Abordari manageriale

Trimis la data: 2010-04-30
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Olivia_T
Dimensiune: 256kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Activitatea de cercetare-dezvoltare este un factor important care influenteazadezvoltarea economica a firmei, prin innoiri tehnologice, cresterea ritmului dedezvoltare a economiei, etc.
Clasificarea activitatilor de cercetare-dezvoltare se face dupa mai multecriterii:1. Dupa tipul cercetarii:
- cercetari fundamentale - nu au un obiectiv specific;
- cercetari aplicative - au aplicare directa in exploatarea comerciala a
produselor sau proceselor;
- studii de dezvoltare - transpun in practica a rezultatelor cercetarii
fundamentale si aplicative in produse, servicii, procese.
Organizarea productiei se face in functie de tipul de productie - totalitateafactorilor tehnici si organizatorici care caracterizeaza stabilirea nomenclaturiiproductiei fabricate, volumul productiei, gradul de specializarelocurilor de munca,etc. Astfel, se poate intalni:
1. Productie de masa - are ca si caracteristica principala faptul ca la fiecareloc de munca se executa permanent o anumita operatie la unul si acelasi fel de piesa.Caracteristicile acestui tip de productie:
- fabricarea unei nomenclaturi reduse de produse (chiar a unui singur produs)dar in cantitati mari.

- constanta fabricatiei duce la specializarea fiecarui muncitor si a fiecarui locde munca in executarea unei anumite operatii tehnologice;
- crearea unei linii tehnologice specializate pe produs sau piesa, ceea ce duce laamplasarea in linie a utilajelor necesare;- durata a ciclului de fabricatie foarte redusa;- transportul si manipularea se face cu mijloace specializate iar controlul serealizeaza direct in flux;
- nivelul indicatorilor economici: productivitatea, durata ciclului de productie,costuri, etc este mai favorabila decat la celelalte tipuri de productie.

2. Productie in serie - caracterizata prin faptul ca la locul de munca se executapermanent cateva feluri de operatii la mai multe tipuri de piese, operatii care seexecuta intr-o anumita succesiune si se repeta dupa anumite perioade de timp.Caracteristici:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.