Zona de silvostepa si stepa

Silvostepa si stepa - Tabele

1.Silvostepă
Ocupă partea de Nord şi partea centrală ale Republicii
Moldova.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 6579
Materia: Geografie

Zone biopedoclimatice

PĂDURILE ECUATORIALESunt situate predominant pe 5 ° latitudine de o parte şi de alta a Ecuatorului în bazinul Amazonului, în bazinul fluviului Congo, în Nigeria şi în Golful Guineii, în Arhipelagul Indonezian, Insulele Filipine şi nord-estul Australiei.Climatul este ecuatorial cu temperaturi medii anulale ridicate, de 25 – 27 ° C şi precipitaţii abundente şi constante, de peste 2000 mm pe an.

Acest climat favorizează dezvoltarea unei vegetaţii luxuriante, cu o mare varietate de specii de plante.

Alte referate despre: zonele biopedoclimatice, zone biopedoclimatice, zona biopedoclimatica ecuatoriala

Schimbari climatice

Majoritatea gazelor cu efect de seră sunt naturale, insă de când a început revoluţia industrială în secolul XVIII lea, activitatea umană a determinat creşterea concentraţiei lor la un nivel neatins de 420000 ani. Efectul nefast al efectului de seră este de a creşte temperaturile terestre: este schimbarea climatică.

Alte referate despre: schimbarile climatice referat, schimbari climatice referat, schimbari climatice

Clima

Cele doua functii climatice majore inregistrate in ultimii 1.000 de ani, dupa Wiliams, L.D., Wigley, T.M.L , ( 1983) sunt: optimul climatic medieval din jurul anului 1200 si Mica glaciatiune care a afectat perioada dintre secolul al XVI-lea si al XIX-lea. La acestea se poate adaugao a treia: incalzirea din secolul XX-lea. Optimul climatic medieval, care a durat in Europa intre 1000 si 1300, are o valoare climatica complexa, care presupune o incalzire substantiala de-a lungul secolului al XI-lea si al XII-lea si o perioada de racire intre anii 1000 si 1150.

Alte referate despre: clima romaniei, clima, tipuri de clima

Zona de clima tropicala

SAVANELE AfricaNE
In regiunile tropicale, iarba acopera mari suprafete: acestea sunt savanele. Ele au un aspect diferit (predomina mai mult sau mai putin iarba si arborii), in functie de cantitatea ploilor din timpul anului. Astfel, trecem de la savana ierboasa, la savana arboricola, apoi la cea lemnoasa. Savanele ocupa suprafetele cele mai mari din Africa: la sfarsitul anotimpului ploios, ele devin spatii nesfarsite cu ierburi verzi si, uneori, cu anumite specii de arbori bine adaptati la caldura.

Alte referate despre: zona de clima tropicala, zona de clima tropical umeda, zona cu clima tropicala

Stepa, preeria

Vremea este determinată de valorile factorilor meteorologici: temperatura, umididatea aerului, direcţia şi viteza vântului, presiunea atmosferică, turbulenţa aerului, cantitatea şi felul precipitaţiilor. Aceşti factori se măsoară cu instrumente specifice – termometre, barometre, hidrometre, giruete ş.a. Valorile măsurate pe perioade lungi de timp (ani sau decenii) prelucrate statistic ne dau informaţii despre clima unei regiuni.

Alte referate despre: stepa preeria, tip de peisaj de stepa preeria, stepa preeria savana si pampasul

Peisajul de tundra

Fauna este formata din reni , elani , vulpea argintie , iepurele alb , lupul de tundra, etc . Majoritatea animalelor raman in tundra numai in anotimpul frumos. Iacul este una din speciile rare care traieste aici in permanenta. Renul, iepurele arctic migraza spre sud in anotimpul rece. Cea mai frumoasa pasare este harfangul, cucuvea cu penajul alb cu pete maro, care se hraneste cu rozatoare mici.

Alte referate despre: peisajul de tundra, peisaj de tundra, peisaje de tundra

Zonele de clima

Zona de Clima Tip de clima Caracteristici
Calda - Subecuatoriala - cald
- 6 luni ploua ,6 luni seceta
- 6 luni bat alizeele, 6 luni nu bat
- Tropicala - cald
- bat alizeele
- rare precipitatii
- Musonica - cald
- 6luni ploua, 6luni seceta
- vanturi musonice
2.Temprata - Subtropicala - veri calde secetoase
-ierni blande si ploiase
- vanturile de vest
- precipitatii putine
- Oceanica -umede*veri racoroase
-*ieni blande ,umede
-vanturi de vest
...

Alte referate despre: zona de clima ecuatoriala, zonele de clima, zona de clima subtropicala

Cele 2 zone polare

Artica este formata din Oceanul Artic si pamantul din jur. Pamantul
acesta se numeste tundra. In tundra nu creste nici un fel de comac,
atat este de frig si vanturile sunt atat de reci. In schimb, in timpul
verii, aici cresc diverse plante mici. In Artica traiesc multe
animale. Bufnitele albe si vulpile polare traiesc in tundra, ursii
polari traiesc pe blocurile de gheata, iar focile si balenele in mare.
Tot aici isi petrec vara multe specii de pasari.

Alte referate despre: zona polara, zonele polare, animale din zona polara

Zona turistica Mehedinti - Cerna

Izbucul Cernişoarei se află la aproximativ 60 de km de Herculane (staţiune aflată de asemenea pe Valea Cernei), dar drumul în lucru nu permite accesul auto decât pe 40 de km, până la Cerna-Sat, o localitate situată splendid la poalele masivului Godeanu. Accesul se mai poate face şi dinspre Valea Jiului, urcând cu maşina pînă la Câmpul lui Neag, apoi continuând pe jos, pe drumul forestier, cale de o zi-lumină de vară.

Alte referate despre: cazare si conditii in zona turistica mehedinti- cerna, zona turistica mehedinti, zone turistice mehedinti

Zonele biogeografice ale Pamantului

- animale si pasari: iepuri, harciog, popandau, nevastuica
(rozatoare), lupul de preerie, vulpea de stepa si dihorul (carnivore),
prepelita, potarnichea, cocorul mic, soimul de stepa, vulturul de
stepa, uliul si cucuveaua

Alte referate despre: zonele biogeografice ale pamantului, zonele biogeografice, zone biogeografice

Agricultura din zonele tropicale

Cea mai mare parte a zonei tropicale prezinta 2 sezoane : unul secetos si unul umed. In sezonul secetos se pregateste un nou teren de cultura prin arderea ierburilor sau taierea padu-rilor. In anul urmator (in sezonul umed) terenurile sunt cultivate.Peisajul agricol este confuz : culturile agricole sunt dispuse in dezordine, iar plantele cultivate sunt numeroase.

Alte referate despre: agricultura in zona tropicala, agricultura in zonele tropicale inalte, agricultura din zona tropicala

Dezvoltarea rurala in zona Valiug

Comuna Văliug (Franzdorf) ia naştere la 29 iunie 1793, prin stabilirea în zonă a 71 de familii provenite din regiunea Salzkommergut - Austria,care împreună cu un număr mic de români (olteni) formează locuitorii acesteia. O parte dintre ei au fost repartizaţi la Crivaia (Krivei), iar cealaltă parte în Poiana Văliugului (Iosefinental).

Alte referate despre: dezvoltare rurala in zona valiug, dezvoltarea rurala in zona valiug, dezvoltarea rurala in zona borsa

Zona etnografica Olt

1.1. Caracteristicile geografice ale zonei
Zona etnografica Olt cuprinde o parte a platformei Cotmeana,formata din culmi inalte pana la 400m, dispuse divergent printre afluientii Oltului si Vedei. Situata in partea de nord -est a judetului cu acelasi nume ,zona este delimitata la vest de bariera naturala a Oltului invecinandu-se la nord cu atele judetului Valcea, ea cuprinde 130de sate grupate in 30 de comune.Aceste asezari constituie din punct de vedere etnologic o unitate bine conturata prin trasatori proprii, evidente in domeniul arhitecturii, interiorului, tesaturilor, portului popular si perfect integrate in unitatea morfologico-stilistica nationala.

Alte referate despre: zone etnografice, zona etnografica maramures, zona etnografica dobrogea

Zonele polare

Cand ghetarii ajung la mare, continua sa se miste pe apa. Formeaza o platforma de gheata, care pluteste pe suprafata marii, dar este inca nedezlipita de pamant. Este un bloc de gheata. Iarna apar blocuri de gheata pe marile polare. Ele sunt destul de sOlide ca sa se puna in miscare. Mai multe blocuri de gheata, numite banchize, se aduna in grupuri imense.Bucatile mici de gheata de forma neregulata, rupte din banchza, arata ca niste clatite.

Alte referate despre: zone polare, zona polara referat, zona polara si subpolara

Potentialul turistic in parcul natural Apuseni - studiu de caz zona turistica Padis

Cap. II Caracterizare generală. Localizare
Zona turistică Padiş este situată în Munţii Apuseni, mai precis în partea nordică a Munţilor Bihor. Administrativ, Padişul este situat în zona sud-estică a judeţului Bihor la circa 10- 15 km est de comuna Pietroasa. Zona turistică Padiş cuprinde: Bazinul închis Padiş-Cetăţile Ponorului, cu o suprafaţă de 36 km², împreună cu Cheile Galbenei şi Poiana Florilor, situate la sud-vest şi zona Cheile Someşului Cald - Poiana Vărăşoaia - Poiana Cuciulata situată la nord. De asemenea turiştii mai includ în zona turistică Padiş obârşia Văii Boga, situată în partea nordvestică a bazinului închis, sub abruptul Pietrelor Boghii.
Probabil o parte dintre “veteranii” Padişului sau geologi, vor fi ofensaţi pentru includerea în zona Padiş a trei obiective care geografic nu aparţin Padişului; doresc să întăresc faptul că în lucrarea de faţă ma refer la Zona turistică Padiş, ca un sistem de valori naturale ...

Alte referate despre: activitatea turistica in parcul natural apuseni, atractii turistice antropice parc natural apuseni, potential ecoturistic al parcului natural apuseni

Zona muntilor Orastiei si poporului Dac

COSTESTI
4. Amplasarea
Cetatea se afla pe dealul Cetatuie, in punctul in care valea Gradistei (Orasului) se ingusteaza brusc.De pe varful dealui, avand 561 m inaltime, se poate supraveghea o regiune intinsa, pana spre Mures.

Alte referate despre: cetatiile dace din muntii orastiei, poporul dac, formarea poporului dac
Referate afisate : 17
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK