Invitatii de nunta - optiuni moderne

Publicat: 01.02.2023
Invitatii de nunta - optiuni moderne

La fiecare nunta sunt prezenti oaspetii, dar pentru ca ei sa fie acolo, trebuie sa fie invitati mai intai. Acest proces nu este atat de simplu. Pentru ca totul sa mearga bine, ar trebui sa respectati regulile etichetei nuntii.

Invitatii de nunta pentru invitati, prieteni, parinti

Componentele sale includ: timpul in care trebuie sa trimiteti invitatii de nunta si cantitatea de informatii pe care acestea le vor contine.

Metode de invitare

Oaspetii, conform etichetei, ar trebui sa fie invitati doar în scris. Acest lucru se datoreaza faptului ca orice nunta este un eveniment de o importanta deosebita. Daca viitorii casatoriti au dorinta de a invita invitatii verbal, atunci o invitatie verbala personala o poate completa pe una scrisa, dar nu o poate înlocui. Invitatiile trebuie trimise prin posta, ceea ce este, de asemenea, o cerinta de eticheta.

Daca vorbim despre invitarea sotilor, atunci este suficient ca un cuplu sa trimita o invitatie pentru doi. Daca mirii au indicat numele copilului în invitatie, asadar, vor sa-l vada si la sarbatoarea lor. Daca copilul nu este inclus în invitatie, înseamna ca adultii sunt invitati fara el. Pentru copiii care au împlinit virsta majoratului se emite o invitatie personala separata.

Cand vine vorba de invitarea la nunta a oaspetilor necasatoriti sau singuri, este important de retinut ca, primind acest mesaj, acestia au posibilitatea de a participa la eveniment împreuna cu perechea lor. Ca raspuns la invitatie, trebuie sa indicati numele si prenumele însotitorului dumneavoastra. Acest lucru este necesar pentru ca eroii ocaziei sa comande carduri de banchet personalizate.

Realizarea invitatiilor de nunta

Cand proiectati invitatii, amintiti-va ca acestea ar trebui sa contina informatii exacte si nimic de prisos. Trebuie sa specificati data, ora si locul sarbatorii. Daca tinerii casatoriti doresc sa invite pe cineva la oficiul de inregistrare, atunci cardul de invitatie trebuie sa contina informatii despre locul unde va avea loc ceremonia de înregistrare a casatoriei si banchetul de nunta. Insa invitatilor, pe care ii asteptati doar la banchet, li se pun la dispozitie informatii doar legate de desfasurarea acestuia.

Atunci cind emiteti o invitatie unui cuplu, trebuie sa indicati mai întii numele feminin, apoi numele însotitorului.

Oaspetii trebuie avertizati în prealabil despre tema nuntii, daca este preconizata una, precum si despre codul vestimentar - în textul invitatiei.

Pentru diferite categorii de invitati, puteti emite invitatii diferite. Textul continut de acestea poate avea un caracter diferit. Rudele si prietenii pot alege ceva sincer si tandru, iar pentru prieteni - ceva distractiv si creativ.

Este important în invitatie sa exprimati o cerere de confirmare a prezentei dumneavoastra la evenimentul de nunta. Adica cel care a fost invitat trebuie sa anunte mirii de posibilitatea sau imposibilitatea de a fi la serbare. Trebuie sa acordati timp pentru reflectie si sa indicati pina la ce data trebuie sa dati un raspuns. Daca mirii asteapta un raspuns în scris, atunci invitatia trebuie completata cu un plic curat, cu stampila.

Termene limita pentru trimiterea invitatiilor

Este necesar sa respectati termenul limita pentru trimiterea invitatiilor. Acestea trebuie trimise cu cel putin o luna si jumatate înainte de eveniment. Datorita acestui fapt, oaspetii se vor putea pregati bine.

Daca cei care au fost invitati stabilesc în prealabil daca pot participa la sarbatoare, atunci tinerii casatoriti vor putea calcula mai precis numarul de invitati la eveniment, ceea ce le va ajusta costurile.

Daca nu a fost posibil sa invitati toata lumea la timp, atunci puteti face acest lucru cu doua saptamini înainte de nunta (dar cu siguranta nu mai tirziu).

Urmand regulile etichetei nuntii, va puteti pregati bine pentru evenimentul care urmeaza si va puteti arata respectul fata de invitati.

Invitatie de nunta

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.