Zonele naturale ale australiei

Australia

- Populatia : 17.746.600 locuitori

- Capitala : Cambera

- Cel mai mare oras : Sydney

-Limba oficiala : Engleza

- Moneda : dolarul australian

Caracteristici geografice

Australia este a cincea tara din lume ca marime si cel mai mic
continent . Este , de asemenea , cea mai joasa si mai plata intindere
de uscat si continentul cel mai secetos . Contine mai mult desert
decat orice alt continent .:doua treimi :intinderea sunt de aride sau
semiaride.Are o linie de coasta de linire de coasta foarte scurta
pentru o suprafata atat de mare:in afara Golfului Carpentaria si a
marelui Golf Australian , sunt foarte putine golfuri de-a lungul
totalului de 19.000 km de linie de coasta .

Continentului ii lipsesc in mod evident formele de relief : nu exista
rauri mari , iar muntii sunt josi . Cel mai inalt varf australian ,
Varful Koscinsko ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 9130
Materia: Geografie

Australia

Australia este a cincea tara din lume ca marime si cel mai mic continent . Este , de asemenea , cea mai joasa si mai plata intindere de uscat si continentul cel mai secetos . Contine mai mult desert decat orice alt continent .:doua treimi :intinderea sunt de aride sau semiaride.

Alte referate despre: australia, referat australia, australia referat

Australia - prezentare power point

Continentului ii lipsesc in mod evident formele de relief : nu exista rauri mari , iar muntii sunt josi . Cel mai inalt varf australian , Varful Koscinsko din Alpii Australieni de la granita dintre South Wales si Victoria are o inaltime de numai 2.228 m , mai putin de jumatate din inaltimea Mont Blanc-ului.Continentul poate fi impartit in trei regiuni principale : Scutul Australiei de Vest , Platoul Estic si Marele Bazin Artezian .

Alte referate despre: economia australiei, australia si oceania, australia capitala

Oceania si Australia

Importa: aparatura industriala si de transport, computere si aparatura
de birou, petrol si produse petroliere.

Alte referate despre: oceania si australia, pozitia fata de oceane a australiei, oceanele si australia

Australia - prezentare

Referat despre Australia
Datorita pozitiei (in continuarea Asiei ), si a intinderii mari ( 86 % din intinderea uscatului Oceaniei ) se poate spune ca este un continent de sine statator, denumit Australia – de la cuvantul latin australis care inseamna sudic, fiind situat in intregime in emisfera sudica. Australia este singurul continent care constituie o unitate statala. PUNCTELE EXTREME - in Nord – Capul York, in Sud – Capul sud-estic al insulei Tasmania, in Vest – Capul Cuvier si in Est – Capul Bryon.

Alte referate despre: zonele naturale ale australiei, capitala australiei, referat despre australia

Australia

Clima: variaza mult: tropical umeda (N-E), tropical uscata (partea
centrala si V), temperata (S-E)

Alte referate despre: australia referat geografie, relieful australiei, marea bariera de corali din australia

Australia

Tara si in acelasi timp continent,Australia este un teritoriu stravechi.De asemenea,este considerata cel mai mic,mai neted si,dupa Antarctica,cel mai uscat continent.Este cea de-a sasea tara ca marime in lume,desi doar 18,9 milioane de locuitori traiesc aici,mai ales de-a lungul coastei,deoarece centrul tarii este desertic sau semidesertic-"outback".Australia este alcatuita din sase state si doua teritorii.Are puternice relatii comerciale cu Europa,SUA si Asia si contribuie semnificativ la politica internationala.POpulatia este formata dintr-o gama variata de grupuri entice,ceea ce face din Australia o societate cu adevarat multiculturala.

Alte referate despre: referat geografie australia, plante si animale originale din australia, clima si apele din australia

Arii naturale protejate de stat

Ariile protejate din cadrul reţelei naţionale au fost atribuite celor 6 categorii prevăzute de Uniunea Internaţională de Conservare a Naturii (UICN):
- rezervaţie ştiinţifică;
- monument al naturii;
- rezervaţie naturală;
- rezervaţie peisagistică;
- rezervaţie de resurse;
- arie cu management multifuncţional.

Alte referate despre: ariile naturale protejate de stat, arii naturale protejate de stat, arii naturale protejate de stat proiect romania

Rezervatii naturale

Aceasta ciucusoara este un endemism al regiunii pontice apusene si una din plantele care predomina numaric pe anumite portiuni ale dunelor de la Agigea realizand in luna mai aspecte foarte caracteristice, de o rara frumusete. Este o planta inalta de 10-25 cm, la baza cu lastari sterili ai caror frunze acoperite de peri au culoare alba. Florile numaroase, grupate in inflorescente caracteristice, sunt de culoare galbena.

Alte referate despre: rezervatii naturale, rezervatii naturale din romania, rezervatii naturale referat

rezervatii naturale

De-a lungul cheilor se cunosc cca 60 de pesteri, arcade si firide, dintre care opt depasesc lungimea de 20 m, cea mai mare atingand 120 m. Aceste interesante fenomene carstice s-au format in calcare de varsta Jurasica (Tithonic), ce se marginesc spre est cu tufuri porfirice de varsta Triasica, iar spre vest cu sisturi marnoase, marne calcaroase, gresii conglomerate, reprezentand depozite ale Cretacicului Inf.

Alte referate despre: parcuri si rezervatii naturale, parcuri si rezervatii naturale din romania, rezervatii naturale din lume

Hazardele naturale si antropice din Roamnia

Viscolul
Este un vânt puternic şi rece asociat cu căderi de zăpadă în general, care troieneşte zăpada. Afectează transporturile, comunicaţiile.

Alte referate despre: hazarde naturale si antropice, hazardele naturale si antropice, hazarde naturale si antropice referat

Hazarde naturale si antropice

Hazardele naturale sunt manifestari extreme ale unor fenomene naturale(cutremure, furtuni, inundatii, secete, etc.), care afecteaza viata oamenilor, societatea si mediul inconjurator. Cunoasterea lor permite gandirea si aplicarea unor masuri adecvate menite sa limiteze , pe de o parte, efectele (pierderi de vieti omenesti, pagube materiale si distrugeri ale mediului) si, pe de alta, sa permita reconstructia cat mai rapida a elementelor afectate.

Alte referate despre: referat hazarde naturale si antropice, hazarde naturale si antropice co poze, hazarde naturale si antropice din romania

Melbourne

Tarmul de S unde se afla orasul Melbourne corespunde in majoritate
Marelui Golf Australian, este in general abrupt, cu faleze calcaroase,
in parte nisipos si inapt pentru navigatie. In sectorul estic al
acestui tarm se gasesc golfuri cu aspectul unor palnii, unele din ele
rezultate in urma miscarilor tectonice. Dintre acestea cele mai
importante sunt Spencer si

Alte referate despre: melbourne, orasul melbourne, coordonatele geografice ale orasului melbourne

Australia

The first inhabitants of Australia were the Aboriginal people, who migrated to the continent some 50,000 to 60,000 years ago. The continent remained relatively unknown to most of the outside world until the 17th century. The first permanent European settlement was established in 1788 at Port Jackson, in southeastern Australia, as a British penal colony; it grew into the city of Sydney. Australia developed as a group of British colonies during the 19th century, and in 1901 the colonies federated to form a unified independent nation, the Commonwealth of Australia.

Alte referate despre: referat australia geografie, marele recif de corali din australia, despre australia

Gaze naturale

Extracţia şi prelucrarea petrolului. Zăcămintele de petrol se exploatează prin foraje, cu ajutorul sondelor. Extracţia petrolului poate avea loc în două situaţii şi anume petrolul poate fi adus la suprafaţă de presiunea gazelor din zăcământ (care, uneori, provoacă erupţii greu de controlat) sau poate fi necesară pomparea, dacă zăcământul nu se găseşte sub presiune ca urmare a epuizării gazelor. După extracţie, petrolul se supune prelucrării. Putem distinge, în linii mari, trei etape principale ale prelucrării ţiţeiului:

Alte referate despre: gaze naturale, gazele naturale, gaze naturale referat

Economia naturala

Economia naturala
Reieşind din considerentul că experienţa altor ţări în problema dată ne-ar ajuta să depăşim situaţia în care ne aflăm în prezent şi ţinând cont de direcţiile proprietare ale politicii externe la etapa actuală, am analizat în capitolul trei raporturile şi relaţiile dintre autorităţile administraţiei publice în ţările Europei Centrale şi de Est. S-a făcut o incursiune în istoricul evoluţiei relaţiilor dintre organul administraţiei publice în plan istoric în Moldova, urmând ca în capitolul trei să urmărim raporturile dintre autorităţile publice în Moldova după declararea suveranităţii.
Ultimul capitol, patru este axat pe observaţii practice recente şi anume conlucrarea serviciilor publice desconcentrate în teritoriul judeţului Chişinău şi autorităţile publice locale în chestiunile de interes comun.

Alte referate despre: economia naturala, economia naturala si economia de schimb, economie naturala

Fibre naturale, artificiale si sintetice

Fibre naturale, artificiale si sintetice
Tesaturile textile se caracterizeaza prin elasticitate, mladire si porozitate fina. Ele retin particulele suspensiei atat prin efectul de cermare cat si prin absorbtie. Au rezistenta mecanica redusa si se colmateaza usor. Sunt folosite ca suprafete filtrante intinse pe rame sau pe un support original si exceptional, in forma de pungi. Felul tesaturii, porozotatea, grosimea tesaturii, natura materialului tratarea ulterioara dau panzelor filtrate o mare varietate si adaptabilitate la conditiile de filtrare.

Fibre naturale, artificiale si sintetice
Procedeu de tratare cu polimeri prevede fixarea fibrelor în tesatura, cu ajutorul unor punti microscopice de masa plastica, unele de altele, pentru a le împiedica sa se deplaseze si sa se încâlceasca. Astfel desi nu se modifica structura solzoasa a fibrelor, aceste sunt împiedicate sa se miste una în raport cu cealalta.

Alte referate despre: fibre naturale artificiale si sintetice, fibre naturale artificiale si sintetice referat, referat fibre naturale artificiale si sintetice

Amino-acizi naturali

Amino-acizi naturali
Amino-acizii sunt combinatii organice care contin in molecula una sau mai multe grupe amino si una sau mai multe grupe carboxil. Dupa structura, amino-acizii se impart in doua mari categorii:
Alifatici: unde grupele functionale sunt legate de o catena alifatica, chiar daca in molecula exista un nucleu aromatic.
Aromatici: unde grupele functionale sunt legate de un ciclu aromatic.

Alte referate despre: amino-acizii naturali si rolul lor in organizm, despre amino acizi naturali, amino-acizi naturali referat

Sateliti artificiali si naturali

Parerile mai vechi despre originea Lumii se bazeaza pe ipoteza ca Luna “ s-a rupt “ din masa nesolidificata a Pamantului. Dupa aceasta ipoteza, botezata de savanti “ rotationara “, separarea Lunii de planeta noastra s-a datorat marii viteze initiale de rotatie a Pamantului in jurul propriei axe. Aceasta viteza, care era is mai mult sporita de procesul de contractie a materiei planetare, a facut ca, prin actiunea fortei centrifuge Pamantul sa ia tot mai mult o forma alungita, iar apoi o parte din masa lui sa se desprinda din trupul planetei. Evadarea nu a avut insa un succes deplin. Forta de atractie a Pamantului a retinut-o pe “ fugara “ transformand-o in satelit terestru.

Alte referate despre: sateliti artificiali si naturali, satelitii artificiali si naturali, satelitii artificiali si naturali ai pamintului
Referate afisate : 19
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles