Achizitii publice

Trimis la data: 2010-05-03
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 62
Nota: 6.61 / 10
Downloads: 693
Autor: Tudor
Dimensiune: 51kb
Voturi: 27
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Cadrul legal national general al materiei este dat de prevederile Ordonantei de urgenta nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, cu modificarile si completarile ulterioare

Cursuri similare:

Principiile generale ce guverneaza domeniului achizitiilor publice sunt:
1) principiul promovarii concurentei intre operatorii economici;
2) principiul garantarii tratamentului egal si nediscriminarea operatorilor economici;

3) principiul asigurarii transparentei si integritatii procesului de achizitie publica;
4) principiul asigurarii utilizarii eficiente a fondurilor publice, prin aplicarea procedurilor de atribuire de catre autoritatile contractante.

Principiile care stau la baza atribuirii contractului de achizitie publica sunt:
a) nediscriminarea;
b) tratamentul egal;
c) recunoasterea reciproca;
d) transparenta;
e) proportionalitatea;
f) eficienta utilizarii fondurilor publice;
g) asumarea raspunderii.


Notiuni
Definitia. Contractul de achizitie publica este un contract cu titlu oneros, incheiat in scris intre una sau mai multe autoritati contractante, pe de o parte, si unul sau mai multi operatori economici, pe de alta parte, avand ca obiect executia de lucrari, furnizarea de produse sau prestarea de servicii.

Contractul de achizitie publica include si categoria contractului sectorial. Prin contract sectorial se intelege contractul de achizitie publica care se atribuie in scopul efectuarii unei activitati relevante in sectoarele de utilitate publica:
a) apa;
b) energie;
c) transport;
d) posta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.