Activitati de relatii publice

Trimis la data: 2009-02-18
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.79 / 10
Downloads: 0
Autor: Andra Tudorache
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Atunci cand cineva este angajat intr-o organizatie, primul lucru pe care il face este sa se documenteze cu privire la acea companie. Cine este, ce face, care sunt serviciile si produsele.
Cand cunoastem o noua persoana, incercam sa aflam cat mai multe despre ea. Direct sau prin intermediul unor prieteni comuni, cunostinte, cautand date pe Internet. Cand ne planificam un concediu, undeva unde nu am mai fost, ne documentam: puncte de atractie, traseu, vreme etc.

Cursuri similare:

In domeniul relatiilor publice, cercetarea este o etapa analitica, extrem de utila si baza a oricarei planificari si comunicari. Cercetarea presupune aflarea cat mai multor detalii despre companie si despre mediul sau, despre comunitate si despre concurenta. Informatiile trebuie sa fie apoi atent structurate, pentru ca elementele de baza sa poata constitui oricand punct de plecare a unui nou angajat in activitatea de documentare cu privire la companie. Structurarea informatiilor care tin de un anumit context este folositoare si pentru comparatii ulterioare si analize de imagine.

Cercetarea poate fi realizata prin diverse mijloace. Este de dorit sa fie avute in vedere cat mai multe surse pentru a se putea obtine rezultate relevante si pentru realizarea unei evaluari complexe, utila companiei.Trebuie sa se cunoasca detalii despre imaginea pe care o au publicurile companiei despre ea. Astfel, este bine sa se cunoasca exact care este imaginea in mass-media - mai ales ca prin specificul unor publicatii, informatiile pot fi prezentate in modalitati diferite, imaginea actionarilor, a dealer-ilor, a consumatorilor etc. important este ca orice fel de cercetare sa se desfasoare pe categorii reprezentative.

Daca de exemplu se posteaza un sondaj online, la care sunt invitati sa raspunda toti cei ce acceseaza site-ul - nu se vor obtine rezultatele cautate fiindca nu exista date despre cei ce au raspuns si acestia pot sa nu fie in publicurile tinta vizate, sau pot sa fie prea multi oameni in varsta care au raspuns, desi sondajul se adresa in special tinerilor. Ca atare, cercetarea de dragul cercetarii nu aduce nici un beneficiu, intotdeauna trebuie sa fie cautata calitatea si relevanta.
Alte modalitati de cercetare pot fi: analiza mass-media, date despre activitatea anterioara, culegerea de informatii despre concurenti, sondaje - nationale, locale, online -,

solicitarea feedbackului direct de la clienti prin intermediul unui sondaj pe email, de exemplu, studierea comportamentului angajatilor mai ales acolo unde customer relationship - relatia cu clientii este cea mai importanta. O cercetare completa va implica o perioada de timp indelungata, iar de-a lungul anilor va fi reluata - cel putin anumite aspecte pentru a se obtine date conforme cu noi momente si conditii. Nici o cercetare nu trebuie sa fie exhaustiva - trebuie sa se studieze atent cateva probleme, sa se afle informatii despre acestea din cat mai multe surse posibile si apoi sa se treaca la analiza altora. Fiecare element cercetat trebuie sa fie cat mai bine acoperit.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.