Learn.Build.Play! da startul celei mai mari competitii studentesti de game development din tara

Publicat: 09.12.2022
Learn.Build.Play! da startul celei mai mari competitii studentesti de game development din tara

Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania (RGDA) deschide inscrierile pentru competitia Learn.Build.Play!, concurs de game development adresat studentilor de la toate facultatile din Romania. Inregistrarea echipelor se va putea face pana la data de 20 decembrie 2022.

Competitia Learn.Build.Play se desfasoara pana pe 6 mai 2023 si va fi deschisa pentru toti studentii de licenta sau master din Romania. RGDA ii cheama sa se inscrie in competitie pe studentii de la prestigioase facultati din tara precum Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea Transilvania din Brasov si multe altele.

In echipe de maxim 6 persoane, acestia vor lucra impreuna pentru a dezvolta un joc video, beneficiind in acelasi timp de cursuri si webinarii de game development, mentorat si sustinere din partea profesionistilor din industria jocurilor video locala, angajati ai studiourilor membre RGDA.

„Cu aproape 7000 de profesionisti si peste 130 de studiouri de game development la noi in tara, Romania are toate sansele sa devina un hub regional puternic in gaming. Pentru ca acest potential sa poata sa fie valorificat, avem nevoie de noi talente in industria noastra, de artisti, de programatori, oameni interesati de game design, level design si orice alta meserie necesara dezvoltarii unui joc. Ceea ce ne dorim cu acest concurs este sa impulsionam cat mai multi studenti sa experimenteze timp de patru luni ce inseamna sa dezvolti un joc video cu speranta ca o sa le placa si o ramana in industrie pentru a se perfectiona si dezvolta mai departe alte si alte jocuri ce pot deveni populare peste tot in lume,” a mentionat Andreea Medvedovici Per, Director Executiv RGDA.

Depunerea variantei finale de joc va fi pe 24 aprilie 2023, urmand ca echipele sa pregateasca si un pitch (online) al jocurilor lor in fata juriului in perioada 3-5 mai. Evenimentul se va incheia cu o ceremonie (offline) de inmanare a premiilor pe data de 6 mai 2023.

Juriul va fi compus din sase profesionisti din industria dezvoltatoare de jocuri, leaderi ai industriei locale, printre care George Lemnaru, CEO si co-founder Green Horse Games, Catalin Butnariu, Presedinte RGDA si Head of Corporate Development la Amber, si Bobospider, creator de continut de gaming cu o audienta de 200.000 de urmaritori pe YouTube.

Competitia va avea sapte categorii de concurs:
1. Cel mai bun joc video
2. Cel mai bun joc de PC
3. Cel mai bun joc mobile
4. Cel mai bun game design
5. Cel mai bun joc din punct de vedere tehnic
6. Cea mai buna grafica
7. Cea mai buna prezentare

Castigatorii vor avea parte de premii in valoare de mii de euro. Marele premiu in valoare de 5000 de euro, pentru Cel mai bun Joc Video, va fi oferit de Green Horse Games, cea mai de succes companie de mobile gaming pornita din Romania, parte din gigantul jocurilor online Miniclip.

In plus, KillHouse Games, dezvoltatorii Door Kickers, cel mai de succes joc romanesc, vor oferi doua premii de 3000 euro si 2000 euro pentru doua jocuri pe care ei le vor alege ca fiind cele mai promitatoare. Organizatorii vor anunta si multe alte premii.

Prin competitia Learn Build Play!, UniCredit Bank isi doreste sa ofere sprijin si sa incurajeze comunitatea locala de game development, si mai ales pe tinerii care doresc sa urmeze o cariera in acest domeniu.

Pentru inscrieri, regulament si detalii puteti accesa: https://rgda.ro/learn-build-play/
Learn.Build.Play!2022 – Romanian Game Developers Association (rgda.ro).

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.