A inceput a 3-a editie a concursului national pentru copiii talentati la arta, "Odiseea Tanarului Artist"!

Publicat: 07.04.2022
A inceput a 3-a editie a concursului national pentru copiii talentati la arta, 'Odiseea Tanarului Artist'!

Micii artisti sunt invitati sa ilustreze tema „Razboi si pace”

Asociatia Odiseea, organizatie non-guvernamentala care deruleaza programe de educatie non-formala pentru copii, a lansat pe 1 aprilie cea de-a treia editie a concursului national dedicat copiilor cu talent la arta, “Odiseea Tanarului Artist”. Pana pe 30 aprilie, tinerii artisti cu varste între 10 si 18 ani pot înscrie în competitie o pictura, un desen sau un colaj cu tema „Razboi si pace”. Cele mai bune lucrari vor fi premiate cu peste 5.000 de euro si vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.
Dupa primele doua editii ale concursului, ce au adus înscrieri record si promovare pentru sute de copii cu talent la arta, “Odiseea Tanarului Artist” îsi continua misiunea de a descoperi si a sustine generatia de artisti sub 18 ani, iar pentru editia a treia, creste valoarea premiilor.

Premii în valoare de peste 5.000 de euro

Valoarea totala a premiilor oferite în cadrul concursului se ridica la 5.100 de euro si vor fi acordate dupa cum urmeaza:
Categoria 15 – 18 ani
• Premiul I – 1.000 de euro
• Premiul 2 – 750 de euro
• Premiul 3 – 500 de euro
• Mentiuni – 30 de premii (50 de euro/fiecare)

Categoria 10 – 14 ani
• Premiul I – 500 de euro
• Premiul 2 – 400 de euro
• Premiul 3 – 300 de euro

Pe langa premiile în bani, toate lucrarile de arta premiate, inclusiv mentiunile, vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.
Conditii de înscriere în concurs

Participantii sunt invitati sa realizeze o lucrare de arta (pictura, desen sau colaj) care sa ilustreze tema „Razboi si pace” si sa o înscrie online pe platforma ateliere.odiseea.ro/odiseea-tanarului-artist, în intervalul 1 aprilie - 30 aprilie.
„Pentru ca o lucrare sa fie nominalizata pentru premii, ea ar trebui sa fie creativa si expresiva. Creativitatea se reflecta în abordarea unei viziuni proprii, prin asocieri potrivite/inedite în cadrul subiectului propus. Expresivitatea se manifesta prin plasticitatea si diversitatea utilizarii mijloacelor de limbaj specific. Acestea, împreuna, genereaza o particularitate, o nota personala, în esenta unicitate si originalitate”, le transmite Juriul tinerilor artisti care îsi vor înscrie lucrarile în concurs.

Jurizarea va avea loc online, în perioada 3-10 mai. Juriul este format din Ioana Ciocan (curator de arta si directorul Art Safari), Elena Dumitrescu Pandele (lector, departament sculptura, Universitatea Nationala de Arta din Bucuresti) si Ionut Barbu (profesor de pictura, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucuresti). Castigatorii vor fi anuntati prin email, în intervalul 11-16 mai, si au obligatia de a transmite lucrarile în format fizic prin posta/curier, pana cel tarziu 20 mai 2022, catre Asociatia pentru educatie Odiseea (soseaua Chitilei, nr. 431, Bucuresti).
Regulamentul complet al concursului, care cuprinde inclusiv cerintele tehnice ale lucrarilor si criteriile de selectie, este disponibil online, pe odiseea.ro.

“Concursul Odiseea Tanarului Artist”, editia 2022, este sustinut de companiile Neste Automotive, Castrol, Carturesti si Omniasig.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.