Asociatia CONIL - Raport de activitate 2022

Publicat: 10.01.2023
Asociatia CONIL - Raport de activitate 2022

Fiecare inceput de an este cel mai potrivit moment pentru a face o retrospectiva a ceea ce s-a intamplat in anul anterior si pentru a face planuri pentru urmatorul. Asociatia CONIL – ONG infiintata in 2010, al carei scop este sa asigure educatie, integrare si incluziune sociala pentru copii si tineri cu diferite dizabilitati – publica raportul de activitate pentru 2022.

Anul 2022 a fost unul plin pentru reprezentantii si pentru beneficiarii Asociatiei CONIL. Dincolo de numele oficial, de incadrare juridica, CONIL a fost si anul trecut “furnizorul oficial de zambete” pentru copiii cu dizabilitati si pentru familiile acestora.

“Am adunat mai jos cele mai relevante proiecte din 2022 care au schimbat in bine comunitatea CONIL. Multumirile noastre se indreapta catre toti cei care ne-au sustinut. Indiferent ca a fost vorba de sponsori, parteneri media, voluntari, persoane publice, familii ale beneficiarilor nostri, cu totii merita cele mai sincere aprecieri. In numele beneficiarilor nostri, va multumim si speram sa fiti alaturi de noi si in 2023. In ceea ce ne priveste, ne propunem sa punem in continuare toata puterea noastra in folosul copiilor cu nevoi speciale, al beneficiarilor serviciilor noastre”, spune Adela Hanafi, Coordonatoarea Asociatiei si Scolii CONIL.

Scoala Gimnaziala CONIL are in prezent 20 sali de clasa dotate cu aparatura multimedia, 6 cabinete de terapie, 4 laboaratoare, ludoteca, sala de meloterapie, gradina Urbana - Scoala VERDE, cabinet medical, biblioteca, sala de sport, 2 camere senzoriale si loc de joaca adaptat copiilor cu nevoi speciale.

Din pacate, anul 2022 a venit si cu un conflict la granitele tarii. In acest context, Asociatia CONIL s-a implicat prin burse de scolarizare pentru copii ucraineni. E vorba de 20 burse de scolarizare pentru copii refugiati ucraineni, 10 burse de terapie personalizata pentru copii refugiati ucraineni diagnosticati cu autism - 200 ore gratuite de terapie, 250 de ore de consiliere psihologica si psihoterapie pentru copii refugiati si mamele lor, 3600 mese calde pentru copii refugiati ucraineni.

Programe gratuite de recuperare prin sport, arte, muzica, digitalizare - 100 de copii cu autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, ADHD, tetrapareza spastica au beneficiat de: 250 ore gratuite de meloterapie, 200 ore de recuperare prin sport, 200 ore de recuperare prin arte, 120 ore de recuperare prin programe digitale.

Magia Prieteniei, Loc de joaca adaptat - 350 mp spatiu exterior amenajat si adaptat nevoilor copiilor cu dizabilitati, 35 de voluntari implicati, 300 de copii cu nevoie speciale beneficiari.

CONIL Fest, Festivalul Integrarii - POVESTEA CONTINUA - 1500 copii prezenti in arena Circului Metropolitan Bucuresti, 800 de copii cu dizabilitati au avut sansa de a performa alaturi de copii tipici, 1000

copii vulnerabili si cu dizabilitati au participat gratuit la spectacolul Alege Culoarea al Circului Metropolitan Bucuresti.

TENIS de BINE pentru mai binele copiilor speciali - 35 de copii cu autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, ADHD, tetrapareza spastica au beneficiat de 50 de antrenamente gratuite de tenis.

MAMA, supereroina mea, Un CONFORT DAY pentru 100 de mame de copii cu nevoi speciale. 100 mame beneficiare au cinat, au pictat, au fost la teatru impreuna si au participat la programe de consiliere.

Gradina Urbana CONIL - Suntem o scoala VERDE! - 1200 mp - pe terasa Scolii CONIL, a fost amenajata o gradina roditoare, un spatiu terapeutic si de socializare pentru 300 de copii cu nevoi speciale. Membrii Asociatiei si-au propus astfel un proiect educational pentru reducerea risipei alimentare.

Camera SENZORIALA CONIL - Singura scoala din Romania care are integrata camera senzoriala pentru recuperarea copiilor speciali, o camera pentru desensibilizarea vizuala si auditiva, pentru integrare senzoriala vestibulara.

Laboratorul CONY - Smart Lab for Special Kids: 10 laptopuri cu softuri educationale, o tabla smart si o imprimanta 3D. Laboratorul FUN Sience este un laborator dotat cu toate echipamentele si ustensilele cu ajutorul carora sa aducem mai aproape copiii speciali de stiinta. In laboratorul Fun Sience, copiii invata prin experiment anumite notiuni abstracte.

Sala de MELOTERAPIE CONIL este dotata cu instrumente muzicale clasice - pian, tobe, chitara, dar si cu instrumente neconventionale ce ii ajuta pe copiii cu nevoi speciale sa integreze anumite sunete. Sala de sport CONIL este dotata cu tatami, cu spaliere, saltele, aparate fitness adaptate. In total sunt 250 mp de spatiu dedicat recuperarii prin sport a copiilor speciali.

Tot printre proiectele derulate in 2022 se regasesc si organizarea de tabere de integrare, Atipic Party – vinerea copiilor speciali, Proiectul “Si eu pot”, organizarea de cursuri de educatie financiara si fundraising pentru parinti, proiectele “Fii Mos Craciun pentru un copil special”, Mos Nic la Circ - CONIL Fest Festivalul Integrarii, CONIL - Steaua Swimming League, We Train with Equity, We need illusion more than reality.

In cadrul actiunilor CONIL se implica anua sute de voluntari. In 2022 ne-au ajutat elevi de la Liceul Sfantul Sava, Scoala Gimnaziala Ionel Teodoreanu, Scoala Gimnaziala 279, sportivi inptatori de la Clubul Steaua, voluntari de la UiPath Foundation, NABU.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.