"Februarie - Luna Starii de Bine a Profesorului" a ajuns la cea de-a patra editie

Publicat: 31.01.2023
'Februarie - Luna Starii de Bine a Profesorului' a ajuns la cea de-a patra editie

Fundatia Transylvania College si InIm Institute organizeaza, in luna februarie, cea de-a patra editie a Lunii Starii de Bine a Profesorului. Prin acest program se promoveaza beneficiile sanatatii emotionale a profesorilor, in clasa si in afara ei, aceasta avand un impact pozitiv in comportamentul si succesul scolar al elevilor.

Evenimentul din acest an imbratiseaza sentimentul de apartenenta si il transforma in tema editiei din 2023, cu scopul de a impartasi metode, experiente si modele de buna practica pentru Starea de Bine a profesorilor si de a:

• incuraja profesorii sa aplice noi metode pentru a gasi echilibrul emotional si comportamental;
• practica exercitii de reducere a nivelului de stres, care exploreaza tehnici de concentrare si tipare de gandire;
• dezvolta planuri de actiune individuale pentru a intari motivatia si entuziasmul si a diminua stresul;
• organiza comunitati, unde vocea autentica a profesorului este auzita, inteleasa si respectata.

In cadrul Lunii Starii de Bine a Profesorului, se vor organiza o serie de activitati online gratuite, dedicate cadrelor didactice, menite sa le ofere acestora sprijinul necesar pentru ca ei sa se simta sustinuti in rolul lor de creatori de educatie si sa transmita mai departe, elevilor, bucurie, entuziasm si atitudine pozitiva. „Avantajul acestor evenimente virtuale este acela ca putem sa cream legaturi cu profesorii din intreaga tara, sa facem schimb de experiente si idei. Editiile precedente, care au avut un impact benefic asupra profesorilor, ne-au facut sa organizam inca o editie si in 2023 si sa pregatim cu mult entuziasm toate activitatile si evenimentele. Asteptam cu nerabdare sa incepem!”, transmite Simona Baciu, Presedintele Fundatiei Transylvania College si fondator InIm Institute.

Calendarul evenimentelor:

Workshopuri si webinarii pentru Starea de Bine a profesorului

In 1 februarie, evenimentul se va deschide cu un eveniment online sustinut de Simona Baciu, Presedintele Fundatiei Transylvania College si fondator InIm Institute si Larisa Sohorca, fondator Walnut Wisdom, master facilitator Inteligenta Emotionala si consultant cultura organizationala. In cadrul acestei intalniri, se va vorbi despre sentimentul de apartenenta si despre modul in care acesta influenteaza starea de bine individuala si colectiva.

In 2 si 23 februarie, vor avea loc doua webinarii online, sustinute de Sabina Pop, trainer si facilitator in cadrul InIm Institute, care va aborda tema apartenentei, esenta comunitatilor si a conexiunii interumane, cat si despre reciprocitate, pilonul esential al apartenentei.

In 9 februarie, din experienta sa in calitate de coordonator si formator in cadrul programului de training InIm Institute, Otilia Calfa va vorbi despre importanta sigurantei emotionale, in cadrul webinarului Siguranta emotionala - cum cream un mediu optim de invatare?

In 16 februarie, Irina Oara, cu o experienta de 10 ani in domeniul invatamantului, comunicarii, teatrului si a lucrului in comunitate, va sustine un webinar pe tema Empatia si compasiunea: modalitati de constientizare a sinelui.

In 2 martie, Ioana Iuga, student doctorand in cadrul Scolii Doctorale Psihodiagnostic si Interventii Psihologice Validate Stiintific din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca si membra a programului terapeutic REThink Emotions, va sustine un webinar in cadrul caruia se va discuta despre Integrarea valorilor comune in mediul scolar.

Provocari pentru Starea de Bine

Incepand din 6 februarie si pana la finalul lunii, in fiecare zi de luni, se va lansa cate o provocare saptamanala pentru profesori. Acestia vor fi ghidati si incurajati sa practice o serie de exercitii menite sa ii determine sa practice gandirea pozitiva si sa diminueze stresul.

Profesorii care vor raspunde provocarilor, punandu-le in practica, se vor putea inscrie la un concurs cu premii.

Noutati din lumea educatiei si a starii de bine

In cadrul Lunii Starii de Bine a Profesorului, se va aduce in atentia comunitatii, in fiecare saptamana, cate un videoclip cu scurte noutati despre starea de bine si sentimentul de apartenenta in scolile din intreaga lume. Materialele vor contine informatii folositoare, care ar putea servi drept modele si surse de inspiratie pentru profesorii din Romania.

Lansarea cartii „Ghidul Profesorului din tine” in cadrul Librariei Carturesti, Iulius Mall, Cluj-Napoca

Sambata, 4 februarie 2023, ora 18:30, se va lansa cartea „GHIDUL PROFESORULUI DIN TINE. 100 DE EXERCITII PENTRU A TRAI IN PREZENT”, scrisa de Simona Baciu si Susan Shapiro. Lansarea cartii va avea loc in cadrul evenimentului Starea de Bine - un beneficiu sau o necesitate, unde Simona Baciu, co-autor al cartii, si Cristina Varo, psihoterapeut, coach si trainer in relatii, vor discuta despre perspectivele pe care le putem aborda cand ne referim la acest concept.

Culegerea contine 100 de exercitii de respiratie, meditatie, concentrare si reflectie, prin care, practicandu-le, profesorul va deveni constient de sine, de valorile si calitatile sale, intelegand situatiile in care se afla.

Mai multe informatii despre Luna Starii de Bine a Profesorului si despre participarea la evenimentele online pot fi accesate pe pagina evenimentului: https://fb.me/e/3jqWiWVwa

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.