A fost inaugurat centrul de informare si suport pentru adolescentii dependenti si parintii lor

Publicat: 01.02.2023
A fost inaugurat centrul de informare si suport pentru adolescentii dependenti si parintii lor

Spatiul se afla in cartierul Titan si a fost amenajat de Asociatia Zi de Bine in colaborare cu Asociatia Romana Anti-SIDA

Centrul de informare si suport pentru adolescentii dependenti si parintii lor, a fost inaugurat. (IN)Dependete, al 49-lea proiect sustinut de Asociatia Zi de Bine, a fost realizat in colaborare cu Asociatia Romana Anti-SIDA. Noul centru se afla in zona Titan din Bucuresti, in cadrul Centrului ARAS Titan si reprezinta un spatiu de intalnire si consiliere pentru parinti si copii. In plus, pentru a crea o retea de educare si sprijin in acest domeniu, in perioada imediat urmatoare se vor recruta si forma educatori din randul tinerilor si parintilor.

In mai putin de o luna de la lansarea proiectului a fost organizat deja un prim grup de suport pentru parintii adolescentilor dependenti, in cadrul caruia acestia au primit sugestii si solutii despre cum pot sa recunoasca comportamentul tinerilor si cum sa comunice cu ei, pentru a-i ajuta sa depaseasca aceasta perioada din viata lor.

Proiectul (IN)Dependete a fost sustinut de partenerii strategici ai Asociatiei Zi de Bine, Lidl Romania, Grupul E.ON Romania, UniCredit Bank si Leroy Merlin, care au oferit 40.000 de euro pentru implementarea acestui proiect.

„Usile noului centru pentru adolescentii dependenti care au nevoie de sprijin in lupta cu substantele interzise, dar si pentru parintii lor, care vor sa afle cum le pot fi alaturi, sunt deschise de astazi. Iar reactiile pe care le-am primit de la parinti si profesori de cand am demarat acest proiect ne-au vorbit, o data in plus, despre necesitatea unui astfel de proiect. Mai mult decat atat, numarul mare de solicitari care vin din afara Bucurestiului ne-au determinat sa luam in calcul organizarea de ateliere de formare in acest domeniu pentru toti adultii care interactioneaza cu tinerii si care vor sa afle cum pot diminua efectele acestui adevarat fenomen care risca sa afecteze o intreaga generatie” au declarat Melania Medeleanu si Luciana Zaharia, fondatoarele Asociatiei Zi de BINE.

Motivele pentru care tinerii aleg sa mearga pe un astfel de drum sunt nenumarate: curiozitatea, conflictele de acasa, singuratatea, anxietatea, depresia sau framantarile varstei, care-i fac sa creada ca drogul reprezinta evadarea din suferinta.

Centrul ARAS a luat fiinta in aprilie 1992 cu scopul de a veni in sprijinul persoanelor vulnerabile care consuma droguri, care practica sexul comercial si de asemenea, pentru persoanele care sunt afectate de HIV/SIDA sau au hepatite virale B si C (VHB si VHC), TBC. In cele 6 containere pe care le detin, lucreaza o echipa dedicata formata din doi asistenti sociali, doi lucratori sociali, un medic si un asistent medical, in baza unui protocol incheiat cu DGASPC Sector 3 care se reinnoieste la fiecare doi ani.

„Primul pas al proiectului de prevenire a consumului de droguri si consecintelor asociate consumului, a fost facut prin reconstruirea din temelii si amenajarea centrului ARAS Titan. Atelierele (IN)Dependente sunt la inceput de drum si vor ajuta enorm comunicarea tineri-parinti, contribuind astfel la raspunsul dat urgentei de sanatate publica reprezentate de consumul de droguri problematic in randul tinerilor” a adaugat Monica Dan, psihoterapeut ARAS.

Cei care doresc sa sustina proiectele realizate de Asociatia Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de nastere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirectiona, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit catre o cauza sociala. Mai multe metode de implicare pot fi gasite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.