Aminoacizi si proteine

Trimis la data: 2017-08-25
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 19
Nota: 9.30 / 10
Downloads: 0
Autor: ionut96
Dimensiune: 3739kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Rezumat
AMINOACIZI
Structura, clasificare ai rol biochimic
Proprietatile generale ale aminoacizilor
Proprietatile generale ale peptidelor
Peptide din plante
PROTEINE
Structura proteinelor
Proprietatile generale ale proteinelor
Proteine cu importanta biologica
Autoevaluare
Bibliografie selectiva
Cei 20 de aminoacizi intalniti in mod obisnuit in plante se aseamana prin faptul ca auo grupare a-carboxil si una a-amino, dar difera prin natura chimica a radicalului R substituit la atomul de carbon a. Ei sunt clasificati pe baza structurii si polaritatii radicalilor R.

Clasa aminoacizilor nepolari (hidrofobi) include: alanina, leucina, valina, prolina, fenilalanina, triptofanul si metionina. Clasa aminoacizilor polari neutri include: glicina, serina, treonina, cisteina, tirozina, asparagina si glutamina. Clasa aminoacizilor incarcati pozitiv (bazici) contine: arginina, lizina si histidina, iar clasa aminoacizilor incarcati negativ (acizi) contine acidul aspartic si acidul glutamic.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.