Bursele ANIS 2022: 11 proiecte educationale moderne primesc sponsorizari de la industria ITC din Romania

Publicat: 25.11.2022
Bursele ANIS 2022: 11 proiecte educationale moderne primesc sponsorizari de la industria ITC din Romania

55.000 EUR, valoarea cumulata a Burselor ANIS acordate in anul 2022

ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, marcheaza cea de-a cincea editie a programului Bursele ANIS. Anul acesta, au primit sponsorizari din partea industriei ITC locale 11 cursuri tech inovatoare, care au fost concepute de catre profesori tineri din universitati de prestigiu din tara. Temele cursurilor acopera domeniile Artificial Intelligence/Machine Learning, Big Data, Blockchain, Cybersecurity, IoT, Virtual Reality si Tech for All (introducerea tehnologiei in universitati non-IT). Valoarea cumulata a Burselor ANIS oferite de catre companiile ITC locale in 2022 este de 55.000 de euro.

”Programul Bursele ANIS se bucura de la an la an de un succes in crestere. Bine primit inca de la prima editie, acest mod de sustinere si stimulare a profesorilor care doresc sa-si pregateasca studentii pentru cele mai noi provocari din piata muncii atrage din ce in ce mai multe aplicatii din partea mediului academic. Devine astfel tot mai clar ca prin aceasta initiativa am reusit sa cream o punte reala de colaborare si sustinere reciproca intre mediul universitar si companiile de tehnologie. Ne bucura, in aceeasi masura, ca sponsorii sunt foarte implicati in proiectul Bursele ANIS, unii dintre acestia fiind alaturi de noi inca de la prima editie a programului. Industria ITC este constienta de potentialul parteneriatului cu sfera academica, ca sursa principala a formarii unor generatii adaptate transformarilor din era digitala”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS Romania.

Pentru editia din 2022 a programului Bursele ANIS au existat 30 de inscrieri, fiind vorba despre cadre didactice tinere care predau la cele mai importante universitati din Romania. Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa detina titlul de lector sau asistent universitar, sa aiba varsta de cel mult 40 de ani si sa introduca sau sa actualizeze un curs/ laborator cu metode inovative de predare, in unul dintre domeniile tehnologice propuse. Proiectele depuse au fost evaluate dupa mai multe criterii: caracterul inovativ al cursului/laboratorului si sustenabilitatea lui, structura, obiectivele si materia cursului/laboratorului, respectiv profilul candidatului si metodele inovative de predare.

Proiectele eligibile de anul acesta au fost evaluate de catre un comitet format din 12 reprezentanti ai mediului academic si ai industriei ITC, respectiv: Prof. Dr. Lenuta Alboaie (Prodecan FI, Universitatea AI. I. Cuza Iasi), Dr. Razvan Bologa (Cibernetica, Academia de Studii Economice Bucuresti), Prof. Dr. Cosmin Bonchis (Prodecan FMI, Universitatea de Vest Timisoara), Catalina Dodu (Atos IT Solutions and Services), Dr. Radu Gramatovici (Prorector, Universitatea din Bucuresti), Daniel Ilinca (Softbinator Technologies), Vasile Manta (Decan ACS, Universitatea Tehnica Gh. Asachi Iasi), Ion Moldoveanu (Deutsche Bank Global Technology), Dr. Simona Motonga (Vicepresedinte Senat, Universitatea Babes-Bolyai Cluj), Prof. Dr. Razvan Rughinis (Prodecan ACS, Univ. Politehnica Bucuresti), Dr. Honoriu Valean (Universitatea Tehnica Cluj), Prof. Dr. Radu Vasiu (Presedinte Senat, Universitatea Politehnica Timisoara).

Proiectele sponsorizate in 2022 se incadreaza in urmatoarele tehnologii de ultima generatie: AI/ML (doua cursuri), Big Data (un curs), Blockchain (un curs), Cybersecurity (doua cursuri), IoT (doua cursuri), Tech for All (doua cursuri) si Virtual Reality (un curs). Editia Burselor ANIS din acest an a fost sustinuta de companii importante cu prezenta pe piata locala, respectiv: Adobe Systems Romania, Atos IT Solutions and Services, DB Global Technology, Endava Romania, eMAG, Microsoft Romania, Softbinator Technologies, Wipro Technologies si Zitec.

La cele 5 editii de la lansarea proiectului Bursele ANIS au aplicat cu proiecte 151 de cadre didactice universitare, de la 51 de facultati din intreaga tara, au fost acordate 58 de burse in total, in valoare de 280.000 de euro.

Bursele ANIS 2022 – proiecte sponsorizate

Dintre cele 11 proiecte alese pentru sponsorizare in 2022, doua se regasesc in categoria AI/ML. Unul dintre ele, Prelucrarea imaginilor, a fost propus de catre Otilia Zvoristeanu si Stefan Achirei (Universitatea Tehnica Grigore Asachi din Iasi), primind sponsorizarea Microsoft Romania. Cel de-al doilea, Sisteme inteligente de suport decizional, a fost propus de catre Laura-Nicoleta Ivanciu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca), si a fost sponsorizat de catre Endava Romania.

In categoria Big Data se afla proiectul Ingineria sistemelor de programe, propus de catre Bogdan-Costel Mocanu (Universitatea Politehnica din Bucuresti). Acest curs a primit sponsorizarea Adobe Systems Romania.

Un alt curs, din categoria Blockchain, a primit sponsorizarea Softbinator Technologies. Este vorba despre proiectul propus de Costin Carabas (Universitatea Politehnica din Bucuresti), Foundations of Blockchain.

Doua proiecte sponsorizate in 2022 provin din zona Cybersecurity. Unul este sustinut de Eduard-Constantin Staniloiu (Universitatea Politehnica din Bucuresti): Programarea calculatoarelor si limbaje de programare 4 – cursul a primit sponsorizarea DB Global Technology). Al doilea proiect de acest fel apartine lui Alexandru-Gabriel Tudorache (Universitatea Tehnica Grigore Asachi din Iasi), fiind intitulat Criptografie si securitatea datelor; acest curs se bucura de sponsorizarea Atos IT Solutions and Services.

Doua alte proiecte selectate pentru sponsorizare vin din categoria IoT. Unul dintre acestea a fost realizat de catre Madalina-Georgiana Berceanu (Universitatea Politehnica din Bucuresti). Cursul Sisteme de senzori inteligenti a primit sponsorizarea companiei Wipro Technologies. De asemenea, cursul Internet of Things, pregatit de catre Nicolae-Alexandru Botezatu (Universitatea Tehnica Grigore Asachi din Iasi) este sponsorizat de eMAG.

In categoria Tech for All se regasesc alte doua cursuri sponsorizate prin Bursele ANIS 2022. Primul este Media Innovation and Technology, propus de catre Bogdan Oprea (Universitatea din Bucuresti), si care a primit o bursa din partea Zitec. Cel de-al doilea este realizat de Serban-Andrei Zanfirescu (Universitatea din Bucuresti, fiind vorba despre cursul Informatica aplicata in psihologie si stiinte cognitive. Compania Atos IT Solutions and Services a oferit aceasta sponsorizare.

Categoria Virtual Reality cuprinde in acest an cursul Tehnologii multimedia si medii virtuale, propus de catre Aurelia Ciupe (Universitatea din Cluj). Aceasta bursa a fost oferita cu sprijinul Endava Romania.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.