Copiii sunt din ce in ce mai pasionati de programare si lumea digitala: 540 de animatii dezvoltate in Scratch inscrise in Competitia Nationala Orange SuperCoders

Publicat: 30.01.2023
Copiii sunt din ce in ce mai pasionati de programare si lumea digitala: 540 de animatii dezvoltate in Scratch inscrise in Competitia Nationala Orange SuperCoders

Cea de-a IX-a editie a programului SuperCoders, dezvoltat de Orange Romania in parteneriat cu Fundatia Orange si Simplon Romania, a inceput in luna octombrie 2022 si a inregistrat un numar impresionant de participanti: 2300 de copii au luat parte la actiunile desfasurate in primele doua etape ale programului, Caravana si Competitia nationala.

 Tinerii au participat la atelierele de Scratch, limbajul de programare vizuala pentru copii, organizate de trainerii Simplon Romania, precum si la webinarele sustinute de creatorii de continut zzAndrei si Karinul. Notiunile invatate le-au aplicat pentru a crea animatii interactive, pe care le-au inscris in Competitia Nationala. Cu ajutorul superputerilor pe care le detin – creativitatea si imaginatia –, copiii au continuat povestea lui Coder, supereroul programului, aflat intr-o noua misiune ce a vizat consumul responsabil de resurse. 540 de animatii dezvoltate in Scratch au fost inscrise in Competitia Nationala.

Orange Romania sustine incluziunea digitala, prin proiectele educationale si pentru sustinerea comunitatii, precum si prin programele dezvoltate de Fundatia Orange, astfel incat tot mai multe persoane sa aiba acces la un internet rapid si la toate beneficiile pe care le ofera mediul online. O astfel de initiativa este programul de educatie digitala SuperCoders, prin care copiii cu varste intre 10-14 ani, pasionati de tehnologie, sunt invitati sa-si dezvolte prin joaca abilitatile si competentele digitale.

 

Primii 50 de copii care au avut cele mai complexe animatii au castigat un loc in Academia SuperCoders, o experienta ampla de invatare, care incepe astazi. Pe parcursul a 12 saptamani de cursuri online, participantii vor invata notiuni avansate de Web Development – HTML si CSS. Lista completa a castigatorilor este disponibila aici.

Micii programatori au fost jurizati si anul acesta de o echipa de experti din diverse domenii, precum educatie, jurnalism sau inovatie: Roxana Rugina, fondatoare a Simplon Romania, Ovidiu Ana, Director Executiv Fundatia Orange Romania, Mariuca Mihailescu, jurnalist la Televiziunea Romana si fondatoare a platformei www.afostodata.ro, Cristian Patachia, Development & Innovation Manager Orange Romania si Gheorghe Ciprian Ittu, Director si profesor de matematica si TIC la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Poiana Marului, judetul Brasov.

„Prezenta tehnologiilor digitale, precum calculatoare, tablete, televizoare inteligente, smartphone-uri si ceasuri inteligente, in viata de zi cu zi a adultilor creeaza cadrul pentru ca tinerii sa creasca intr-un context digital, sa interactioneze, sa acceseze si sa utilizeze tehnologia. Copilaria inseamna astazi si utilizarea tehnologiei si a internetului. Astfel, inca de la inceput, prin programul SuperCoders ne-am propus sa-i imprietenim pe copii cu limbajele de programare si sa transformam timpul petrecut de acestia online in timp de invatare, de modelare a competentelor si cunostintelor digitale. Suntem onorati de numarul tot mai mare de participanti la activitatile desfasurate in cadrul programului SuperCoders si ii felicitam pe toti cei care s-au inscris anul acesta in Competitia Nationala. 50 dintre acestia incep astazi o noua aventura, Academia SuperCoders, la finalul careia vor avea in portofoliul personal competente solide de programare. Multumiri speciale merg catre juriul editiei, profesionisti a caror amprenta in educatia tinerilor este incontestabila si al caror aport in desfasurarea programului SuperCoders este esential", a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications & CSR Director Orange Romania.

Educatia digitala este o directie importanta in strategia de responsabilitate sociala a Orange Romania si unul dintre pilonii strategiei Grupului Orange Engage 2025. La initiativa Orange, impreuna cu Simplon Romania, programul SuperCoders promoveaza educatia digitala si folosirea responsabila si utila a tehnologiei in randul tinerei generatii inca din 2014. Incepand cu editia a IX-a, Fundatia Orange s-a alaturat SuperCoders.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.