Singurul liceu international hibrid din Romania aniverseaza 1 an si deschide 3 hub-uri locale in Romania

Publicat: 14.07.2022
Singurul liceu international hibrid din Romania aniverseaza 1 an si deschide 3 hub-uri locale in Romania

• Bucuresti, Sibiu si Oradea, primele orase în care vor fi deschise hub-urile Spark
• Aproape 40 de elevi din 6 tari, înscrisi în primul an
• Cursurile de business si leadership, printre cele mai solicitate
• Profesori din Spania, Anglia, India si Egipt, printre cadrele didactice

Spark Hybrid High School, primul liceu hibrid international din Romania, unde elevii aleg ce materii vor sa studieze, avand posibilitatea unui program flexibil, sarbatoreste un an de la înfiintare. Cursurile, desfasurate în limba engleza, urmaresc curriculum-ul Cambridge, însa elevii au posibilitatea de a-si suplimenta studiile si cu programe part-time, aditionale. Pana la finalul anului, Spark are în plan si deschiderea unor hub-uri fizice în trei orase din Romania, locuri dedicate întalnirilor interactive între elevi si mentori.

Spark Hybrid High School este fondat şi condus de Ruxandra Mercea, care are mai mult de un deceniu de experienţa în conducerea unei şcoli internaţionale, fiind Director Executiv în cadrul Transylvania College.

„Unul dintre principalele motive pentru care elevii aleg liceul Spark este posibilitatea de a studia în ritmul propriu, într-un mediu de învatare hibrid, construit dintr-o combinatie de cursuri online si experiente live. În prezent, la Spark predau 21 de profesori, iar celor din Romania li s-au alaturat si cadre didactice din tari precum Spania, Anglia, India sau Egipt. Programa este dezvoltata constant, iar cursurilor academice li se adauga si cursuri de dezvoltare personala, precum leadership, wellbeing sau global awareness”, a explicat Ruxandra Mercea, fondatoare Spark Hybrid High School.

Primul an scolar în cadrul Spark Hybrid High School se încheie toamna aceasta cu 37 de elevi înscrisi, proveniti din diverse colturi ale lumii. Pe langa liceeni din Romania, la Spark s-au înscris si elevi din tari precum Ucraina, S.U.A, Grecia, Slovenia sau Columbia. Mai mult de jumatate dintre acestia urmeaza cursurile concepute dupa modelul Cambridge International Examinations (CIE), în timp ce restul s-au transferat de la alte licee sau au ales sa aprofundeze materii suplimentare, ce nu sunt disponibile în alte scoli, prin programe part-time, care îi ajuta sa îsi dezvolte abilitatile pe care si le doresc.

Cursurile de business si leadership, printre cele mai solicitate

Spark a debutat în 2021 cu o programa formata din 21 de cursuri din curriculum Cambridge, constant dezvoltata atat cu noi cursuri academice, cat si de dezvoltare personala. Cursurile Cambridge cuprind 180 de ore de studiu, iar cele de dezvoltare personala au o durata mai scurta: între 8-40 ore de studiu. Potrivit reprezentantiilor Spark, la finalul acestui an, oferta de cursuri va fi dubla.

În primul an, toti elevii au ales cel putin un subiect academic, iar cele mai cautate cursuri au fost cele de Matematica, Business, Leadership, Psihologie, stiinte Combinate, Engleza, Spaniola sau Germana. De asemenea, începand cu toamna acestui an, elevii vor putea selecta individual si cursuri de dezvoltare personala, precum wellbeing sau cunostinte globale.

La Spark, stabilirea temelor, urmarirea progresului, partajarea resurselor si implicarea parintilor este extrem de facila. Cursurile pot fi accesate de oriunde, oricand, iar urmarirea progresului este simpla, deoarece notele si feedback-ul sunt stocate automat în platforma, iar elevii pot vedea unde se descurca bine si unde trebuie sa îsi îmbunatateasca cunostintele.

„Diana este foarte încantata de modul în care se predau materiile. Totul este nou si interesant. Profesorii sunt foarte draguti. Adevarul este ca toti suntem foarte încantati. Nu se compara cu nimic din ce am vazut în sistemul de stat. Ne bucuram ca am facut pasul în aceasta directie”, declara parintele unul elev înscris la liceul hibrid Spark.

150 de elevi în noul an scolar

Potrivit reprezentantilor liceului, perioada de înscriere în Spark este deschisa pe tot parcursul anului. Elevii pot sa se transfere de la alt liceu sau pot sa îsi aleaga o materie suplimentara, care nu este disponibila la liceul lor actual. Astfel, acestia estimeaza ca numarul elevilor înscrisi va creste semnificativ, 150 de elevi fiind asteptati sa înceapa toamna aceasta un nou an scolar în cadrul Spark în sistem full-time si part-time. Procesul de admitere a noilor elevi se desfasoara în etape, în prima fiind necesara trimiterea unei solicitari la https://spark.school/admissions.

Tot în acest an, Spark îsi propune sa deschida si primele 3 hub-uri locale în Bucuresti, Sibiu si Oradea, precum si unul în Londra. În cadrul acestora, elevii vor avea oportunitatea de a se întalni fizic si de a colabora împreuna la planificarea si implementarea unor proiecte personale cu impact pentru comunitate. Sub ghidarea unor mentori, în cadrul acestor întalniri elevii vor putea lucra la realizarea portofoliului pentru admiterea la universitate, clarificandu-si astfel viitoarele cariere.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.