Aparatul dentar transparent, folosit si de Khloe Kardashian, Justin Bieber sau Eva Longoria

Publicat: 17.01.2022
Aparatul dentar transparent, folosit si de Khloe Kardashian, Justin Bieber sau Eva Longoria

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat în ortodontie, preconizeaza în Romania anului 2022 o crestere de 30% la cererea de aparate dentare cu aliniatori transparenti, urmand trendul confirmat de studiile mondiale care arata o multiplicare de 3 ori a acestor tratamente ortodontice revolutionare la nivelul întregii lumi.

„Categoric tratamentul ortodontic cu aparat invizibil este „vedeta” printre trendurile stomatologice ale anului 2022. si nu este exagerat sa folosesc acest termen, pentru ca el este „vedeta” atat prin calitatile estetice, tehnologice si medicale, dar si prin lista de personalitati publice celebre care au ales sa le poarte. Khloe Kardashian, Justin Bieber, Katherine Heigle, Tom Cruise, Serenna Williams, Eva Longoria sunt parte din celebritatile care au avut tratament cu aliniatori si acum zambesc perfect. Însa cel mai interesant este ca nu trebuie sa fii o celebritate ca sa poti beneficia de tratamentul cu gutiere transparente, el este o optiune si în Romania pentru cei care vor sa îsi îmbunatateasca zambetul utilizand dispozitive complet transparente care nu interfereaza cu alimentatia, igiena si viata de zi cu zi.”, declara dr. Denisa Zaharia proaspat întoarsa de la un curs avansat de ortodontie international, unde lectori recunoscuti international au prezentat perspectivele si progresele tratamentelor revolutionare cu aliniatori transparenti la nivel mondial.

Tratamentele de estetica dentara si cele ortodontice cu aparate transparente au fost printre cele mai accesate servicii medicale în stomatologia din Romania anul trecut, trend despre care dr. Denisa Zaharia spune ca este justificat prin rezultate, eficienta si confortul pacientului.

„Cred ca segmentul apartelor dentare transparente va avea o pondere foarte mare anul care vine, iar tendinta va fi sa înlocuiasca aparatele clasice cu bracket-uri. Aceste gutiere au aparut în jurul anilor 2000 cu o utilizare limitata, dar evolutia tehnologica a facut ca aceste tratamente cu aliniatori sa devina extrem de precise, eficiente, cu o utilizare foarte larga. Fata de cele clasice, ele:

- sunt complet transparente, invizibile, detasabile, pot fi îndepartate cu usurinta atunci cand mananci si te igienizezi sau cand doresti sa participi la un eveniment fara sa apari cu aparat dentar.

- se proiecteaza computerizat 3D si se printeaza prin tehnologie 3D, astfel ca pacientul poate sa previzualizeze modul în care dintii lui se deplaseaza pas cu pas pana la rezultatul final.

- disconfortul este unul redus si pacientul castiga timp prin faptul ca poate merge la consult doar o data la 2-4 luni.”, explica dr. Denisa Zaharia beneficiile aparatelor dentare cu aliniatori invizibili.

Procesul de aplicare, dar si de urmarire a eficientei aparatelor cu aliniatori transparenti este unul extrem de simplu, precis si comod, potrivit dr. Denisa Zaharia, medic ortodont respectat, cu experienta de peste 20 de ani în stomatologia din Romania si fondator al unor clinici de top din Bucuresti: „Sunt 5 pasi clari în acest proces ortodontic atat de accesat în întreaga lume si disponibil si în Romania:

1. Prima etapa cuprinde amprentarea digitala a arcadelor prin scanare intraorala si investigatiile pacientului, cu radiografii si fotografii;

2. Pe baza informatiilor, se realizeaza planul de tratament 3D, care îi este prezentat pacientului, el previzualizeaza pas cu pas modul în care se vor deplasa dintii pana la rezultatul final;

3. Dupa acceptarea planului, urmeaza printarea 3 D a gutierelor;

4. sedinta de aplicare si training de folosire si îngrijire;

5. Supervizarea tratamentului. Pacientul este rechemat la control la 2-4 luni.”, explica dr. Denisa Zaharia, stomatolog cu un portofoliu de peste 4000 de tratamente ortodontice finalizate cu succes.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.