25 de proiecte vor merge mai departe in etapa a II-a a competitiei Solve for Tomorrow organizata de Samsung Romania

Publicat: 11.11.2022
25 de proiecte vor merge mai departe in etapa a II-a a competitiei Solve for Tomorrow organizata de Samsung Romania

Samsung Romania anunta cele 25 de proiecte selectate care vor intra in etapa a doua a competitiei nationale Solve for Tomorrow pentru elevii de liceu.

Aflata la cea de-a doua editie in Romania, competitia a adunat un numar record de 325 inscrieri la nivel national in perioada 14 septembrie – 31 octombrie 2022. Dintre acestea, 206 proiecte au fost inscrise in echipa, in timp ce 119 au reprezentat inscrieri individuale. In ceea ce priveste categoriile de concurs, categoria cu cele mai multe proiecte inscrise de elevii romani a fost Mediul Inconjurator, cu 112 proiecte, urmata apoi de categoria Educatie cu 99 proiecte, iar apoi de categoriile Dezvoltare Sustenabila si Diversitate si Incluziune Sociala, fiecare cu cate 57 de proiecte inscrise.

Selectia a fost realizata tinand cont de o serie de criterii atent definite:
• justificarea nevoii pe care participantul doreste sa o adreseze,
• justificarea solutiei propuse in raport cu nevoia identificata,
• abordarea inovatoare si realista, precum si
• modul in care este valorificata utilizarea tehnologiei in cadrul solutiei propuse.

Juriul competitiei Solve for Tomorrow este format din Marinica Stoian (Inspector General in cadrul Ministerului Educatiei), Simona Panait (Marketing Director Romania si Bulgaria, in cadrul Samsung Electronics Romania), Alice Cornea (Deputy CEO, Junior Achievement Romania) si Oana Bulexa (Managing Director, MSL The Practice). Lista celor 25 de proiecte selectate poate fi vizionata aici: https://images.samsung.com/is/content/samsung/assets/ro/campaign/solvefortomorrow/Proiectele-selectate.pdf

„Avem incredere in ideile tinerilor si in abilitatea lor de a transforma lumea, de a construi un viitor sustenabil. Proiectele inscrise in editia de anul acesta a competitiei Solve for Tomorrow ne-au reconfirmat ca suntem pe maini bune, ca tinerii sunt responsabili si au solutii inovatoare pentru problemele pe care le identifica in jurul lor. Ei ne-au aratat ca pot veni cu solutii creative, eficiente si fezabile, care valorifica tehnologia si, cel mai important, tin cont de nevoile oamenilor din comunitatea lor. Ne bucuram sa vedem ca interesul pe care il au pentru Solve For Tomorrow creste de la an la an si suntem recunoscatori pentru entuziasmul si energia pe care o investesc in crearea unei societati mai bune. Ca si companie globala de tehnologie, credem ca este important sa le asiguram tinerilor accesul la asemenea experiente si sa contribuim astfel la consolidarea unui viitor plin de optimism.”, Simona Panait, Marketing Director Romania si Bulgaria, in cadrul Samsung Electronics Romania.

In etapa a II-a a competitiei, participantii vor beneficia de sesiuni de mentorat coordonate de Samsung Romania in parteneriat cu Junior Achievement Romania si vor invata despre Sustainable Design Thinking, o metoda ce aduce impreuna ideile creative, gandirea inovatoare si solutiile indraznete pentru a produce o schimbare in societate.

“Prima etapa a Solve for Tomorrow 2022 a fost o noua oportunitate de a fi mai aproape de tineri, de a le cunoaste aspiratiile si modul inovator in care isi propun sa utilizeze tehnologia pentru solutionarea unor nevoi din comunitate. Misiunea mea ca membru in juriu a fost si in acest an o provocare, iar cei selectati pentru etapa a doua au oportunitatea de a-si duce mai departe proiectele prin sesiuni de Design Thinking si antreprenoriat.” – Alice Cornea, Deputy CEO Junior Achievement Romania.

“Lumea in care traim astazi a luat nastere pornind de la o idee. In mod asemanator, viitorul este construit zilnic cu ajutorul ideilor creative. Tinerii care s-au inscris in cea de-a doua etapa a Solve For Tomorrow au aratat ca nu exista limite atunci cand vine vorba de identificarea unor solutii creative pentru problemele reale cu care societatea se confrunta. Tinand cont de ideile descoperite in Competitie, am incredere in tineri si in capacitatea lor de a pune bazele unui viitor sustenabil, un viitor care tine cont de oameni, dar si de natura. Cele 25 de proiecte selectate pentru cea de-a doua etapa sunt originale, inovatoare, ancorate in realitatea de astazi. Suntem nerabdatori sa vedem cum vor arata acestea in februarie, dupa parcurgerea atelierelor si sesiunilor de mentorat organizate in lunile urmatoare.” – Oana Bulexan, Managing Partner MSL The Practice.

Calendarul competitiei Solve for Tomorrow 2022, etapa a II-a:
• Anuntarea participantilor selectati pentru etapa a II-a pe site-ul competitiei – 7 noiembrie 2022
• Desfasurarea atelierelor de Design Thinking - online – 14 nov – 15 dec 2022
• Participantii lucreaza la dezvoltarea ideilor inscrise in Competitie - online – 15 nov – 20 dec 2022
• Desfasurarea atelierelor de antreprenoriat - online – 16-22 ianuarie 2023
• Desfasurarea sesiunilor de mentorat - online
• Sesiunea I: 05 – 09 decembrie 2022
• Sesiunea II: 30 ianuarie – 7 februarie 2023
• Eveniment Demo Day – online – 16 februarie 2023
• Finala Competitiei – eveniment live: 21 februarie 2023

Lansata in 2010, Solve for Tomorrow este o competitie unica prin care se incurajeaza gandirea inovatoare, munca in echipa si dezvoltarea unor idei de inovare sociala care rezolva cele mai urgente probleme ale comunitatii. Competitia nationala se adreseaza elevilor cu varsta intre 16 si 18 ani si isi propune sa aduca tehnologia, educatia, solutiile eficiente si sustenabile pentru a raspunde diverselor probleme identificate in societate.

Pana in prezent, Solve for Tomorrow s-a desfasurat in aproximativ 23 de tari din intreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenti participanti. In acest timp, competitiei i s-au alaturat mii de studenti, profesori si parti interesate din intreaga lume, cultivand mereu un spirit de inventie si creativitate in scolile si comunitatile in care opereaza.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.