Tazz si The Social Incubator lanseaza Scoala de Rideri, un program de integrare profesionala dedicat tinerilor vulnerabili

Publicat: 23.11.2022
Tazz si The Social Incubator lanseaza Scoala de Rideri, un program de integrare profesionala dedicat tinerilor vulnerabili

Scoala de Rideri este un program social creat pentru a facilita integrarea profesionala a tinerilor din medii vulnerabile, cu precadere a celor din centrele de plasament, care ajung peste noapte in situatia de a se descurca singuri, odata cu iesirea din sistemul de protectie a copilului. Pentru cei mai multi dintre ei, primul job e cel mai greu de obtinut, astfel ca Tazz si Asociatia The Social Incubator le pun la dispozitie un program de traininguri si beneficii menit sa le sustina primii pasi in cariera si traseul spre independenta.

Ce este Scoala de Rideri

Prin programul de consiliere si mentorat Scoala de Rideri, Tazz si The Social Incubator sustin tinerii din sistemul de protectie a copilului si din alte categorii vulnerabile sa se orienteze, informeze si educe pentru a-si alege drumul pe care doresc sa si-l croiasca in viata. Programul este dedicat in special tinerilor care ies de sub tutela statului si sunt pusi in situatia de a se descurca singuri, intr-o societate care nu le ofera foarte multe sanse pentru un viitor mai bun. Statisticile arata ca, in acest moment, doar 2,5% dintre tinerii care parasesc sistemul de protectie din Romania ajunga sa se angajeze in mod legal.

Ce inseamna Scoala de Rideri pentru tinerii din program

Scoala de Rideri sustine si incurajeaza integrarea sociala si profesionala a tinerilor vulnerabili, facilitandu-le procesul de tranzitie catre o viata independenta. Astfel, in prima faza a programului, peste 30 de tineri din Bucuresti, cu varste cuprinse intre 17 si 26 de ani, atat baieti, cat si fete, iau deja parte la atelierele de autocunoastere si cursurile aplicate de realizare profil profesional, plan de cariera si educatie financiara, sustinute de consilierii The Social Incubator.

In a doua faza a programului, tinerii au ocazia sa se familiarizeze cu jobul de rider, participand la traininguri de comunicare, comportament in food delivery si traininguri practice de utilizare a aplicatiei, sustinute de reprezentantii Tazz. Ca parte practica din program, tinerii vor iesi pe teren alaturi de top rideri Tazz, care le vor povesti din experienta lor, in timp ce preiau si livreaza impreuna o comanda.

In plus, tinerii interesati sa devina rideri se vor bucura de sustinere din partea Tazz pentru a incepe primul lor job, de la echipamente complete Tazz - casca de protectie, geanta, geaca, tricou, sapca si smartphone, la bicicleta, cursuri de conducere preventiva a bicicletei si alte beneficii exclusive pentru viitorii rideri din program.

Tazz si Social Incubator, inceputurile unui parteneriat de incredere

Astfel, Scoala de Rideri sustine acesti tineri in dobandirea independentei din punct de vedere financiar si social, la un moment de rascruce din viata lor. Printr-o experienta interactiva de invatare si ghidare in cariera, oferita de un intreg ecosistem de mentori, consilieri vocationali din Asociatia The Social Incubator, traineri si membri ai echipei Tazz, programul urmareste sa le faciliteze accesul pe piata muncii si integrarea lor in societate.

Partenerul de incredere din acest program este organizatia non-profit The Social Incubator, fondata acum 8 ani de un grup de profesionisti si prieteni din dorinta de a construi o platforma de initiative cu impact social semnificativ in viata tinerilor din sistemul de protectie, oferindu-le sustinere in procesul de integrare sociala prin servicii personalizate si solutii de antreprenoriat inovatoare. Pana in acest moment, peste 22.000 de tineri au beneficiat de ajutorul The Social Incubator. Asadar, Scoala de Rideri sustine cresterea acestui numar de beneficiari.

”Scoala de Rideri este o initiativa la care tinem foarte mult, deoarece, alaturi de partenerii de la The Social Incubator, putem sa aducem un impact real in viata tinerilor din centrele de plasament prin integrarea lor in piata muncii. Astfel, cu acest program, ne propunem sa sustinem cat mai multi tineri din medii vulnerabile, oferindu-le tot ce au nevoie pentru a pasi cu incredere in viata: de la o experienta de invatare si ghidare in cariera, pana la asigurarea echipamentelor complete pentru jobul pe care urmeaza sa-l faca, ajutandu-i astfel sa devina independenti intr-un timp cat mai scurt.”, a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand & Communications Tazz.

”Obtinerea primului job este de obicei o provocare, asa ca noi, la The Social Incubator, ne dorim sa usuram acest proces pentru tinerii care ne calca pragul. De la ateliere de autocunoastere si dezvoltare personala la cursuri de orientare profesionala si dezvoltare competente, ne propunem sa venim in intampinarea tinerilor cu tot ce putem pentru a fi alaturi de ei in momentul in care parasesc sistemul de protectie sociala la terminarea liceului. Iar atunci cand un partener ca Tazz ni se alatura, si se nasc programe inovatoare ca Scoala de rideri, nu avem cuvinte sa descriem bucuria noastra si a tinerilor care beneficiaza astfel de un prim job, dar si de sustinere atunci cand au cea mai mare nevoie de ea.”, a declarat Adriana Preda, Executive Director & Board Member Asociatia The Social Incubator.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.