Acizi si baze

Trimis la data: 2013-04-02
Materia: Chimie
Nivel: Liceu
Pagini: 11
Nota: 5.90 / 10
Downloads: 0
Autor: gabriel203
Dimensiune: 30kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru a putea sa intelegem natura in toata complexitatea ei, se impune studiul acesteia din perspectiva mai multor stiinte: chimie, fizica, biologie, geologie etc. In ansamblul acestora, chimia prezinta prezinta particularitatea de a studia nu doar compusii naturali si transformarile lor, ci si numarul tot mai mare de compusi care nu exista in natura.

Cursuri similare:

Chimia este o stiinta experimentala, care se dezvolta pe baza metodei stiintifice.Chimistul isi propune sa inteleaga natura, sa o protejeze si sa obtina compusi utili valorificand materii prime naturale.
Acizii si bazele sunt doua clase de compusi extrem de importante in intreaga chimie. Reactii acido-bazice intalnim in viata de toate zilele, in industrie sau in laborator, in procesele biochimice, etc.

Acesti compusi au fost identificati inca din cele mai vechi timpuri. Teorii, definitii ale acestor compusi au fost date de catre S. Arrhenius, de J. Bronsted si T.M. Lowry. Reunind toate aceste informatii, haideti sa vedem ce sunt de fapt acesti compusi, la ce folosesc ei si cat sunt de importanti pentru organismul uman.

2.Acizii
In timpul vietii, la scoala sau in afara scolii, se intalneste adesea notiunea de acid. Daca analizam compozitia unui acid, putem observa ca in molecula sa intra unul sau mai multi atomi de hidrogen, care pot fi inlocuiti de metale cu formare de saruri.

2.1.Definitia acizilor
Acizii sunt substante compuse in a caror compozitie intra, pe langa atomi ai nemetalelor, unul sau mai multi atomi de hidrogen, care pot fi substituiti cu atomi de metal, dand nastere la saruri.Conform definitiei, substantele chimice care au forma HBr, HI, HCl.

2.2.Clasificarea acizilor
2.2.1.Dupa compozitie, acizii se clasifica in :hidracizi - contin in molecula lor doar atomi de hidrogen si de nemetal ;oxiacizi - contin in molecula lor, pe langa atomi de hidrogen si nemetal, si atomi de oxigen

2.2.2. Dupa numarul atomilor de hidrogen, care pot fi inlocuiti cu metale, acizii se impart in 3 grupe :monobazici ;dibazici ;tribazici .
2.3. Denumirea acizilor
2.3.1. Denumirea hidracizilor se formeaza din termenul acid urmat de numele nemetalului, la care se adauga sufixul HIDRIC.
2.3.2. Denumirea oxiacizilor in care nemetalul are valenta inferioara, se formeaza din termenul acid urmat de numele nemetalului, la acre se adauga sufixul OS.
2.3.3. Denumirea oxiacizilor in care nemetalul are valenta maxima, se formeaza din termenul acid urmat de numele nemetalului la care se adauga sufixul IC.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.