Secom® Healthcare Group lanseaza primul raport de sustenabilitate

Publicat: 04.10.2022
Secom® Healthcare Group lanseaza primul raport de sustenabilitate

Secom® Healthcare Group publica primul raport de sustenabilitate, care prezinta o analiza completa si transparenta a activitatii derulate între ianuarie 2020 - decembrie 2021, din perspectiva impactului social, economic si de mediu, precum si obiectivele asumate pentru perioada urmatoare, pentru cresterea sustenabila a companiei.

„Am ales sa începem acest proces în mod voluntar, desi nu intram sub incidenta legislatiei privind raportarea non-financiara, deoarece credem ca fiecare dintre noi, persoana fizica sau companie, indiferent de dimensiunea activitatii sale economice, are responsabilitatea de a lasa o lume mai buna generatiilor viitoare”, declara Lucia Costea, cofondator si CEO Secom® Healthcare Group.

Raportul Alegem responsabil pentru un viitor mai sanatos a fost realizat dupa standardele internationale Global Reporting Initiative (GRI), împreuna cu echipa de consultanti The CSR Agency, si este rezultatul unei analize complexe, care a implicat consultarea a peste 1340 de stakeholderi externi si interni si radiografierea profunda a activitatii companiei desfasurate în 2020 si 2021. Principalele concluzii ale analizei sunt:

Alegeri responsabile pentru o economie sustenabila

• Secom® Healthcare a generat în 2021 vanzari nete de 172 de milioane lei (~35 mil EUR), +10% fata de 2020, continuand evolutia constanta double digit din ultimii 18 ani
• A investit 2,8 milioane de lei în perioada 2013-2021 în dezvoltarea retelei proprii de 13 magazine fizice Secom în 11 orase din toata tara
• A contribuit cu 44,4 milioane lei la bugetul de stat în 2020 si 2021
• 94,3% din furnizorii colaboratori Secom® din 2021 au fost furnizori locali, ponderea cheltuielilor cu acestia fiind de 35,1%, deoarece, din dorinta de a oferi consumatorilor cele mai bune produse de la nivel global, compania a ales sa importe mare parte din portofoliu de la producatori internationali.
• Producatorii de la care Secom® importa produsele din portofoliu detin înalte certificari în domeniu si investesc substantial în cercetare si dezvoltare. Ponderea cheltuielilor cu producatorii internationali de produse a fost de 64,9% în 2021.

Alegeri responsabile pentru o societate sanatoasa

• Toti producatorii Secom® sunt certificati la nivel international – ISO, GMP, NSF – certificari care atesta calitatea, eficienta si siguranta produselor
• Compania a derulat, în ultimii cinci ani, cinci studii observationale cu institutii medicale de renume din Romania, care dovedesc eficienta celor cinci produse analizate
• Secom® a investit 1,86 mil. lei în ultimii sapte ani în proiecte de educare pentru încurajarea consumului informat de suplimente si a unui stil de viata sanatos
• 42 de consultanti Secom® au oferit peste 38.000 de ore de consultanta gratuita clientilor care au vizitat magazinele Secom® în 2020 si 2021.

Alegeri responsabile pentru dezvoltarea echipei

• Echipa Secom® numara 179 de oameni în 2021, în crestere cu 10,5% fata de 2020
• Compania a alocat 23,8 milioane lei în 2021 pentru salariile echipei, + 26,5% fata de 2020
• 55% dintre pozitiile de management din Secom® au fost ocupate de femei în 2021
• Secom® a alocat 858.000 lei în traininguri pentru dezvoltarea echipei în 2020 si 2021 si a oferit 1170 de ore de workshopuri de wellbeing si sustinere în perioada pandemiei (pe teme legate de nutritie, echilibru psihoemotional, educatie financiara)
• Compania a alocat în 2021 un buget de beneficii flexibile de 400 lei/luna/ membru al echipei, pe langa alte beneficii speciale: bonus de performanta, abonament medical – inclusiv pentru familie, asigurare de viata si accidente, reduceri la produsele din portofoliu, sesiuni de psihoterapie, stimulente financiare pentru colegii care au contribuit la recrutarea unui coleg în echipa, prima de loialitate etc.

Alegeri responsabile pentru comunitate

• Secom® a sustinut financiar, cu produse si/sau actiuni de voluntariat 42 de organizatii în 2020 si 2021: 27 ONG-uri, 13 spitale, o unitate de învatamant si o federatie sportiva
• Bugetul total al investitiilor cu impact la nivel comunitar a fost de 481.235 lei în 2020 si 2021
• În 2021, în urma consultarii stakholderilor, Secom® a definit o strategie de investitii comunitare concentrata pe 3 piloni direct legati de 3 Obiective de Dezvoltare Durabila: sanatate si bunastare, educatie de calitate, productie si consum responsabile
• În 2021, Secom® a demarat un program intern de implicare sociala Împreuna în slujba binelui în care echipa a înscris 34 de proiecte sociale, din care au fost alese prin vot impartial 7 proiecte pe care compania le sustine în 2022.

Cum am ales responsabil pentru un mediu curat

• Au fost recuperate 100% din ambalajele produselor puse pe piata de Secom® atat în 2020, cat si în 2021, desi obligatia legala e de 55%
• Consumul de energie raportat la cifra de afaceri a scazut cu 39% în 2021 fata de 2020
• Ambalajele pentru 31,25% din totalul suplimentelor din portofoliul Secom® sunt fabricate din 97% plastic reciclat post-consumator
• Toate cosmeticele Andalou Naturals din portofoliu sunt certificate Cruelty-Free si Fair Trade
• Ceaiurile din gama TEALIA® sunt certificate „Ozone Friendly”, certificare ce confirma respectarea celor mai înalte standarde de mediu.

Acestea sunt doar o parte dintre realizarile care descriu performanta Secom® în directia dezvoltarii durabile, mai multe detalii fiind oferite în cadrul raportului de sustenabilitate 2020&2021.

“La Secom® ne-am asumat misiunea de a ajuta oamenii sa aiba o viata echilibrata, sanatoasa, prin produse si servicii de înalta calitate, inovatoare si de încredere. Pentru a influenta în continuare tot mai multe vieti, dorim sa ne dezvoltam cat mai responsabil. Acest prim raport este un nou pas important în aceasta directie. Suntem constienti ca mai avem multe de facut, ca nu va fi un drum usor, dar suntem convinsi ca beneficiile generate de masurile pe care ni le-am asumat, vor crea valoare deopotriva pentru Secom® si pentru toti stakeholderii nostri. Promisiunea noastra este ca acesta nu va fi un demers unic, ci vom continua sa ne analizam si monitorizam performanta de sustenabilitate, pentru a putea lua cele mai bune decizii, atat pentru companie, cat si pentru cei din jurul nostru”, a adaugat Lucia Costea, cofondator si CEO Secom® Healthcare Group.

Publicarea primului raport de sustenabilitate vine sa întareasca angajamentul Secom® Healthcare Group de a ramane o organizatie transparenta si deschisa, un partener de încredere pentru toti stakeholderii, un contributor activ la economia locala si un membru implicat al comunitatii. Toate aceste promisiuni sunt sustinute de actiuni concrete: oferirea unor produse de calitate superioara capabile sa sustina un stil de viata sanatos; promovarea acestora în mod responsabil si etic – inclusiv prin continuarea initiativelor de educare care încurajeaza consumul responsabil de suplimente alimentare; urmarea unor practici transparente si integre în relatiile cu partenerii de afaceri si mediul profesional. Nu în ultimul rand, Secom® îsi propune sa mentina un mediu de lucru constructiv, care sustine dezvoltarea profesionala a oamenilor din echipa; sa ia masuri de reducere a impactului asupra mediului, prin utilizarea de materiale reciclate în ambalajele produselor brandului propriu Good Routine® si sa aiba o implicare puternica în proiecte cu impact în societate.

Strategia de sustenabilitate a Secom® Healthcare Group se concentreaza pe 5 directii prioritare de actiune: Etica pentru performanta în afaceri, Calitate pentru sanatate, Dezvoltare pentru echipa, Implicare pentru comunitate, Eficienta pentru mediu, pe fiecare dintre acestea compania asumandu-si obiective concrete, pe termen scurt, mediu si lung, care se regasesc în cadrul raportului de sustenabilitate 2020 & 2021 - paginile 112-121.

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.