Zona prahova harta seismica

Harta seismica a Romaniei

Intre 60 si 200 de kilometri adancime este zona cutremurelor puternice pe harta seismica a Romaniei. Ele se produc la intersectia celor trei placi tectonice continentale. Sunt cutremure subcrustale, au energie mare si foarte mare si sunt resimtite pe arii intinse. Sunt produse de asa-numitele "forfecari determinate de compresiune".

Pe harta seismica a Romaniei placile continentale se imping intre ele si una cedeaza, "se rupe", la o anumita adancime. Miscarea nu este una "locala". Ea este determinata de presiunile exercitate de miscarile marilor placi terestre si de influentele pe care acestea le au asupra micro-placilor sau subplacilor din Romania.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 3133
Materia: Geografie

Temperaturile si precipitatiile din Romania

0 - 6 - Carpatii Orientali; Carpatii Meridionali; M-tii Apuseni.
6 - 10 - Dealurile de V; M-tii Banatului; M-tii Poiana Rusca; Depresiunea Colinara a Transilvaniei (D.C.T.); Subcarpatii; Pod. Getic; Pod. Mehedinti; Pod. Moldovei.
10 - 110- Campia de V; Campia Romana; Pod. Dobrogei (-zona litoralaΔ Dunarii).
>11 - S Campiei de V; Lunca Dunarii; Delta Dunarii; zona litorala.

Temperaturile medii in luna iulie
23 - Lunca Dunarii

Temperaturile medii în luna ianuarie
00 - Partea SE a Pod. Dobrogei.

Alte referate despre: temperatura si precipitatiile din timisoara, temperatura si precipitatii pe glob referat, temperatura si precipitatiile

Vegetatia si fauna Romaniei

Fauna cuprinde peste 3.600 de specii care provin tot din cele trei
mari provincii europene : Europa Centrala , cu animale mari , Europa
Rasariteana, cu rozatoare si pasari rare ( dropia ) si Europa de Sud,
cu specii ca vipera cu corn, broasca testoasa de uscat, scorpionul,
dihorul etc. Insemnatate deosebita prezinta fauna cinegetica
-reprezentata prin ursul cafeniu,capra neagra, capriorul, risul,
cerbul carpatin, mistretul, iepu-

Alte referate despre: vegetatia si fauna romaniei, vegetatia si fauna europei, vegetatia si fauna orizontului local

Harta oarba

Harta oarba cu ape si orase

Alte referate despre: harta oarba, harta oarba a lumii, harta oarba a romaniei

Zonele biogeografice

Zona deserturilor si semideserturilor
Se gaseste in arii intinse din regiunea tropicala si temperata.Trecerea de la cele doua o fac semideserturile si stepele tot mai aride.Cele mai intinse deserturi: Gobi,Takla-Makla, Kara-Kum, Alashan, Thar si Lut (ultima fiind o prelungire a stepei aride din Anatolia).In latitudini tropicale se desfasoara deserturile: Arabiei, Sahara, Kalahari, Namib, Atacama, Colorado si Marelui Bazin.In Australia: Gibson si Victoria.
Caracteristica acestei zone o constituie cantitatea redusa de precipitatii, sub 300 mm/an,neregularitatea lor si temperaturile ridicate ce determina o evapotranspiratie.

Alte referate despre: zonele biogeografice, zone biogeografice, zona biogeografica

Zona turistica Mehedinti - Cerna

În rândul atracţiilor turistice trebuie neapărat incluse Cheile Ţesnei, unele din cele mai frumoase şi sălbatice din România. Cheile se parcurg pe marcaj cruce albastră, timp de 4 ore dus-întors, începutul traseului marcat fiind puţin mai sus de cel spre Cascada Vânturătoarea.

Alte referate despre: cazare si conditii in zona turistica mehedinti- cerna, zona turistica mehedinti, zone turistice mehedinti

Dezvoltarea rurala in zona Valiug

Din punct de vedere turistic triunghiul format de lacurile de acumulare Trei Ape, Gozna şi Secu având în centru staţiunea Semenic constitue punctul de interes central permiţând desfăşurarea activităţilor turistice atât iarna cât şi vara.

Alte referate despre: dezvoltarea rurala in zona valiug, dezvoltare rurala in zona valiug, dezvoltarea rurala in zona borsa

Harta apelor curgatoare din Romania

Remarcabile personaje feminine intalnim insa si in poemele epice, nu
doar in cele europene,ci si in cele arabe .Intre acestea KRIEMHILD, in
CANTECUL NIBELUNGILOR , care razbuna moartea sotului sau SIGFRIED si
determina prin vointa ei formidabila cucerirea neamului burgund de
catre huni ; XIMENA, in

Alte referate despre: harta apelor curgatoare din romania, harta apelor curgatoare, harta ape curgatoare romania

Analiza riscurilor geomorfologice din Slanic Prahova

Prezenta hidrocarburilor dau culoarea neagra sarii, iar cea gri este corespunzatoare sectoarelor cu sare puternic cristalizata. Sarea contine NaCl in procent de peste 96%. Cristalele de sare sunt de ordin al milimetrilor, dar pot ajunge si pana la 0,5-1,5 cm. Unele cristale transparente pot atinge dimensiuni de 10 -15 cm.

Alte referate despre: analiza riscurilor, slanic prahova, analiza riscurilor unei firme

Romania - coordonate europene

* desf`]urarea [n latitudine:4°38' ! diferene de clim`, 2,5° [n
favoarea sudului
* paralela de 45°=1/2 distan` de la ecuator le Polul Nord!clim`
temperat` : - 4 anotimpuri

Alte referate despre: romania coordonate europene, romania-coordonate europene, invatamantul contemporan pe coordonate europene

Istoria Romaniei

Initial, a fost acelasi popor, singura diferenta
dintre daci si geti fiind zona în care locuiau ei: dacii - în mare
parte, locuiau in munti si pe platoul Transilvaniei; getii - în
câmpiile Dunarii. În antichitate, grecii, care i-au întalnit primii pe
geti - au folosit acest nume pentru întreaga populatie de la nordul
Dunarii, în timp ce românii, care i-au întâlnit primii pe daci, au
extins folosirea acestui nume pentru toate celelalte triburi ce
locuiau pe teritoriul de astazi al României.

Alte referate despre: referate istorie, referat istorie, formarea constiintei istorice

Emisia hartiilor de valori

Emisia hartiilor de valori - Piata hirtiilor de valoare este un regulator a multor procese ce au loc in cadrul economiei de piata. Aceasta se refera in primul rind la procesul investirii capitalului. Ultimul presupune, ca migratia capitalului se efectuiaza in forma de aflux in locurile necesare si reflux din ramurile de productie unde se observa proficit de capital. Emisia hartiilor de valori

Alte referate despre: harta valorilor, harta valorilor dirigentie, ingineria valorii emisii

Zona muntilor Orastiei si poporului Dac

7. Turnurile locuinta - resedintele regilor daci
Pe platoul superior, nivelat de catre daci, in interiorul cetatii, au fost constuite 2 turnuri-locuinta. Acestea, fiind singurele locuinte dacice realizate din piatra, reprezinta probabil resedintele regilor daci.

Alte referate despre: cetatiile dace din muntii orastiei, poporul dac, formarea poporului dac

Efecte pozitive ale turismului rural asupra zonelor receptoare

Satul reprezinta "agregatul"care include imbinarea armonioasa a capacitatii de primire,servire a mesei si de desfasurare a unor activitati de agrement,a serviciilor aferente acestora,a resurselor naturale si antropice si a vietii cotidiene specifica localitatilor rurale.El edte definit ca o asezare rurala pitoreasca,bine construita,situata intr-un mediu nepoluant,pastrator de traditii si cu un bogat trecut istoric,care in afara functiilor politico-administrative,sociale,economice si culturale proprii,indeplineste si functia de primire si gazduire a turistilor pentru petrecerea unui sejur cu durata nedefinita.

Alte referate despre: efectele pozitive ale turismului asupra mediului, efecte pozitive ale turismului asupra ariilor protejate, efecte pozitive ale activitatii omului asupra faunei
Referate afisate : 15
Medie note: 8.01 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK