Actiunile

Trimis la data: 2014-04-25 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 31 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: alexandra_16d Dimensiune: 255kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In timp ce corporatiile emit actiuni in momentul infiintarii si pe parcursul existentei pe piata in scopul finantarii activitatilor specifice si expansiunii, investitorii isi plaseaza capitalul in actiuni devenind proprietari a unei parti din capitalul societatii. Desi extrem de diversi sub aspectul nivelului de risc acceptat, investitorii sunt interesati sa obtina pentru investitiile realizate cel mai bun randament. Deciziile acestora si capitalul disponibil influenteaza asupra segmentului de piata pe care actioneaza. Unii vor lua decizia de a crea noi obiective sociale, altii vor urmari protejarea si fructificarea veniturilor economisite prin subscrieri la noile emisiuni.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Deciziile acestora si capitalul disponibil influenteaza asupra segmentului de piata pe care actioneaza. Unii vor lua decizia de a crea noi obiective sociale, altii vor urmari protejarea si fructificarea veniturilor economisite prin subscrieri la noile emisiuni. Decizia de a prelua controlul asupra unei structuri societare existente, sau dorinta de a obtine venituri din investitii in actiuni tranzactionate pe piata sunt alte variante decizionale.

Actiunile confera actionarilor o serie de drepturi legate de dreptul de proprietate. Dreptul de vot se exercita conform principiului "o actiune, un vot", iar puterea de decizie in cadrul adunarilor ordinare si extraordinare este direct proportionala cu pachetul de actiuni detinute, daca prin actul constitutiv nu s-a prevazut altfel. Exceptiile de exercitare a voturilor se refera la: actiunea nominativa care este proprietatea mai multor persoane

(votul se exercita de un reprezentant al acestora), limitarea voturilor prin actul constitutiv, la actionarii care nu sunt la curent cu varsamintele ajunse la scadenta, la actiunile proprii cu vot suspendat, integral liberate, dobandite de societatea emitenta ca urmare a deciziei adunarii generale extraordinare, inclusiv a celor aflate in portofoliul acesteia in limita a 10%. In caz de faliment, responsabilitatea detinatorului de actiuni nu este pusa in discutie, decat daca este implicat in gestionarea activitatii economico-financiare a societatii.

Partea din profitul distribuiteste direct proportionala cu ponderea pachetului de actiuni detinute, in totalul actiunilor societatii. Exceptie fac actiunile proprii dobandite de societatea emitenta in limita a 10% din capitalul social subscris si integral varsat, si actiunile dobandite de o societate la societatea dominanta care detine majoritatea drepturilor de vot asupra actiunilor emise. In aceste doua situatii actiunile dobandite nu dau dreptul la dividende.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.