Achizitii Publice

Trimis la data: 2010-09-20
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionela Istrate
Dimensiune: 510kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Legea roman prevede mai multe tipuri de instrumente prin care statul sau autoritile locale atribuie execuia de lucrri, furnizarea de produse sau prestarea de servicii investitorilor privai, i anume prin intermediul contractelor de achiziie public, concesiune de lucrri publice i concesiune de servicii. Cadrul legal aplicabil a fost substanial modificat anul trecut, in urma recomandrilor Comisiei Europene i in
vederea respectrii angajamentelor Romaniei in domeniul asigurrii liberei circulaii a bunurilor in contextul aderrii Romaniei la UE.

Cursuri similare:

Actul normativ care reglementeaz contractele de achiziie public, contractele de concesiune de lucrri publice in contractele de concesiune de servicii este Ordonana de urgen nr. 34/2006 (OUG nr. 34/2006), intrat in vigoare la data de 30 iunie 2006.OUG nr. 34/2006 are ca scop armonizarea legislaiei romane relevante cu prevederile Directivei 2004/18/CE privind coordonarea procedurilor de atribuire a contractelor de lucrri, de furnizare i de servicii, Directivei
2004/17/CE privind coordonarea procedurilor de achiziie aplicate de entitile care opereaz in sectoarele ap, energie, transport i servicii potale, Directivei 1989/665/CEE privind coordonarea legilor,regulamentelor si prevederilor administrative referitoare la aplicarea procedurilor de recurs in materie de atribuire a contractelor de furnizare si de lucrri, i Directivei 1992/13/CEE privind coordonarea legilor, regulamentelor i prevederilor administrative referitoare la aplicarea regulilor Comunitii pentru procedurile de achiziie a entitilor care opereaz in sectoarele ap, energie, transport i telecomunicaii.

Contractele care cad sub incidena OUG nr. 34/2006 sunt:
contractele de achiziie public;
contractele de concesiune de lucrri publice;
contractele de concesiune de servicii.

Tipurile de contracte de achiziie public
1. Contractul de lucrri este contractul de achiziie public care are ca obiect:fie execuia de lucrri legate de activiti anume precizate sau execuia unei construcii;fie atat proiectarea, cat i execuia de lucrri legate de activiti anume precizate, sau atat proiectarea,cat i execuia unei construcii;fie realizarea prin orice mijloace a unei construcii care corespunde necesitii i obiectivelor autoritii contractante.

2. Contractul de furnizare este contractul de achiziie public care are ca obiect furnizarea unuia sau mai multor produse, prin cumprare, inclusiv in rate, inchiriere sau leasing, cu sau fr opiune de cumprare.
Contractul care are ca obiect principal furnizarea de produse i, cu titlu accesoriu, operaiuni/lucrri de instalare i punere in funciune a acestora cade sub incidena contractului de furnizare.
3. Contractul de servicii este contractul de achiziie public care are ca obiect prestarea unuia sau mai multor servicii anume precizate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.