Amortizarea mijloacelor fixe

Trimis la data: 2010-10-27
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 19
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: Marcel_F
Dimensiune: 71kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Orice intreprindere pentru a desfasura o anumita activitate trebuie sa dispuna de o anumita structura de productie in care mijloacele fixe sunt un element component. Ca parte a structurii economice, mijloacele fixe concura, prin intermediul factorului uman, la realizarea obiectelor unitatii economice. Ca marime si structura, mijloacele fixe prezinta variatii, cauzate de o seama de factori, fie in sens pozitiv, fie in sens negativ.

Cursuri similare:

Mijloacele fixe sunt expresia concreta, fizica a capitalului fix. Ele sunt mijloace de munca care au o durata normala de functionare mai mare de un an si cu o valoare de inregistrare de un nivel minim reglementat prin lege. Mijloacele fixe fac parte din activele fixe ale intreprinderii, fiind numite imobilizari corporale.

Activele sau imobilizarile sunt financiare care cuprind: titlurile de participare, imprumuturile acordate pe termen lung, alte investitii. Mai exista imobilizari necorporale greu de evaluat ca licentele, prestigiul, fondul comercial si altele exprimate valoric: cheltuieli de infiintare, programe informatice si active fixe sau imobilizari corporale ca bunuri durabile constituite din mijloace fixe, terenuri si investitii in curs de executie. Mijloacele fixe sunt supuse procesului amortizarii.

In procesul de productie mijloacele fixe sunt supuse actiunii (pozitive sau negative) factorilor obiectivi sau subiectivi.
Factorii obiectivi care influenteaza marimea si structura mijloacelor fixe dintr-o unitate economica se refera la specificul activitatii, la structura de productie, la actiunea factorului timp, la actiunea factorilor fizico-chimici, la conditiile climaterice etc.
In urma actiunii factorilor, mijloacele fixe sunt supuse unei deprecieri, unui proces de uzura.

Aceasta uzura se manifesta fie prin pierderea proprietatilor fizice si functionale cu implicatii asupra potentialului de productie (uzura fizica), fie prin aparitia de mijloace fixe cu performante superioare (uzura morala).Mijloacele fixe, in procesul de productie isi transmit o parte din valoarea lor asupra noului produs, participand la mai multe cicluri de fabricatie, parte ce se recupereaza prin includerea in costurile produselor, serviciilor, in costurile ciclului de exploatare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.