Zone biopedoclimatice

Zone biopedoclimatice

PĂDURILE ECUATORIALESunt situate predominant pe 5 ° latitudine de o parte şi de alta a Ecuatorului în bazinul Amazonului, în bazinul fluviului Congo, în Nigeria şi în Golful Guineii, în Arhipelagul Indonezian, Insulele Filipine şi nord-estul Australiei.Climatul este ecuatorial cu temperaturi medii anulale ridicate, de 25 – 27 ° C şi precipitaţii abundente şi constante, de peste 2000 mm pe an.

Acest climat favorizează dezvoltarea unei vegetaţii luxuriante, cu o mare varietate de specii de plante.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 14
Materia: Geografie

Padurea ecuatoriala

Ele sunt sărace în lut, au un orizont albit sub stratul de humus, şi un orizont B care acumulează materia organică descompusă incomplet. Cum aceşti compuşi organici se strecoară în râuri au produs aşa numitele râuri cu apă neagră (cum ar fi Río Negro). Solurile aluvionale dealungul râurilor sunt de obicei bogate în minerale în comparaţie cu solurile roşii. Cel mai bun exemplu este bazinul hidrografic al Amazonului care are o întindere de peste 3,500 km.

Alte referate despre: padurea ecuatoriala, mediul padurilor ecuatoriale, padurile ecuatoriale

Defrisarea padurii ecuatoriale

Insa padurea tropicala a avut de suferit mai ales secolul trecut, la inceputul sec. 20 era 1,5 miliarde de hectare fata de cele 700 de milioane ramase.Rata de deforestare in Africa este foarte ingrijratoare: 4 milioane de hectare pe an, iar 45% din padurea originala a disparut.

Alte referate despre: defrisarea padurilor ecuatoriale, defrisarea padurii ecuatoriale, defrisarea padurii ecuatoriala

Paduri tropicale - notiuni generale

Paduri tropicale - Considerate adeseori speranta,”Eldorado-ul” silviculturii viitorului,iar alteori simple visuri utopice,padurile tropicale retin din ce in ce mai mult atentia biologilor entuziasmati de complexitatea si bogatia lor floristica si structurala,ecologilor preocupati de apararea si conservarea mediului ambiant al planetei,economistilor ingrijorati de viitorul omenirii,dar ma9I ales a silvicultorilor interesati in gospodarirea aurului verde al planetei.

Alte referate despre: paduri tropicale, padurile tropicale, padurea tropicala

Pasune sau savana

Animale si plante:Turme de antilope in africa,cangurul in australia si bizonii in sua stapanesc pasunile.marmotele,iepurii si veveritele scormonesc dupa radacini si pentru a-si face adapost.aceste ierbivore sunt vanate de lei,lupi si hiene si de pasari ca soimii si vulturii.nevertebratele (animale fara coloana vertrebala),ca insectele,sunt cel mai mare grup de animale din pasuni.ele sunt hrana pasarilor mici si a rozatoarelor.

Alte referate despre: savana, savanele, savane

Padurea amazoniana

In padurea tropicala umeda, dar mai ales in cea ecuatoriala, omul se scufunda ca scafandrul in apa si cati nu s-au inecatin astfel de mari vegetale! Elementul verde il cuprinde pe om din toate partile, ii acopera vederea si orizontul. Aici totul pare o adevarata inclestare, o lupta surda pentru existenta care se da intre cele mai diferite plante.Zeita care provoaca aceasta disputa e lumina.Spre ea se avinta palmierii,ficusii,lianele. Copacii mai puternici razbat paienjenisul vegetal, slobozindu-si coroanele la 35-40 m inaltime, alteori chiar pana la 60 m si chiar mai sus, alcatuind o bolta de verdeata atat de deasa incat razele soarelui isi fac loc de rare ori si cu greutate.

Alte referate despre: padurea amazoniana, padurea amazoniana referat, referat padurea amazoniana

Paduri temperate

Aproape o treime din suprafaţa uscatului este acoperita de păduri. Pădurile cresc in mod natural oriunde este suficienta apa pentru a permite dezvoltarea copacilor, si adăpostesc multe plante si animale. Pădurile temperate sunt răspândite intre tropice si regiunile polare.

Alte referate despre: paduri temperate, padurile temperate, mediul padurilor temperate

Zonele biogeografice

Climatul subtropical umed este componenta a zonei bopedocliamtice mediteraneene,zona specifica estului American si Asiatic, cu paduri de amestec vesnic verzi. Animalele representative din zona mediteraneana sunt reptilele, broastele testoase de uscat, scorpionii, maimutele, sacalii, hienele, soparlele. Solurile rosii mediteraneene, bogate in argile dezvoltate pe calcare si solurile brune forestiere sunt cele mai raspandite tipuri de sol in aceasta zona.

Alte referate despre: zonele biogeografice, zone biogeografice, zona biogeografica

Zona turistica Mehedinti - Cerna

Municipiul Drobeta Turnu Severin reprezintă “polul” administrativ al acestei regiuni, precum şi al judeţului Mehedinţi. Obiectivele adiacente acestei regiuni în plin curs de dezvoltare pun oarecum “în umbră” Munţii Cernei, Munţii Mehedinţi şi Podişul Mehedinţi, în imediata apropiere situându-se Cazanele Dunării, Cheile Nerei, Mănăstirea Tismana etc.

Alte referate despre: cazare si conditii in zona turistica mehedinti- cerna, zona turistica mehedinti, zone turistice mehedinti

Zona Muntilor Bucegi

Varietatea peisajelor si conditiile favorabile pentru drumetii in timpul verii si sporturi de iarna in sezonul rece, confera Carpatiilor o mare atractie turistica. Am ales prezentare unui produs turistic destinat tustiilor national alegand un sejur de durata mediu,si in perioada de iarna.Toate studiile efectuate in zona masivului Bucegi, au reflectat bogatia de specii si familii reprezentate, sustinand necesitatea protejarii si ocrotirii acestui complex de forme, asociatii si peisaje. In 1935, o parte din masiv este inclus in lista ariilor protejate din Romania, cu statut de Parc National.

Alte referate despre: dezvoltare zona munti bucegi, referat geografie zona muntilor bucegi, zonele turistice din munti bucegi

Dezvoltarea rurala in zona Valiug

Într-o regiune pitorească admirabilă, la o depărtare de aproximativ 30 km spre SE de Reşiţa, se află liniştita staţiune Văliug. Întrucât în judeţul Caraş – Severin predomină relieful montan, zona Văliugului oferă oaspeţilor săi un cadru natural de o frumuseţe unică, obiective de un deosebit interes turistic şi ştiinţific. Văliugul este o staţiune climaterică, care înca din anul 1879 a inceput să fie vizitată de oaspeţi veniţi din toate colţurile ţării.

Alte referate despre: dezvoltarea rurala in zona valiug, dezvoltare rurala in zona valiug, dezvoltarea rurala in zona borsa

Potentialul biopedoclimatic al regiunilor muntoase in Romania

Vegetatia naturala are un fond primordial forestier caracteristic Europei Centrale , care prezinta diferentieri generate de altitudine, de etajele de clima, si cuprinde peste 4000 de specii. Astfel, stejarul pre-domina in zonele de campie, fagul urca in Subcarpati si pe muntii mai scunzi, iar coniferele (molidul,bradul, pinul etc.) ajung pana la limita superioara a padurilor.

Alte referate despre: potentialul turistic in regiunea maramures, regiuni muntoase, referat evidentiati potentialul turistic al regiunii dobrogei download

Agricultura din zonele tropicale

Agricultura bazata pe irigatii hraneste mai bine de o jumatate din populatia Terrei, are o larga extindere si ofera ca produs principal orezul. Sistemul de cultura se bazeaza pe cul-tura orezului in Asia musonica; acesta a produs modificari importante peisajelor rurale.
Irigatiile au permis extinderea culturilor si a duratei de vegetatie (in sezonul uscat). Agricultura irigata are o mare extindere in Asia tropicala si musonica din Asia.

Alte referate despre: agricultura in zona tropicala, agricultura in zonele tropicale inalte, agricultura in zona tropical-umeda

Zona etnografica Olt

Aspecte ale istoriei zonei
Relieful variat,existenta unor cursuri de apa si a unor vai, lunca fertila a Oltului, pasiunile, bogata si varietatea vanatului, abundenta pestelui in ape in conditiile in care au favorizat aparitia de timpuriu in zona a unei vieti infloritoare de cultivatori si crescatori de animale.

Uneltele de cremene cioplite in tehnica musteriana si auricnaciana, descoperite la Clocociov (Slatina), Curtisoara, Vulturesti, Priseaca, atesta ca aceste meleaguri au fost locuite inga din paleoliticul mijlociu si superior (100000-10000 i. e.n). Cercetarile arheologice demonstreaza ca luncile apelor au fost cele mai populate din intreg teritoriul zonei, asezarile de pe valea Oltului fiind componente ale unei arii axate de-a lungul raului, incepand din zona de contact a campiei cu podisul Getic si continuandu-se pana in valea Dunari.

De-a lungul perioadei neolitice (6000-2500 i. e.n), comunitatiile omenesti din zona Olt au cunoscut o dezvoltare continua ...

Alte referate despre: zone etnografice, zona etnografica maramures, statiuni zona valea oltului

Zona muntilor Orastiei si poporului Dac

Zona Muntiilor Orastiei a reprezentat, in perioada dintre secolul I i.Hr. si sec I d.Hr., centrul politic, economic, militar si spiritual al Daciei, cunoscand cea mai avansata si infloritoare forma a civilizatiei dacice.Aceasta regiune a fost favorizata datorita prezentei aici a bogatelor zacaminte de fier, dar si a muntelui sacru al dacilor, Cogaionon (identificat, astazi, cu muntele Sarmizegetusei).

Alte referate despre: cetatiile dace din muntii orastiei, poporul dac, formarea poporului dac

Securitatea regionala - zona Marii Negre si Balcani

489 milioane de persoane (numarul populatiei SUA in anul 2000 a fost de 275.562.673 locuitori13, iar in anul 2007 de 301.139.947 locuitori14), 139 milioane autoturisme, 2,2 milioane automotoare, 289.000 aeronave, 7,5 milioane cargouri maritime, 211.000 ambarcatiuni maritime si peste 9 miliarde USD in marfuri15. Acest flux de oameni, vehicule si bunuri nu poate fi intrerupt fara a afecta economia nationala si, avand in vedere existenta relatiilor comerciale dintre state, pe cea mondiala.

Alte referate despre: securitatea regionala zona marii negre si balcani, securitate in zona marii negre, securitate regionala marea neagra balcani

Zona Rasnovului - istorie si cultura

Pensiunea Poiana Râşnoavelor – este situată la marginea oraşului Râşnov. Avantajele acestei locaţii: oraşul are din punct de vedere turistic o poziţie excelentă: se află la 10 km de Bran, la 15 km de oraşul Braşov şi la numai 9 km de Poiana Braşov. Vila este o construcţie cu etaj din cărămidă cu curte pavată în care de obicei locuiesc şi proprietarii pensiunii. Pensiunea are încălzire centrală şi apă curentă şi este structurată astfel: la parter un living spaţios cu canapele şi televizor, 2 camere, bucătărie complet utilată; la etaj 8 camere şi living.

Alte referate despre: zona rasnovului istorie si cultura, rasnov-istorie si cultura, istoria romei cultura romana
Referate afisate : 17
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles