Aminoacizii

Trimis la data: 2013-11-25
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.83 / 10
Downloads: 0
Autor: tanasemariana
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Biochimia este o disciplina care sta la baza intelegerilor altor stiinte: biologia moleculara, fiziologia, farmacologia, microbiologia. Scopul este de a elucida mecanismele de producer a bolilor fiind utila in diagnosticare si tratamentul acestora.
Organismul uman contine 55% apa, 195 proteine, 19% lipide, mai putin de 1% glucide si acizi nucleici.
In organism se gasesc 20 de aminoacizi comuni denumiti si standard normali sau proteinogeni. 10 sunt aminoacizi esentiali si trebuie sa fie inclusi in dieta- fenil-analina, valina, trionina, triptofarm, izoleucina, leucina, medionina, izina, arginina, histidina. 2 dintre ei sunt semiesentiali deoarece se pot forma in organism din metionina si fenilalamina, ei sunt cisteia si tirozina. Exista si aminoacizi care nu sunt codificati: alfa-aminoacizi care intra in structura polipeptidelor si proteinelor dar nu sunt specificati de codul genetic:Proprietati fizice ale aminoacizilor

Aminoacizii sunt substante solide, cristaline, cu puncte de topire ridicate, solubili in solvent polari: apa si etanolul si insolubili in solventii nepolari: chloroform, eter, benzen.
Se gasesc sub 2 forme: L aminoacizi si D aminoacizi.
Aminoacizii naturali sunt L-alfa-aminoacizi.
D-aminoacizii apar ocazional in celulele maligne, la bacteria si in structura antibioticelor.

Proprietati acido-bazice ale aminoacizilor
In functie de pH - ul solutiei aminoacizii pot fi: cationic, anioni si amfioni.pH-ul izoelectric reprezinta pH-ul la care aminoacizii sunt sub forma de amfioni. La pH-ul izoelectric aminoacizii nu migreaza in camp electric si au o solubilitate minima. Daca pH-ul este mai mic decat pH-ul electric aminoacidul este cation si migreaza catre catod. Daca pH-ul este mai mare decat pH-ul electric rezulta ca aminoacidul este anion si migreaza catre anod.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.