MADRIGAL - CASA COLINDELOR

Publicat: 28.11.2022
MADRIGAL - CASA COLINDELOR

Un proiect de recuperare istorica a emotiei Craciunului din ultimele 6 decenii

In perioada 4 - 24 decembrie 2022, sediul Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin” se transforma in CASA COLINDELOR si se deschide pentru public. MADRIGAL - CASA COLINDELOR va putea fi vizitata din 4 decembrie pe Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11 din Bucuresti, de luni pana duminica.

Vizitatorii vor putea sa isi programeze un tur ghidat, care va recrea povestea culturala si sonora a Craciunului in Romania postbelica, trecand prin istoria de aproape 60 ani a ansamblului, care, la trei ani de la infiintare, in 1966, in plina dictatura, a redat Craciunul romanilor.

Orarul de vizitare, programarile si biletele sunt disponibile pe platforma Bilete.ro, la LINK https://www.bilete.ro/madrigal-casa-colindelor/

„In pragul Craciunului si a aniversarii de 60 de ani de existenta a Corului Madrigal, transformam sediul nostru intr-o capsula a timpului. Este vorba despre un spectacol, o experienta interactiva si senzoriala ce va purta publicul prin decenii, istorii, emotii si amintiri. Madrigalul este echivalent, pentru romani, cu serbarea Craciunului, interzisa de regimul comunist in sens spiritual, dar posibila prin sunetul colindelor cantate cu atat de mult curaj de corul nostru. Casa Colindelor este un demers prin care reamintim omenilor unde nu ar trebui sa ne intoarcem vreodata, dar mai ales cat de mult poate schimba societatea un demers cultural, muzical, precum a facut Marin Constantin in 1966” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” si realizatorul conceptului CASA COLINDELOR.

De aproape 6 decenii bucuria Craciunului este legata cu fire invizibile de un sunet – cel al Madrigalului.

Comunismul a incercat sa taie orice legatura cu zona sacra, a pus catuse cuvintelor si oamenilor, dar nu a putut incatusa sunetul Corului Madrigal. In vremuri in care orice era cenzurat, colindele Madrigalului au zburat catre lume, ca niste pasari ale sperantei. Inregistrarile ilicite cu colindele Madrigalului au impanzit Romania, ca o retea invizibila si secreta, readucand bucuria Craciunului in casele romanilor.

Conceptul MADRIGAL – CASA COLINDELOR este creat de Emil Pantelimon, scenografia - Vladimir Turturica. Light design - Alin Popa, video mapping - Dorin Popovici.

Un proiect implementat de Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.