Zoologia nevertebratelor-curs florin prunar

Zoologia nevertebratelor-curs

Pentru exemplificarea nivelului la care ajunseseră cuno(tin(ele asupra lumii vii la sf(r(itul secolului XX, redăm în tabelul 1 situaţia comparativă a speciilor inventariate la începutul anilor ‘90, din toate grupele taxonomice. Se poate observa astfel ponderea pe care nevertebratele o reprezintă în regnul animal şi nu numai. Cu toate acestea, situa(ia prezentată în tabel este departe de a fi cea reală.

Astfel, nu numai că se descriu în continuare specii noi pentru (tiin(ă într-un asemenea ritm înc(t cifrele pe care le avem în prezent (2000) la dispozi(ie sunt de mult depă(ite. Studii de inventariere a unor ecosisteme tropicale a dus la concluzia surprinzătoare că în pădurile ecuatoriale trăie(te un numă enorm de specii necunoscute din punct de vedere (tiin(ific.

Faptul că deocamdată cunoa(tem extrem de pu(in despre fundurile oceanice, nu numai din zonele abisale ci chiar de pe platformele continentale (despre aspectul scoar(ei terestre acoperite de ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 482kb
Downloads: 3224
Materia: Biologie

Zoologia nevertebratelor

Cochilia este absenta, tegumentul producand in schimb o cuticula groasa in care se gasesc structuri calcaroase aciculare sau in forma de solzi, asemanatoare cu cele care apar la poliplacofore. Pentru acest motiv, unii specialisti grupeaza aplacoforele si poliplacoforele intr-o subincrengatura aparte - Aculifera (sau Amphineura), fata de restul claselor de moluste, care formeaza subincrengatura Conchifera. Piciorul este de asemenea extrem de redus, cu aspect de lama longitudinala dispus in interiorul santului paleal, deplasarea fiind realizata prin miscari asemanatoare cu cele ale viermilor.

Alte referate despre: zoologia nevertebratelor, curs zoologie nevertebrate, referat zoologia nevertebratelor

Ghepardul si evolutia animalelor vertebrate

Caractere generale ale mamiferelor
Mamiferele sunt vertebrate superioare homeoterme cu corpul acoperit cu păr, care nasc pui vii pe care îi hrănesc cu lapte, produs de glandele mamare. Au o largă răspândire geografică, în toate mediile de viaţă: majoritatea sunt terestre, unele subterane, dar şi acvatice, semi-acvatice şi chiar zburătoare. Ca urmare a adaptării lor la diferite medii de viaţă, aspectul forma şi dimensiunile corpului variază foarte mult. Corpul lor, alcătuit din cap, trunchi şi coadă (care poate lipsi), se sprijină pe două perechi de membre adaptate în general pentru mers.

La mamiferele acvatice corpul devine hidrodinamic, iar membrele devin înotătoare. La lilieci, mamifere zburătoare, membrele anterioare sunt adaptate pentru zbor. Tegumentul mamiferelor are două categorii de producţii: cornoase şi glandulare. Scheletul este alcătuit din oase masive, pline cu măduvă. Musculatura este bine diferenţiată. Cavitatea ...

Alte referate despre: evolutia animalelor vertebrate, evolutia componentelorencefalului la animalele vertebrate, evolutia sistemului respirator la animale vertebrate

Importanta cresterii animalelor

Importanta cresterii animalelor: - Cresterea ovinelor este o activitate traditionalã. Diversitatea productiilor pe care le realizeazã, consumul redus de energie si natura furajelor pe care le consumã, conferã cresterii si exploatãrii ovinelor caracterul unei activitãti durabile si de perspectivã;

Alte referate despre: importanta cresterii animalelor, importanta cresterii animalelor domestice, importanta cresterii animalelor in economia mondiala

Zoologia nevertebratelor

Bolile produse la om si animalele de ferma uneori sunt grave , iar prevenirea si combaterea lor este conditionata de cunosterea aprofundara a biologiei agentilor vectori si a ciclurilor evolutive ale parazitilor .Se cunosc circa 128000 specii , 35000 reprezentand fosile .Cea mai mare , Architeuthis sp. , impreuna cu bratele , 18 m . Fosilele dateaza din Cambrian , dar se presupune ca diversificarea molustelor s-a petrecut in Precambrian . Molustele manifesta o radiatie adaptiva remarcabila , fiind raspandite in toate mediile ( marin , terestru , apa dulce ) . Cateva sunt comensale sau parasite . In organizare si ontogenie , molustele trateaza afinitati cu platelmintii si anelidele , incadrandu-se in spiralii .

Alte referate despre: zoologie nevertebrate, zoologia nevertebratelor-curs florin prunar usabt, zoologia nevertebratelor power point

Iguanele

Intre iguanele americane, unele au dimensiuni considerabile – 1,50 m şi chiar 1,80 m (iguana gigantǎ din America Centralǎ), dar în general, la majoritatea speciilor, lungimea este mult mai modestǎ. Creasta spinoasǎ care le împodobeşte capul, spatele şi uneori coada la conferǎ aspectul de „moştii preistorici” amintind uneori de micii dinozauri cu coarne din Era Secundarǎ. Amintirea dinozaurilor este întărita de faptul cǎ unele iguane americane ca Basileus plumifrons se pot deplasa într-un mod de-a dreptul spectaculos şi impresionant, ridicându-se şi alergând rapid pe picioarele posterioare.

Alte referate despre: iguana verde, iguana, iguanele

Celula vegetala

Proteinele ocupa locul central datoritadublei lor calitati, aceea de caramizi constitutive a organitelor celulare si decatalizatori enzimatici a tuturor reactiilor biochimice din organismul viu. Seapreciaza ca o anumita celula contine atatea protein-enzime cate reactii chimicesunt necesare proceselor vitale specifice celulei respective (DICULESCU si DOINA ONICESCU, 1983).

Alte referate despre: celula vegetala, celula vegetala referat, referat celula vegetala

Ursul

Ursul polar este stăpânul necontestat al pustiurilor îngheţate. El nu are duşmani naturali. Când e sătul, doarme sau se distrează. Este un rege căruia îi place… să se joace. Blana lui albă trebuie curăţată si cel mai bine se curăţă printr-o tăvăleală în zăpadă. Este mai bine să nu ai de-a face cu o namilă care se ridică pe labele din spate.

Alte referate despre: fram ursul polar, fram ursul polar rezumat, fram ursul polar-rezumat

Creierul- activitati ale creierului, mod de functionare

Biologia este una dintre stiintele importante, alaturi de chimie, fizica, etc. Impartita in mai multe ramuri(botanica, zoologie, anatomie), biologia ne ajuta sa cunoastem plantele, animalele din jurul nostru, felul in care cresc, traiesc, se dezvolta etc. si ceea ce e mai important, ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine.

Alte referate despre: modul de functionare a creierului, activitati ale creierului, activitati ale creierului uman

Creierul animalelor

Primele vertebrate s-au dezvoltat acum aproximativ 500 milioane de ani la sfârşitul cambrianului . Acestea au fost aşa numiţii peşti fără fălci .Trăsătura lor definitorie a fost chiar coloana vertebrală – un şir de oase legate între ele care puteau să protejeze cordonul nervos . La vertebrate măduva spinării şi creierul de deasupra sa au devenit un sistem nervos central , la care erau ataşaţi senzori peste tot în restul corpului , cunoscuţi ca sistem nervos periferic.
Creierul vertebratelor este împărţit în trei părţi : creierul posterior , creierul mijlociu, şi creierul anterior .La peşti fiecare dintre cele trei simţuri principale (mirosul, văzul , auzul) sunt asociate cu una din părţile creierului . De exemplu creierul lor anterior este strâns asociat cu mirosul , lobii potici ai creierului mijlociu sunt zonele cele mai importante.
Vertebratele şi-au dezvoltat anumite părţi ale creierului în funcţie de ...

Alte referate despre: creierul animalelor, creierul animalului, diferenta dintre creierul uman si creierul animalelor

Florin scrie un roman

Scapa cu ajutorul calului sau, Balan. Aceste intamplari au loc la sfarsit de ev mediu la hanul Anitei, unde poposteste printer calatori si Florea haiducul. Secventa caracterizandu-se printr-o tensiune accentuata, prin intamplari iesite din comun. Aici intalnim o atmosfera de legenda care este sugerata la nivel lexical de numeroase cuvinte populare, regionalisme, arhaisme : “zlot”, “cofa”, “gealat”, “a obidi”. Legendara este si prezenta calului nazdravan, care apare la un moment oportun, apoi schimbandu-se cursul intamplarii. Expresia din final “Sari apoi pe cal…se avanta…spre alte ispravi vitejesti” are in vedere imaginatia receptorului.

Alte referate despre: florin scrie un roman, florin scrie un roman rezumat, rezumat florin scrie un roman

Mircea Eliade

"Problema virilitatii"Disciplina scolara ii repugna elevului Eliade de la liceul bucurestean "Spiru Haret". Nimic nu mai merge: profesorii nu il apreciaza la justa lui valoare, in timp ce colegii il poreclesc "doctorul", datorita faptului ca, in ciuda interdictiei tatalui, preocupat de problemele de vedere ale lui Mircea, continua sa citeasca. In special Balzac, pentru care, ca si eroul din "Cele 400 de lovituri" ale lui Truffaut, dezvolta o adevarata fascinatie.

Alte referate despre: mircea eliade - maitreyi-caracterizarea personajelor principale, la tiganci de mircea eliade rezumat, rezumat maitreyi de mircea eliade

Evaluarea si reflectarea operatiunilor financiar-contabil a societatilor comerciale

SC GLOBAL ART SRL a fost infiintata la data de 10.05.2004 avand sediul social in Mehedinti, str. Gh.Doja, nr.8 bl.14, sc.1,et.1, ap.32. Numarul si data inregistrarii la Registrul Comertului este J40/6808/2004 . Inca de la inceput s-a declarat ca societate comerciala platitoare de TVA , avand CODUL UNIC de inregistrare RO13215630. La data infiintarii, societatea avea doi asociati MISAILA FLORIN SI ROSU SORIN, si capital social in valoare de 300 lei. Partile sociale ale capitalului social sunt in numar de 30, a cate 10 lei fiecare detinute in mod egal de catre cei doi asociati. Conducerea si administrarea societatii revine asociatilor, in calitate de administratori, pe termen nelimitat.

Alte referate despre: intranet si extranet financiar contabil al societatii comerciale, organizarea activitatii financiar contabile a societatilor comerciale, intranet si extranet financiar contabil al societatilor comerciale

Autori fundamentali. I. L. Caragiale - Poetica generala a operei

Sterge cuminte sirurile ce simti bine c-ar placea la foarte multa lume, ofensand pe acei cativa mai puternici decat aceasta, si inlocuieste-le cu cea mai salcie platitudine, si fereste-te chiar atunci sa nu cumva s-aluneci afara din tonul amabil al sfintei banalitati." (4, 425). Sunt cateva (auto)adresari care pot sugera numai unele dintre mutatiile de conceptie si de "manipulare" a literaturii pe care le-a produs I. L. Cargiale.

Alte referate despre: temele literare fundamentale ale lui caragiale, fisa de autor la ion luca caragiale o scrisoare pierduta, fisa de autor la ion luca caragiale

Cascada Victoria

Cascada Victoria se gaseste pe cursul fluviului african Zambezi,la granita dintreZimbabwe si Zambia,intre orasele Victoria Falls si Livingstone, fiind declarata in1989 de UNESCO monument al naturii. Este cea mai inalta cascadadin lume.Bastinasii Kolo numesc cascada Mosi-oa-Tunya = "Fumul tunator" - de la ceata provenita din pulverizarea apei care se inalta pana la 30 de m peste apa si este vizibila de la o distanta de 30 km. Cascada este situata pe cursul fluviului Zambezi,apele acestuia cazand in cataracte de la o inaltime de 110 m. Latimea maxima a cascadei este de 1.708 m, iar debitul de 170 - 10.000 mA/s. Aceasta variatie mare a debitului de apa se datoreaza anotimpului secetos (septembrie si octombrie) respectiv ploios (februarie si martie).

Alte referate despre: cascada victoria, cascada victoria referat, referat cascada victoria
Referate afisate : 15
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles