Academia Profesorului Digital formeaza 350 de cadre didactice in cadrul celei de-a doua editii, desfasurate la Buzau

Publicat: 21.01.2022
Academia Profesorului Digital formeaza 350 de cadre didactice in cadrul celei de-a doua editii, desfasurate la Buzau

Alianta pentru Educatie Remediala (A.E.R.) a organizat joi, 20 ianuarie, la Buzau, prima sesiune dedicata profesorilor, din cadrul celei de-a doua editii a „Academiei Profesorului Digital”, primul program de pregatire a profesorilor din Romania în utilizarea platformelor digitale. Editia prezenta, care are deja peste 350 de profesori înscrisi, a debutat cu o conferinta în format hibrid, cu participarea domnului Constantin Toma, primarul municipiului Buzau, a doamnei Oana Matache, viceprimar, si a conducerii Inspectoratului scolar Judetean Buzau si a Casei Corpului Didactic Buzau.

 Programul este disponibil gratuit tuturor profesorilor din învatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal, inclusiv directorilor si personalului nedidactic. Participarea la sesiunile programului se poate face prin completarea formularului: https://www.aer.school/academia-profesorului-digital.

„Academia Profesorului Digital” consta în patru sesiuni de formare, prima, în format hibrid, urmatoarele online, ce se deruleaza pe parcursul a patru saptamani. În acest interval, participantii descopera si învata sa utilizeze instrumente digitale moderne, construite în Romania: Kinderpedia, solutia digitala completa de comunicare si management pentru scoli si gradinite, Brio®, platforma de testare si evaluare standardizata, Livresq, platforma de creare de continut educational interactiv. Formatorii din cadrul programului sunt specialisti cu experienta vasta în educatie digitala si în pregatirea cadrelor didactice. Formarea se face atat prin webinare live, cat si prin instrumente de e-learning, interactive, pe care cursantii le pot accesa asincron.

Primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, a evidentiat, în cadrul conferintei, necesitatea ca transformarea digitala a educatiei sa fie un angajament permanent al tuturor factorilor implicati, profesori, inspectorate, administratie locala. Astfel, prin mijloace digitale inovatoare, dar mai ales prin efortul celor care le utilizeaza, va fi salvat timp valoros, care sa poata fi folosit apoi pentru proiecte si activitati destinate progresului elevilor si diminuarii abandonului scolar. „Ne implicam 100% sa schimbam Buzaul prin educatie.

As dori sa fac referire la o teorie ce provine de la The Stanford Institute, care spune ca dezvoltarea unei comunitati consta de fapt în crearea si îmbunatatirea permanenta a capacitatii de crestere în plan economic, educational, cultural si social. Iata ca jumatate, respectiv doi dintre cei patru stalpi de sustinere a unei case, sunt educatia si cultura. Nu exista viitor fara investitii sustenabile în educatie si cultura”, a afirmat primarul municipiului.

Coordonat de profesorul Marcel Bartic, acest program îsi propune sa ofere cadrelor didactice toate elementele definitorii ale unei scoli digitale, prin intermediul unor sesiuni de formare ce vizeaza: modul de organizare a predarii digitale si cum se folosesc instrumentele digitale, gestiunea clasei, a feedbackului pentru elevi si pentru parinti, cum se creeaza lectiile digitale, dar si elemente de evaluare si de testare standardizata. Înscrierea în program se poate face fie individual, de fiecare profesor în parte, fie institutional, pentru una sau mai multe institutii de învatamant din acelasi judet.

”La aproape doi ani de la închiderea scolilor, în martie 2020 si de intrarea fortata în online, nu mai avem voie sa lasam educatia digitala sa ne ia prin surprindere si nici sa îi subestimam impactul. În interactiunea cu nativii digitali cu care ne întalnim astazi – în banci sau online – tehnologia e un mijloc imperativ, iar mijloacele de învatare, de comunicare, de organizare sau de evaluare pe care ea le ofera trebuie sa devina noul standard în educatie. Altfel, vom rata o oportunitate uriasa, atat individual, cat si ca profesie, dar mai ales ca natiune. Sir Ken Robinson spunea cu ani în urma ca tehnologia nu îi va înlocui pe profesori, dar profesorii care folosesc tehnologia îi vor înlocui pe cei care nu o fac”, a comentat Marcel Bartic, coordonatorul programului.

Alianta pentru Educatie Remediala, organizatoarea „Academiei Profesorului Digital”, este o initiativa non-profit a patru entitati ce actioneaza în domeniul educatiei: Kinderpedia, solutia digitala completa de comunicare si management pentru scoli si gradinite, Brio®, platforma de testare si evaluare standardizata, Magic School, un grup de initiativa voluntara în sprijinul educatiei remediale si Livresq, platforma de creare de continut educational interactiv.

Proiectul „Academiei Profesorului Digital” se deruleaza în parteneriat administratia publica locala si cu inspectoratele scolare si casele corpului didactic si va recunoaste cunostintele si competentele dobandite în cadrul formarii profesionale. Profesorii se pot înscrie pe https://www.aer.school/academia-profesorului-digital.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.