Absorbtia atomica

Trimis la data: 2014-02-24
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: ana01
Dimensiune: 671kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui curs:
Metoda analizei prin absorbtie atomica (AA), introdusa in analiza chimica din anul 1952 de catre australianul A. Walsh, se bazeaza pe fenomenul cunoscut cu aproape o suta de ani inainte (1859) - descoperit de germanul G. R. Kirchhoff - si anume inversia liniilor spectrale.

Cursuri similare:

Principiul, stabilit pe baze experimentale, se poate enunta sub forma de lege fizica - legea lui Kirchhoff - astfel:fiecare element chimic absoarbe acele radiatii pe care le poate emite in aceleasi conditii, bine determinate, de temperatura si presiune.Spectrometrul de absorbtie atomica masoara radiatia absorbita de atomii care raman in stare fundamentala (neexcitati) in stare gazoasa.

Numarul acestora fiind de obicei mult mai mare decat a celor excitati, spectrometria de absorbtie atomica este o metoda caracterizata de o sensibilitate mult mai buna, cel putin pana la temperaturi de 5000 K. Ionii din solutia de analizat, prin pulverizare (sau nebulizare) patrund o data cu gazul purtator intr-o zona cu temperatura ridicata (de ex. o flacara) si devin atomi.

Acestia trebuie adusi intr-o stare energetica potrivita in vederea favorizarii absorbtiei si reducerii la minim a emisiei. Acest lucru se realizeaza in flacari cu temperaturi din domeniul 2000-3000 K (obtinute de exemplu folosind arzatoare cu aer-acetilena).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.