6000 de copiii formati in cadrul Orei de Educatie Rutiera

Publicat: 23.11.2022
6000 de copiii formati in cadrul Orei de Educatie Rutiera

5 desene premiate in cadrul Galei VIA Creative pentru mesajele cu impact pentru siguranta rutiera

Luni, 21 noiembrie 2022, la Hotel Novotel din Bucuresti, a avut loc Gala premiilor Ora de Educatie Rutiera – VIA Creative, un eveniment organizat de TotalEnergies si Asociatia E.D.I.T, cu sprijinul institutional al Ministerului Educatiei si Politiei Romane. Gala marcheaza finalizarea campaniei de constientizare a sigurantei rutiere desfasurata in Romania, in perioada septembrie – noiembrie 2022.

Programul VIA Creative, creat de TotalEnergies Foundation in parteneriat cu GRSP – Global Road Safety Partnership, a fost deja implementat cu succes in 22 de tari la nivel global, iar in Romania si pentru prima data in Europa, TotalEnergies, in parteneriat cu Asociatia E.D.I.T, a activat campania in peste 30 de scoli din Bucuresti, Cristian, Brasov si Ozun, Covasna, cu participarea a 6.000 de copii, cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani.

Asadar, decernarea premiilor pentru concursul de afise „Mergi la scoala in siguranta”, parte din campania Ora de Educatie Rutiera – VIA Creative, incheie cea de-a doua etapa a programului, care a constat in realizarea de desene cu mesaje inspirate din notiunile de siguranta rutiera invatate de catre elevii participanti.

Au fost inscrise 30 de scoli, iar juriul a desemnat urmatoarele 5 lucrari castigatoare:

• Locul intai - Scoala Gimnaziala Cristian, Brasov, clasa a IV-a A, cu implicarea a 22 de elevi
• Locul doi - Scoala Gimnaziala „Emil Racovita”, clasa a IV-a C, cu implicarea a 28 de elevi
• Locul trei - Scoala Gimnaziala nr. 117, clasa a IV-a C, cu implicarea a 28 de elevi
• Locul patru - Scoala Gimnaziala nr. 280, clasa a III-a C, cu participarea a 32 elevi
• Locul cinci - Scoala Gimnaziala nr. 79, clasa a III-a C, cu participarea a 32 elevi

Toti castigatorii s-au bucurat de premii educationale, iar cele 5 lucrari vor fi afisate pe o serie de panouri publicitare, care vor fi amplasate pe DN1. In Bucuresti va fi realizata o pictura murala care va transforma desenele castigatoare intr-o opera de arta, ce le va purta viziunea mai departe prin impactul asupra locuitorilor orasului. Cea mai mare satisfactie insa vine din receptivitatea si entuziasmul exprimate de copii, alaturi de cadrele didactice, cat si din siguranta ca mesajele de siguranta rutiera au ajuns in familiile si cercul apropiat al copiilor care au facut parte din proiect.

„Pentru a ne asigura ca notiunile principale de educatie rutiera depasesc peretii scolilor, am gandit aceasta transpunere a desenelor castigatoare pe drumurile nationale. In acest mod, mesajul, asa cum a fost perceput de elevi, va rasuna dincolo de noi, cei care am fost implicati in campanie, si va impacta principalii participanti la trafic – soferii. ” a declarat Jean-Pierre ALLEN, Country Chairman si Managing Director TotalEnergies Global Services Bucharest.

Principalele criterii de jurizare au fost: relevanta mesajului in raport cu tema „sigurantei rutiere”, originalitatea ideii, componenta artistica, dar si opinia copiilor angajatilor TotalEnergies din Romania.

„Cu aceasta ocazie sarbatorim si rezultatele primei editii a proiectului Ora de Educatie Rutiera – VIA Creative. Suntem foarte multumiti ca am reusit, impreuna cu prietenii de la Asociatia E.D.I.T, sa punem Romania pe harta tarilor care fac pasi siguri in directia educatiei rutiere. Pentru noi, siguranta rutiera este in topul prioritatilor, fie ca ne raportam la angajatii nostri, la publicul larg sau la generatiile viitoare. Programul VIA Creative are un impact social pozitiv si un rol activ in procesul de educatie al viitorilor soferi si pietoni. ” a transmis Didier GRIMAULT, Managing Director, TotalEnergies Marketing Romania.

La eveniment au fost prezente peste 100 de persoane, elevi, parinti, cadre didactice, reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Politiei Romane, Ministerului Transporturilor si ai Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.