Coronavirus: simptome si preventie

Publicat: 27.09.2022
Coronavirus: simptome si preventie

Raceala obisnuita poate parea superficiala, dar poate avea si complicatii cu consecinte mult mai grave.

Coronavirus este unul dintre cele mai frecvente virusuri și se dezvoltă în medii umede. Diferite tipuri de coronavirus afectează diferite părți ale corpului, dar toate au simptome similare, cum ar fi: febră, strănut, curgerea nasului, dureri de gât și dureri de cap. Unele tulpini sunt mai severe decât altele.


Iată 5 semne că este posibil să aveți Coronavirus și câteva sfaturi utile pentru prevenţie:


Cum știți dacă aveți Coronavirus?

Dacă aveți simptome asemănătoare răcelii este posibil să aveți Coronavirus. Deoarece perioada de incubație pentru Coronavirus este de aproximativ două zile, e necesar să verificaţi simptomele. Încercați să evitați locurile aglomerate și păstrați-vă mâinile curate și uscate. De asemenea, trebuie să vă spălați des pe mâini, mai ales după ce mergeți la baie. Dacă începeți să vă simțiți rău, consultați imediat medicul.

Când ar trebui să vă faceți griji?

De cele mai multe ori, Coronavirusul are forme uşoare şi durează mai puțin de două săptămâni. Cu toate acestea, poate fi mai grav în anumite situații, iar riscul de complicaţii este mare. În cazul unui sistem imunitar slăbit este posibil să apară reacţii mai severe la Coronavirus. De asemenea, există un risc în cazul pacienţilor cu diabet şi a altor boli asociate, a celor vârstnici şi a femeilor însărcinate.

Cum să preveniți Coronavirusul

Dacă aveţi Coronavirus, cel mai bine este să stați acasă, evitând contactul cu alţi oameni, pentru a nu deveni contagios.
Deși nu există un tratament specific pentru Coronavirus, există anumite măsuri preventive.
Iată câteva sfaturi de prevenţie si protejare a sănătăţii împotriva Covid 19:
• Păstraţi o distanţă de cel puţin 1 m faţă de persoanele care tuşesc sau strănută.
• Evitaţi să vă atingeţi ochii, nasul şi gura.
• Spălați-vă mâinile cel puțin 30 de secunde, cu apă şi săpun şi folosiţi un dezinfectant.
• Curaţaţi şi dezinfectaţi suprafeţele atinse frecvent: mânerele uşilor, balustradele, robinetele, toaletele, telefoanele mobile, etc.
• Faceți un test rapid antigen COVID-19 înainte de a călători sau merge la un eveniment cu mai mulți oameni.

Ce este un test rapid rapid antigen COVID-19

Un test rapid antigen covid-19 este un test rapid imunocromatografic de detectare calitativă a antigenelor SARS-CoV-2 în probe de exsudat nazofaringian.

Rezultatele unui test rapid covid trebuie interpretate în contextul:
• tabloului clinic – semne și simptome relevante pentru diagnosticul de COVID-19
• istoricului de expunere recentă, alte date anamnestice
• rezultatelor altor teste și investigații.
Testul rapid antigen COVID-19 (exsudat nazofaringian) a fost evaluat cu probe obținute de la pacienți folosind ca metodă de referință RT-PCR.
Un test rapid covid Dr. Smart este un test destinat exclusiv pentru diagnosticul in vitro efectuat de către profesioniștii din domeniul sănătății, în unități sanitare cu autorizație/aviz de funcționare valide.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.