Nicu Bocancea va reprezenta Romania la Europa Cup 2022, cea mai importanta competitie de floristica din lume

Publicat: 19.08.2022
Nicu Bocancea va reprezenta Romania la Europa Cup 2022, cea mai importanta competitie de floristica din lume

Nicu Bocancea va reprezenta Romania la Europa Cup 2022, cea mai importanta competitie de floristica din lume, care are loc o data la 4 ani si în care se întrec cei mai buni floristi din Europa. Europa Cup 2022 va avea loc între 26-28 august, în Polonia, la Katowice, si va avea 18 participanti, desemnati sa reprezinte tara din care provin.

„Este un sentiment de mandrie si responsabilitate cand stii ca îti reprezinti tara în domeniul tau, într-o competitie importanta, la nivel mondial. Romania si-a deschis cu adevarat „aripile” si potentialul în industria mondiala a floristicii abia de cativa ani si acum avem sansa sa plasam tara noastra pe harta mondiala a acestui domeniu. Îmi doresc sa ma bucur din plin de aceasta experienta onoranta pentru un florist si sa îi conving pe cei prezenti, spectatori, public, juriu, colegi din industrie, sa fluture steagul Romaniei.”, declara Nicu Bocancea care a cunoscut deja complexitatea si exigentele acestei competitii în 2016, la prima sa participare.

Europa Cup 2022 are ca tema reprezentarea cu ajutorul florilor, în 6 probe de concurs diferite, desfasurate live, a ideii de DANS si MUZICa. Probe de concurs precum „Dancing in the rain”, ”Dancing queen” sau buchet inspirat de o melodie, probe-surpriza sau decoruri pentru o reuniune scolara ce trebuie realizate cu florile si materialele disponibile sunt doar cateva dintre temele de pregatire si de gandire pentru Nicu Bocancea, înainte de participarea la competitie. Criteriile de evaluare ale juriului format din cei mai importanti judecatori-floristi din lume puncteaza compozitia, tehnica realizarii, cromatica si ideea operei, dincolo de lucrarea în sine, de expresivitatea ei, de inovatie sau de florile folosite.

Pregatirea unui concurent pentru participarea la Europa CUP dureaza de obicei peste 6 luni, dar Nicu Bocancea a preluat tema abia de curand, mizand pe dragostea lui pentru flori, pe lucrul cu si pentru ele zilnic, de peste 25 de ani, si pe efectul pozitiv al adrenlinei pe care o simte în fata unei provocari: „Am început pregatirea pentru Europa CUP cu creionul pe hartie, am început sa îmi imaginez dansul si muzica florilor, schitez idei, metafore florale, constructii interesante. Aceasta prima etapa de pregatire este cea mai poetica si frumoasa, însa nu pot ramane mult în ea, pentru ca urmeaza sa studiez „biblia” concursului, conditiile de desfasurare, detaliile temelor si sa încep sa planific tot ce am de facut de la necesar, transport, descarcat, montat, încadrat în intervalul de backstage impus. Este multa matematica în arta florala si cel mai important este sa mai poti fi creativ, inovator, impresionant pentru juriu, în limitele cerintelor, între multe lucruri administrative, punctuale, ce tin de secunde si calcule.”, declara Nicu Bocancea, cel mai premiat florist roman pe plan international, membru în Asociatia FLOOS a celor mai buni 30 de floristi ai lumii.

Romania concureaza pentru a doua oara la Europa Cup, Asociatia Romana de Floristica desemnandu-l tot pe Nicu Bocancea, master florist international, sa reprezinte Romania, ca si la prima sa participare din istorie. Prestatia lui Nicu Bocancea din 2016 a fost foarte apreciata si a plasat Romania pe locul 2, dupa voturile publicului si a probei buchetului de mana, si pe locul 7 în clasamentul total al juriului din cele 24 de tari participante.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.