O companie din IT a acordat inca 15 burse a cate 4.000 de lei elevilor ieseni

Publicat: 29.11.2022
O companie din IT a acordat inca 15 burse a cate 4.000 de lei elevilor ieseni

Centric IT Solutions Romania a acordat inca 15 burse a cate 4.000 de lei elevilor ieseni

• Compania a alocat pana acum in opt ani 426.000 lei pentru burse destinate elevilor de la liceele din Iasi

Centric IT Solutions Romania a alocat pana acum 426.000 lei pentru bursele elevilor de la liceele iesene in cei opt ani de cand a infiintat, impreuna cu Fundatia Comunitara Iasi, Fondul de burse Centric pentru sustinerea tinerilor pasionati de stiinte exacte, deoarece una dintre principalele preocupari ale companiei este de a investi in viitorul comunitatii.

Ajuns la editia cu numarul opt, Fondul de burse Centric a acordat saptamana trecuta cele 15 burse in valoare de 4.000 de lei pe care traditional le ofera anual elevilor din liceele iesene cu profil real, in ideea ca prin investitia in educatie, intr-un domeniu strategic pentru dezvoltarea Iasului, contribuie la cresterea unui oras dinamic si modern.

Fondul de burse Centric este o initiativa a Centric IT Solutions Romania si a Fundatiei Comunitare Iasi care se adreseaza adolescentilor cu rezultate bune la informatica si matematica din cele mai bune licee iesene (Colegiul National Iasi, Liceul de Informatica „Grigore Moisil”, Colegiul National „Emil Racovita”, Colegiul „Costache Negruzzi”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Colegiul National „Mihai Eminescu”, Colegiul National „Garabet Ibraileanu”, Liceul Teoretic „Miron Costin”, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza”).

Fondul de burse Centric este primul program derulat de o companie ieseana, in care echipa companiei se implica atat prin fondurile acordate, cat si prin activitatile de consiliere profesionala si dezvoltare personala a bursierilor. Compania considera ca tinerii cu rezultate exceptionale in stiinte trebuie sustinuti in educatia lor ca sa poata decide daca in traseul carierei vor sa faca performanta in IT. Angajatii Centric vad in liceenii de azi pe colegii lor de maine si le place sa investeasca in relatii de lunga durata, in oameni si in performanta.

De aceea fiecare bursier are un mentor in cadrul companiei care il invata, indruma si sustine.

Un bun exemplu este fostul bursier Sorin Greu, care in prezent lucreaza la Centric ca intern pe software development. Prin intermediul Fundatiei Comunitare Iasi l-a intalnit pe mentorul sau Andi Gradinariu si intreaga echipa de la Centric. “Timp de patru ani Andi a fost disponibil sa ma invete si sa ma ajute, dar mai mult de atat am simtit mereu ca invatam unul de la celalalt si aceasta dinamica ne-a ajutat sa ne dezvoltam. Bursa Centric a facut diferenta in parcursul meu profesional”, spune Sorin. El considera ca sprijinul material este foarte important, dar apreciaza in egala masura implicarea celor de la Fundatie si de la Centric alaturi de bursieri. “Cand ii vezi pe cei de la Fundatie si Centric ca le pasa de parcursul bursierilor, ca vin catre tine cu sugestii ca sa iti atingi obiectivele, ca te motiveaza atunci cand crezi ca nu mai exista optiuni, nu ai cum sa nu iti doresti sa faci maximul din ce poti. Asadar, sunt recunoscator ca am avut ocazia sa cunosc mai bine industria IT, sa cunosc oameni cu o experienta mare in domeniu si ca am legat prietenii care definesc cine sunt eu astazi”, a afirmat Sorin Greu.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.