Elita Fizicii romanesti, in Bacau, la Olimpiada Nationala

Publicat: 08.04.2022
Elita Fizicii romanesti, in Bacau, la Olimpiada Nationala

Bacaul gazduieste Olimpiada Nationala de Fizica, în perioada 10-15 aprilie 2022. Competitia, aflata la editia 56, aduce laolalta toata elita fizicienilor romani: academicieni, cadre didactice universitare si preuniversitare, profesori si 464 de elevi din toata tara, cu sprijinul EVERGENT Investments ca sponsor principal, un sustinator al excelentei în educatie, Aerostar, Dedeman, Barrier, Chimcomplex, Agricola, BCR si Sephard Market.

Judetul Bacau va fi reprezentat la Olimpiada Nationala de Fizica de 7 elevi, respectiv doi de la scoala Gimnaziala nr. 10 Bacau (la clasa a VI-a), unul de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau (la clasa a VII-a), doi de la Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti (la clasa a IX-a) si doi de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau (la clasa a X-a).

„Înzestrarea nativa împreuna cu excelenta generata de acesti copii dornici sa performeze sunt unele dintre cele mai puternice instrumente pe care le are Romania în demersul ei de a progresa. Suntem constienti de nevoile societatii romanesti, prin urmare misiunea noastra este de a sustine educatia si a descoperi copiii talentati pe care-i sprijinim în parcursul lor catre excelenta. Implicarea noastra în educatie este o investitie pe termen lung în viitorul întregii comunitati”, a declarat Claudiu Doros, Presedinte Director general EVERGENT Investments.

„Pentru judetul Bacau este onoranta postura de gazda a Olimpiadei Nationale de Fizica, un eveniment marcant pentru elita elevilor din întreaga tara. Esenta stiintelor este mai tot timpul o provocare pentru «spectatorii» ce recunosc implicatiile crescande ale învatarii asumate, dar mai ales pentru performeri, pentru olimpici. În conditiile reîntoarcerii post-pandemice la ceea ce e valoros în formarea copiilor si tinerilor, la ceea ce insufla motivarea acestora pentru competitivitate, desfasurarea Olimpiadei confirma faptul ca elevii nostri nu ezita a-si testa limitele atunci cand aleg sa faca performanta”, a declarat prof. Ana-Maria Egarmin, inspectorul scolar general al Inspectoratului scolar Judetean Bacau.

Olimpiada va avea deschiderea oficiala duminica, 10 aprilie 2022, începand cu ora 17.00, la la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau si va continua luni cu probele experimentale, marti cu probele teoretice (la Colegiul National „Ferdinand I” – pentru nivel liceal si la scoala Gimnaziala „Al.I.Cuza” – pentru nivel gimnazial) si miercuri cu rezolvarea contestatiilor. Joi, 14 aprilie 2022, tot la Colegiul National „Ferdinand I” din Bacau, va fi si etapa de baraj pentru selectia lotului largit al Romaniei, care ne va reprezenta tara la Olimpiada Internationala de Fizica la Minsk, Belarus, în perioada 10-18 iulie 2022.

Olimpiada Nationala de Fizica 2022 se va încheia vineri, 15 aprilie, cu festivitatea de premiere, ce va avea loc la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau.

Organizatorii evenimentului sunt Ministerul Educatiei, Inspectoratul scolar Judetean Bacau, Asociatia „Societatea Profesorilor de Fizica Sophys” Bacau, Colegiul National „Ferdinand I” Bacau si scoala Gimnaziala „Al. I. Cuza” Bacau, avand ca parteneri, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Municipiului Bacau si Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.