfonic, simfoniile lui beethoven

Wolfgang Amadeus Mozart

Pasiunea pentru muzică îl face să uite de jocurile copilăriei, preferând să stea în faţa clavecinului sau să cânte la vioară ore întregi, ajungând ca la cinci ani să execute cu virtuozitate, la clavecin şi vioară, concerte întregi, scrise de compozitorul Wagenseil (precursor al clasicismului).

Dar viaţa avea să ia o intorsătură neaşteptată o dată cu concertul din seara de Crăciun a anului 1761 organizat în sala de festivităţi din Salzburg când copilul a uimit asistenţa prin interpretarea pe care a făcut-o la orgă şi la vioară.

Tatăl Leopold a luat decizia de al prezenta împreună cu sora lui Nannerl (cu cinci ani mai mare ca Wolferl) în marile centre muzicale ale Europei. Timp de zece ani au urmat, peregrinări prin marile oraşe europene, care şi-au pus amprenta nefastă pe fizicul fragil şi gingaş al micului artist.

În ianuarie 1762 concertează la Munchen în faţa electorului de Bavaria, în septembrie acelaşi ...

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Mozart Amadeus Wolfgang

Rămâne un an la Londra, apoi se întoarce în Austria, trecând prin Franţa, Elveţia şi Bavaria. Între decembrie 1769 şi martie 1771 întreprinde un lung turneu în Italia: Verona, Milano, Florenţa, Roma şi Napoli au fost principalele sta-ţiuni de concerte. Peste tot publicul era fascinat de talentul acestui copil precoce, între timp devenit adolescent.

Alte referate despre: mozart amadeus wolfgang, sonatele lui mozart amadeus wolfgang, familia lui mozart amadeus wolfgang

Wolfgang Amadeus Mozart

Mozart dă numeroase concerte publice şi private, executând din propriile compoziţii, improvizează spontan pe teme date, aplauzele nu contenesc, publicul este în extaz. Redescoperă operele lui Bach şi Händel, pe care le face cunoscute publicului vienez.

Alte referate despre: referat despre wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart biografie, despre wolfgang amadeus mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

Dupa casatoria cu aceasta toate lucrurile in viata lui Mozart au
inceput sa mearga bine:primea comenzi si avea elevi. In acel an a
compus una din cele mai mari capodopere ale sale "Rapirea din Serai"
care a fost prezentata pe scena teatrului national si a avut un mare
succes.

Alte referate despre: viata lui wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart viata, operele lui wolfgang amadeus mozart

Mozart

Cariera copilului minune Mozart a inceput intr-adevar devreme la sapte
ani, cand tatal sau l-a dus intr-un turneu european. Astfel I s-a ivit
ocazia sa asculte multe genuri de muzica si sa se intalneasca cu
personalitati inportante ca Johann Christian Bach ( fiul marelui
Johann Sebastian ). Concertele foarte tanarului Mozart nu au mai avut
o asa mare priza la publicul cautator de senzatii, de aceea ultimul
sau turneu in 1776 la Paris nu I-a mai adus succesul asteptat. In
afara de acestea intre muzician si principalul sau sustinator
arhiepiscopul din Salzburg s-a ivit un conflict. Mozart ar fi dorit sa
primeasca un post nou care sa-I permita continuarea carierei de
muzician dar nu I s-a oferit nimic atragator. Cand a murit mama lui
cea care-l insotea in turnee , cariera de copil minune a lui Mozart a
luat sfarsit dar s-a nascut un compozitor matur. Contrar ...

Alte referate despre: mozart, viata lui mozart, mozart referat

Mozart

Prima eră matură
Chiar dacă şi înainte de 1776 putea să alcătuiască o listă impresionantă din operele, simfoniile, concertele şi piesele de cameră ale sale, capodoperele răsunătoare le-a compus după turneul de la Paris.
În anul 1779 a terminat marea Simfonie concertantă pentru vioară, violă şi orchestră. După aceasta a primit o altă comandă pentru compunerea unei “Opera Seria” de la Teatrul Curţii din Munchen. Atunci a fost creat Idomeneo (1781) pe care l-a compus pe baza libretului abatelui Veresco.

Alte referate despre: despre mozart, referat mozart, biografia lui mozart

Mozart

Aici s-a întâlnit cu Haydn care a spus “este de ajuns, puiule, acum trebuie să te odihneşti puţin”. La Viena se îmbolnăveşte de o formă gravă de scarlatină care îl ţine departe de concerte câteva luni.

În august 1763, la Frankfurt, Mozart a cântat şi a improvizat la vioară şi la clavecin, încântând auditoriul, care, la urmă, l-a ovaţionat şi l-a încărcat cu daruri.

Alte referate despre: operele lui mozart, w a mozart, muzica lui mozart

Mozart

W.A. Mozart s-a nascut la Salzburg pe data de 27 ianuarie 1756. Talent
precoce, stapânind cu maiestrie mai multe instrumente muzicale
(vioara, orga, clavecinul) întreprinde la vâsta de 6 ani un turneu în
strainatate, stârnind admiratia si entuziasmul publicului. Revine la
Salzburg si la numai 11 ani, compune primele lucrari dramatice.

Alte referate despre: referat despre mozart, mozart muzica, amadeus mozart

Mozart - viata si activitatea

După ce se întorc acasă ,Leopold, are grijă ca copii lui să-şi urmeze lecţiile cu regularitate. Pe lîngă obiectele muzicale Amadeus învaţă franceza, citirea, scrisul. Obiectul preferat devine aritmerica, pe care o însuşeşte foarte repede. Vara următoare familia pleacă la Paris cu concerte. Ele trec foarte bine. Aici tînărul Mozart ,în 1764, editează primele 4 sonate pentru vioară şi clavecin.

Alte referate despre: mozart viata si activitatea, wolfgang amadeus mozart-viata si activitatea sa, amadeus mozart viata si activitatea

Mozart

W.A. Mozart s-a nascut la Salzburg pe data de 27 ianuarie 1756. Talent
precoce, stapânind cu maiestrie mai multe instrumente muzicale
(vioara, orga, clavecinul) întreprinde la vâsta de 6 ani un turneu în
strainatate, stârnind admiratia si entuziasmul publicului. Revine la
Salzburg si la numai 11 ani, compune primele lucrari dramatice.

Alte referate despre: viata si opera lui mozart, w a mozart referat, referate mozart

Mozart

Wofgang Amadeus Mozard ( 1756-1791) s-a nascut in orasul Salzburg situate la poalele alpilor austrieci. tatal sau, Leopold a fost un musician deja recunoscut. Dea lungul anilor el a fost caracterizat ca un om aspru, cu inima de piatra, care a incercat cu orice prêt sa se foloseasca de talentul fiului sau, dar din scrisorile lui Wolfgang reiese ca era un tata cu inima calda, grijuliu. Cariera precoce nu a creeat nici o problema fiului sau. Se presupune ca Wolfgang era incapatanat si mandru, insa din scrisorile lui reiese imaginea unui tanar cult si atent.

Alte referate despre: mozart bibliografie, bibliografie mozart, flautul fermecat mozart

Anul Mozart

Anul Mozart.O companie locala de produse lactate a scos pe piata un iaurt Mozart si o bautura dulce cu arome de ciocolata, alune si martipan.Pe lânga iaurt, se mai pot cumpara cârnati Mozart, biberoane Mozart si chiar parfum Mozart.

Alte referate despre: anul mozart, mozart anul mortii, anul morti lui mozart

Piotr Ilic Ceaikovski

În anul 1876 se întâleşte cu Nadedja von Meck, o mare admiratoare a sa, care timp de 13 ani îi va vărsa o pensie alimentară de 6.000 de ruble pe an, fapt care i-a îmbunătăţit simţitor situaţia materială, iar relaţiile lor erau "strict epistolare". Simfonia a 4-a, în la min., op. 36, compusă în 1877, îi este dedicată doamnei von Meck.

Alte referate despre: piotr ilici ceaikovski, piotr ilici ceaikovski referat, referat piotr ilici ceaikovski

Faust de Johann Wolfgang von Goethe

Faust partea intai este o poveste foarte complexa. Actiunea se petrece in mai multe locuri, prima locatie fiind raiul. Mephisto face un pariu cu Dumnezeu, ca il poate schimba

Alte referate despre: faust de johann wolfgang von goethe, faust de johann wolfgang von goethe rezumat, faust de johann wolfgang von goethe referat

Mozart

Pe 31 decembrie 1791, un ziarist berlinez informa asupra morţii compozitorului şi specula în privinţa cauzei acesteia. „Deoarece trupul i se umflase după moarte, s-a crezut că fusese otrăvit.” În nişte însemnări nedatate, fiul mai mare al lui Mozart, Carl Thomas, îşi amintea că trupul tatălui său era atât de umflat şi mirosul de putrefacţie atât de puternic încât nu s-a făcut nici o autopsie. Spre deosebire de majoritatea cadavrelor care se răcesc devin inerte, corpul lui Mozart a rămas moale şi elastic, asemeni celor morţi prin otrăvire.

Alte referate despre: moartea lui mozart, opera lui mozart, wolfram amadeus mozart

Johann Wolfgang von Goethe

Den er nach seiner Praktikantenzeit im Jahr 1772 am Reichskammergericht in Wetzlar, wo er auch von der Liebe zu Charlotte „Lotte" Buff erfaßt wurde, 1774 verfaßte. Dieses wohl bekannteste Werk verschaffte ihm auf einen Schlag Weltruhm, obwohl nicht nur positive Stimmung zu vernehmen war, sondern sich auch Kritik an diesem Werk breitmachte. Zu dieser Zeit hatte er schon wieder eine Affäre und zwar mit Lilli Schönemann, die aber genauso, wie die anderen zuvor auch scheiterte.

Alte referate despre: johann wolfgang von goethe faust, johann wolfgang von goethe, johann wolfgang von goethe referat

Great people who influenced the world

Alexandros III Philippou Makedonon (Alexander the Great, Alexander III of Macedon) (356-323 B.C.), King of Macedonia, was born in late July 356 BC in Pella, Macedonia, he was one of the greatest military genius in history.

Alte referate despre: great people who influenced the world, people who influenced the world, famous people who influenced the world
Referate afisate : 19
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles