Incep Inscrierile la concursurile nationale 3DUTECH de 3D design & printing pentru toţi elevii si profesorii

Publicat: 31.03.2022
Incep Inscrierile la concursurile nationale 3DUTECH de 3D design & printing pentru toţi elevii si profesorii

Elevii si profesorii din toata tara sunt invitati la doua concursuri nationale de 3D design & printing organizate de 3DUTECH. Înscrierile încep pe 1 aprilie, iar participarea este gratuita, concurentii avand sansa sa castige premii importante.

Educatia si inovatia se unesc în cele doua concursuri nationale de 3D design & printing organizate de 3DUTECH anul acesta. Competitiile vor premia cele mai îndraznete proiecte care vor aplica design-ul si printarea 3D în educatie.

Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D continua si în 2022, ajungand în prezent la cea de-a patra editie. Proiectul este realizat de ECDL Romania si Dedeman, alaturi de AOAR (Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania) si în acord cu Ministerul Educatiei, avand ca obiectiv crearea unei baze solide de competente si know-how teoretic si practic pentru tineri, în vederea unei mai bune pregatiri pentru noua piata a muncii.

Cele doua concursuri vor avea loc în perioada 1 Aprilie - 10 Iunie 2022 si se adreseaza tuturor elevilor si profesorilor din învatamantul preuniversitar din Romania, indiferent de specializare, judet sau tipul scolii. Înscrierea este gratuita, iar participantii îsi pot depune proiectul începand cu data de 1 Aprilie 2022 pe adresa contact@3dutech.ro.

3DUTECH lanseaza concursuri de 3D design & printing pentru elevi si profesori

Concursul national „3DUTECH - Design pentru Educatie” este adresat elevilor. Acestia îsi pot expune ideile de design utilizand aplicatii din domeniul modelarii si imprimarii 3D. Tema propusa în 2022 este „Design pentru Educatie”.

În cadrul acestui concurs pot participa doar echipe formate din elevi sau elevi coordonati de profesori, din unitatile de învatamant care beneficiaza de imprimante 3D. Micii inventatori pot lucra individual sau în echipa modele care sa aiba abordari inovatoare ale unor obiective folosite în procesul de învatare si în care sa fie utilizate imprimantele si tehnicile specifice domeniului modelarii si imprimarii 3D.

Proiectele realizate si înscrise în concurs vor fi publicate pe pagina de Facebook a proiectului si vor intra în etapa de votare a publicului. Cele mai apreciate zece proiecte se vor califica în etapa de jurizare. În evaluarea fiecarui proiect se va tine cont de functionalitate, calitatea design-ului, criterii ecologice, relevanta pentru domeniul imprimarii 3D. De asemenea, va conta si modul de prezentare al proiectului.

Concursul se desfasoara în perioada:

• înscriere proiecte - 01 apr – 15 mai 2022;
• votare proiecte - 16 – 22 mai 2022;
• jurizare - 27 mai 2022;
• acordare premii - 30 mai – 10 iun 2022.

În total se vor acorda trei premii în valoare cumulata de 1.500 de euro si consumabile 3D Printing. Regulamentul concursului destinat elevilor poate fi consultat AICI.

Concursul national „Teach for future” este dedicat profesorilor. Cadrele didactice pot sa-si elaboreze propriul proiect de lectie în care sa integreze modelarea si imprimarea 3D în procesul de predare si învatare.

În cadrul proiectului profesorii pot lucra individual sau în echipa pentru a realiza conceptul de lectie.

Calendarul concursului pentru profesori:

• înscriere proiecte - 01 apr – 15 mai 2022;
• jurizare - 20 mai 2022;
• acordare premii - 30 mai – 10 iun 2022.

Tema propusa profesorilor este conceperea unui plan de lectie inovator prin care sa integreze imprimantele 3D în procesul de învatare în cadrul activitatilor desfasurate în scoala.

La final se vor acorda doua premii în valoare totala de 500 de euro si consumabile 3D Printing. Regulamentul concursului destinat profesorilor poate fi consultat AICI.

Evaluarea proiectelor din ambele concursuri se va face de catre specialisti din domeniul modelarii si imprimarii 3D, specialisti în educatie / profesori castigatori în editii precedente. În evaluarea proiectelor se va tine cont de originalitate si relevanta. Totodata, va conta si modul de prezentare al fiecarui proiect.

Rezultatul fiecarui concurs va fi anuntat pe www.3dutech.ro si pe pagina Facebook/3dutech. Castigatorii vor fi contactati de Organizator si, ulterior, vor intra în posesia premiilor.

Initiativa „Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” continua în 2022 eforturile pentru accesul elevilor şi profesorilor la competențele digitale reale, contribuind la transformarea tehnologica în scolile din România si la sustinerea meseriilor viitorului.
Proiectul realizat cu sprijinul ECDL Romania si Dedeman, alaturi de AOAR (Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania) si în acord cu Ministerul Educatiei, se axeaza pe oferirea unor noi perspective pentru învatamantul preuniversitar, inclusiv pentru cel profesional, spre specializari noi, cu foarte mare potential de crestere economica. Una dintre aceste specializari este imprimarea 3D, avand implicit scopul formarii si adaptarii la evolutia noilor tehnologii. Pentru al patrulea an, elevii se vor acomoda cu meseriile din domeniul fabricatiei aditive (imprimarea 3D), alaturi de alte meserii inovatoare.
Prin intermediul campaniei „3DUTECH. Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D!”, mai multe scoli din Romania devin anual hub-uri de imprimare 3D. La fiecare editie 10 licee din tara sunt dotate cu imprimante 3D performante si consumabile, iar cel putin 20 de profesori si 200 de elevi au oportunitatea sa obtina gratuit certificarea recunoscuta international ECDL 3D Printing.
Pana în prezent, în total sunt implicate peste 40 de licee din majoritatea judetelor Romaniei si sute de profesori si elevi care au trecut prin proiect. Editia a patra se va desfasura în perioada ianuarie - iunie 2022 si va urmari activarea urmatoarelor 10 noi EDUTECH 3D printing hubs din: Bucuresti, Buzau, Piatra Neamt, Vaslui, Galati, Mures, Salaj, Gorj, Arad si Hunedoara.

ECDL în educatie:
• Liceenii pot echivala proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC.
• Cadrele didactice din învatamantul preuniversitar pot beneficia de credite profesionale transferabile daca obtin una dintre certificarile ECDL PROFIL DIDACTIC, inclusiv pentru ECDL Pedagogie digitala, Computing si 3D Printing.
• ECDL include si module de certificare IT pe competente digitale pentru tehnologii actuale, precum Computing (programare în Python si gandire algoritmica), 3D Printing (modelare si imprimare 3D), Online Collaboration sau Digital Marketing.
Utilizarea tehnologiilor de modelare si imprimare 3D este aprobata de Ministerul Educatiei ca disciplina optionala în liceu.

ECDL / ICDL – standardul international pentru competente digitale

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.