Www referate ro problematica conflictului in familie

Problematica conflictului in familie,in psihologia contemporana

Problematica conflictului in familie,in psihologia contemporana
Stabilitatea existenţei conflictuale este factorul fundamental al istoriei omenirii la orice nivel al organizării sociale, inclusiv manifestările personale.[24.p5]Rezultatul cantităţii enorme a manifestărilor conflictuale de la cele personale la cele globale, de la “prieteneşti” pînă la interstatale – ne conving în necesitatea notorie şi folosul oricăror acţiuni, îndreptate spre înlăturarea conflictelor, înmuierea sau evitarea, pentru justificarea oricăror măsuri la neadmiterea lor. E prea tristă experienţa noastră proprie, nevorbind de experienţa istorică a statelor şi popoarelor.

Nici nu este nevoie să privim în trecutul istoric îndepărtat şi furtunos pentru a găsi exemple – este îndeajuns să ne amintim viaţa noastră şi tot ceea ce a avut loc în acest răstimp scurt înăuntrul şi în afara noastră.Fericirea – şi anume aşa de apropiată nouă cea proprie, şi aşa de ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 2085
Materia: Psihologie

Violenta in familie

Numarul mare de copii victimizati în familie dar si violente crescute
între concubini, care în prezent, potrivit legislatiei în vigoare, nu
beneficiaza de statutul de "familie".

Alte referate despre: violenta in familie, referat violenta in familie, violenta in familie referat

Violenta in familie

Se numeste "violenta in familie" orice act vatamator, fizic sau emotional care are loc intre membrii unei familii. Abuzul in interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni si familie, amenintari si atacuri care in unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri

Alte referate despre: referate violenta in familie, referat despre violenta in familie, violente in familie referat

Familia ca sistem

Interactiunile sunt fenomene de tipul "aici si acum", in timp ce relatiile presupun continuitate in timp. Relatiile sunt afaceri in doua sensuri. Socializarea copiilor nu este un proces intr-un singur sens, de la parinte la copil, ci este un proces in doua sensuri
( de la parinte la copil si de la copil la parinte), pentru ca, efectul pe care il au copiii asupra parintilor este la fel de mare, chiar daca este diferit, ca si efectul parinte- copil.

Alte referate despre: tema familiei in mara si tren de placere, familia mea, tema familia in romanul mara

Dreptul familiei

Asadar ,sotul constructor având un drept de superficie ,sotul
proprietar al terenului ramâne pe mai departe proprietar al acestuia
,dar dreptul sau de proprietate este grevat de dreptul de folosinta al
celuilalt sot.

Alte referate despre: dreptul familiei, dreptul familiei referat, referat dreptul familiei

Dreptul familiei

3. Elementele filiaţiei faţă de mamă.Aceste elemente sunt faptul naşterii copilului şi identitatea acestuia cu cel despre a cărui filiaţie este vorba. Stabilirea filiaţiei faţă de mamă presupune dovedirea ambelor elemente.
4. Dovada filiaţiei faţă de mamă
4.1.Condiţiile în care se dovedeşte filiaţia faţă de mamă prin certificatul de naştere

Alte referate despre: referate dreptul familiei, principiile dreptului familiei referat, principiile dreptului familiei

Familie si educatie in societatile preindustriale

In iconografie, copilul este tratat ca adult in miniatura, si el apare totdeauna printre adulti, purtand aceleasi haine si practicand aceleasi activitati ca si adultii. Deosebirile de vârstă sunt marcate prin cantitate, nu prin calitate: cu excepţia dimensiunilor, nimic nu indica existenta unei constiinte a particularitatilor diferitelor varste.

Alte referate despre: familie si educatie in societatile preindustriale, rolul familiei in educatia copilului, rolul familiei in educatia copiilor

Abandonul de familie

2. Condiţii preexistente
A. Obiectul infracţiunii
a) Obiectul juridic specific al acestui delict îl constituie acele relaţii de familie ce impun respectarea obligaţiilor de sprijin material şi moral reciproc.
Nu este vorba de un sprijin moral şi material general şi abstract, ci de sprijinul concret, constând în furnizarea mijloacelor de întreţinere aceluia dintre membrii familiei care se află în nevoie. Acest sprijin, înscris ca obligaţie legală în dispoziţiile codului familiei, deşi are, obiectiv, ...

Alte referate despre: abandon de familie, abandonul de familie, abandon de familie practica judiciara

Disolutia familiei prin divort

Realizarea şi menţinerea solidarităţii şi stabilităţii familiale au loc în mod diferit. Unele familii nu reuşesc să stabilească relaţii de solidaritate, altele nu-şi pot menţine solidaritatea realizată, iar altele realizează solidaritatea şi o menţin. În primele două situaţii, şansele de disoluţie a familiei sunt mari. Instabilitatea şi disoluţia familiei sunt, în acelaşi timp, probleme individuale şi sociale atât la nivelul condiţionărilor lor, cât şi la nivelul efectelor pe care le au.

Alte referate despre: disolutia familiei prin divort, ranile familiei adulterul divortul avortul, disolutia familiei

Identitate si familie

2. Societatea este o retea de indivizi constant relationali. Daca putem vorbi despre constrangerea exercitata de diferite formatiuni sociale asupra individului, limitandu-ne la aceasta simpla observatie, fara a o nuanta, riscam sa cadem, dupa cum s-a subliniat si anterior, intr-un sociologism strict. Aceasta din cauza folosirii unor modele de interpretare imprumutate din alte domenii si aplicate ca atare intelegerii lumii sociale.

Alte referate despre: criza de identitate in familii, familia, familia lexicala

WWW -World Wide Web

Cum s-a născut serviciul WWW ?
De-şi Internet-ul are o istorie mai veche seviciul WWW a fost creat începînd cu 1989.Iniţiatorul acestui nou mod de comunicare a fost TIM Berners-Lee,cercetător la CERN (Consiliul European Pentru cercetatarea nucleară), care intenţiona să creeze un nou sistem informaţional pentru a facilita cercetătorilor schimbul de informaţii şi colaborarea în cadrul proiectelor ştiinţifice.

Prima utilizare apublică a serviciului WWW a fost în ianuarie 1992 la Geneva.Prin proiectul lui Tim Berners-Lee au fost stocate documente pe mai multa calculatoare denumite servere Web ,apoi au fost consultate prin intermediul unui browser.

Tim Berners-Lee şi echipa sa au dezvoltat primele versiuni pentru cele patru componente cheie necesare serviciului WWW: protocolul HTTP (hyper text transfer protocol) ,limbajul de scriere a hipertextelor HTML (hyper text markup language),servsrul Web ,şi browser-ul. Primul browser nu funcţiona în mod ...

Alte referate despre: www-world wide web, notiunea de www world wide web, www world wide web referat

Parteneriat gradinita - familie

In prima etapa gradinita este considerata o institutie inchisa, care nu influenteaza mediul familial si nu se lasa influentata de el. In acest caz contactele cu parintii sunt rare, formale. Parintii accepta ideea ca nu au nimic de facut in legatura cu activitatea derulata in gradinita.

Alte referate despre: parteneriat gradinita familie, parteneriat gradinita-familie, parteneriatul gradinita familie

Dreptul familiei

b) Varsta legala pentru casatorie (varsta matrimoniala). Conform legii, varsta minima pentru casatorie este de 18 ani impliniti pentru barbat si de 16 ani impliniti pentru femei; sunt insa si situatii cand femeia care nu a implinit 16 ani poate obtine dispensa in vederea casatoriei. Aceasta
dispensa se acorda daca sunt indeplinite urmatoarele conditii: femeia a implinit 15 ani; sunt motive temeinice care justifica dispensa (boala, graviditatea); exista un aviz prealabil dat de un medic avand calitate oficiala.

Alte referate despre: curs dreptul familiei, dreptul familiei curs, dreptul familiei referate

Moara cu noroc - tema familiei

Vorbele batranei anticipeaza conflictul dintre generatii. Dar soacra are rol numai de sfatuitor, Ghita hotarand arendarea carciumii pentru asigurarea prosperitatii familiei. Dupa instalarea la han, locurile se umanizeaza, oamenii afirmand ca poposesc la Ghita. In aceasta perioada familia cunoaste armonia. Cei trei muncesc din greu incat batrana e satisfacuta ca are "un ginere harnic", o fata norocoasa, doi nepoti sprinteni, iar sporul este dat de la Dumnezeu.

Alte referate despre: moara cu noroc tema familie, moara cu noroc tema familiei, moara cu noroc - tema familiei

Problematica egalitatii de sanse intre barbati si femei

B . CONCEPTE SI DEFINITII
Egalitatea de şanse (equal opportunities) reprezinta conceptul conform căruia toate fiinţele umane sunt libere să-si dezvolte capacităţile personale şi să aleagă fără limitări impuse de roluri stricte; faptul că diferitele comportamente, aspiraţii şi necesităţi ale femeilor şi bărbaţilor sunt luate în considerare, evaluate şi favorizate în mod egal înseamnă că femeile şi bărbaţii se bucură de aceeaşi libertate de a-şi realiza aspiraţiile.

Consideram ca acest concept presupune in linii definitorii:
Vizibilitate, autonomie, responsabilitate, participare egala a femeilor si barbatilor la toate sferele vietii publice si private.Opusul conceptului de inegalitate si discriminare, in lumina faptului ca egalitatea se afla la baza participarii echilibrate a celor doua sexe in toate domeniile vietii sociale.Luarea in considerare a capacitatilor, nevoilor si aspiratiilor diferitelor persoane de sex masculin sau feminin si tratamentul ...

Alte referate despre: problematica egalitatii de sanse intre barbati si femei, egalitatea de sanse intre barbati si femei in viata de familie, egalitatea de sanse intre barbati si femei

Managementul conflictelor si managementul stresului - studiu de caz

- Presiunea exercitată de schimbările frecvente din mediu conduc la tot mai multe situaţii în care luarea deciziilor se face în ritm alert. Starea de stres poate apare, în acest caz, prin conştientizarea posibilelor efecte ale unei decizii insuficient elaborate.

Alte referate despre: managementul conflictelor intr-o scoala studiu de caz, managementul conflictelor in cadrul intreprinderilor studiu de caz, managementul conflictelor si managementul stresului - studiu de caz

Tema familiei in romanul Baltagul

Integritatea familiei fiind stirbita, viata trebuia sa continue, in aceleasi tipare, dar cu o alta generatie. Din aceasta pricina, Vitoria il ia cu sine pe Gheorghita, pentru care acest drum labirintic are caracter initiatic. Sfarsitul acestei initieri are loc in noaptea cand tanarul vegheaza, in rapa, osemintele tatalui sau, simtind ca fiinta celui dus ii patrunde in suflet. Astfel pregatit, il infrunta pe Bogza, in scena praznicului, lovindu-1 in frunte cu baltagul. Ca si in mitul pomenit de Frazer, baltagul tanarului devine „creanga de aur”, cu ajutorul careia Gheorghita preia de la ucigas, oile si locul pe care le avusese Nechifor. Ideea perenitatii si a continuitatii generatiilor constituie inca o trasatura a temei discutate.

Alte referate despre: tema familiei in romanul baltagul, despre tema familiei reflectata in baltagul, eseu despre tema familiei in romanul baltagul

Le conflit entre les generations - Conflictul dintre generatii

Le conflit apparaît comme une discordance, inadéquation entre les croyances des parents sur le monde et la vie et le système de valeurs système sous la forme de adolescents. Les différences entre les générations sont un facteur de progrès humain et social, jouant un rôle spécifique dans la société. Dans la famille le système éducatif utilisé par les parents influe largement sur la relation entre les générations. Excessive autorité, sachant les problèmes d’enfant peut accentuer les différences entre les parents et les jeunes.

Alte referate despre: le conflit entre les generations - conflictul dintre generatii, le conflit entre les generations, les conflit entre les generations
Referate afisate : 19
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles